به منظور تحلیل داده های پژوهش از تحلیل های گوناگون استفاده شده است. در مرحله اول نرمال بودن داده ها با بهره گرفتن از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف مورد بررسی قرار می گیرد. در مرحله بعد روایی سازه متغیرها و شاخص های منتج از آن ها با بهره گرفتن از آزمون تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار می گیرد. در نهایت با بهره گرفتن از تی تک نمونه ای و مدلسازی معادلات ساختاری به بررسی سوالات تحقیق پرداخته می شود.
آزمون نرمال بودن متغیرهای پژوهش
قبل از وارد شدن به مرحله آزمون فرضها لازم است تا از وضعیت نرمال بودن داده ها اطلاع حاصل شود. تا بر اساس نرمال بودن یا نبودن آنها، آزمون ها استفاده شود. در این آزمون اگر سطح معنی داری بدست آمده از اجرای آزمون، بزرگتر از مقدار خطا یعنی ۰۵/۰=α باشد فرض ودر غیر اینصورت فرض تاًیید خواهد شد.
داده ها نرمال است (از جامعه نرمال آمده اند)
داده ها نرمال نیست (از جامعه نرمال نیامده اند)
جدول ۴‑۷: آزمون کولموگروف- اسمیرنوف برای متغیرهای تحقیق
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
متغیرها | معناداری دوطرفه |
دانشگاه کارآفرین | ۱۱۲/۰ |
محیط | ۲۴۱/۰ |
فرصت | ۰۹۴/۰ |
فرصت های آینده | ۰۸۸/۰ |
با توجه به اینکه سطح معناداری برای متغیرهای تحقیق بزرگتر از ۰۵/۰ است پس فرض تایید می شود و نتیجه می گیریم که داده های جمع آوری شده برای متغیرهای تحقیق نرمال است
ارزیابی بخش اندازه گیری مدل
در ارزیابی بخش اندازه گیری مدل محقق باید به بررسی روابط بین متغیرهای نهفته و متغیرهای آشکار مدل بپردازد. در اینجا هدف تعیین اعتبار یا روایی و اعتماد یا پایایی اندازه گیری های مورد نظر است. در بحث اعتبار یا روایی این مسئله مطرح است که آیا شاخص ها یا متغیرهای اشکار همان چیز را اندازه گیری می کنند که مدنظر محقق است یا چیز دیگری را. در مقابل مسئله اعتماد یا پایایی با این موضوع سرو کار دارد که شاخص های مورد استفاده با چه دقتی موضوع مورد نظر را اندازه گیری می کنند (کلانتری، ۱۳۸۸؛ ۱۳۶).
به منظور تحلیل ساختار درونی پرسشنامه و کشف عوامل تشکیل دهنده هر سازه یا متغیر مکنون، از ابزار تحلیل عاملی تاًییدی استفاده می شود. همچنین در این بخش با بهره گرفتن از تحلیل عاملی تاًییدی معادلات اندازه گیری شده مربوط به هر سازه (متغیر مکنون) استخراج و تفسیر می شوند (دانشگر،۱۳۹۰؛۱۱۳). تحلیل عاملی تاًییدی سازه های تحقیق به صورت زیر ارائه می شوند.
تحلیل عاملی تاییدی متغیر دانشگاه
شکل ۴‑۷: مدل تحلیل عاملی تاییدی دانشگاه کارآفرین (تخمین استاندارد)
شکل ۴‑۸: مدل تحلیل عاملی تاییدی دانشگاه کارآفرین (معناداری ضرایب)
نتایج تحلیل عاملی مندرج در اشکال (۴-۱ و ۴-۲) نشان می دهد که تمامی شاخص های مربوط به متغیر دانشگاه کارآفرین از مقادیر تی (بیشتر از ۹۶/۱) و بار عاملی (بیشتر از۳/۰) مورد قبولی برخوردارند و برای متغیر دانشگاه کارآفرین شاخص های مناسبی محسوب می شوند.
تحلیل عاملی تاییدی متغیر محیط
شکل ۴‑۹: مدل تحلیل عاملی تاییدی محیط (تخمین استاندارد)
شکل ۴‑۱۰: مدل تحلیل عاملی تاییدی شایستگی های محیط (معناداری ضرایب)
نتایج تحلیل عاملی مندرج در اشکال (۴-۹ و ۴- ۱۰) نشان می دهد که تمامی شاخص های مربوط به متغیر محیط از مقادیر تی (بیشتر از ۹۶/۱) و بار عاملی (بیشتر از۳/۰) مورد قبولی برخوردارند و برای متغیر محیط شاخص های مناسبی محسوب می شوند.
تحلیل عاملی تاییدی متغیر فرصت
شکل ۴‑۱۱: مدل تحلیل عاملی تاییدی فرصت (تخمین استاندارد)
شکل ۴‑۱۲: مدل تحلیل عاملی تاییدی فرصت (معناداری ضرایب)
نتایج تحلیل عاملی مندرج در اشکال (۴-۱۱ و ۴-۱۲) نشان می دهد که تمامی شاخص های مربوط به متغیر فرصت از مقادیر تی (بیشتر از ۹۶/۱) و بار عاملی (بیشتر از۳/۰) مورد قبولی برخوردارند و برای متغیر فرصت شاخص های مناسبی محسوب می شوند.