۳-۵-۵ نشت یونی غشاء سلول…………………………………………………………………………………………………… ۲۲
۳-۵-۶ آنتوسیانین…………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۳
۳-۵-۷ ویتامین ث……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳
۳-۵-۸ کربوهیدرات………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۴
۳-۵-۹ pH ……………………………………………………………………………………………………………………………….25
۳-۵-۱۰ اسیدیته کل………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۵
فصل چهارم: یافته های پژوهش
۴-۱ نتایج مربوط به صفات مورد ارزیابی……………………………………………………………………………………… ۲۸
۴-۱-۱ طول عمر پس از برداشت…………………………………………………………………………………………….. ۲۸
۴-۱-۲ وزن تر…………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۹
۴-۱-۳ وزن خشک……………………………………………………………………………………………………………………..۳۰
۴-۱-۴ محتوای آب نسبی…………………………………………………………………………………………………………. ۳۱
۴-۱-۵ نشت یونی غشاء سلول…………………………………………………………………………………………………….۳۲
۴-۱-۶ آنتوسیانین…………………………………………………………………………………………………………………… ۳۳
۴-۱-۷ ویتامین ث……………………………………………………………………………………………………………………. ۴۴
۴-۱-۸ کربوهیدرات………………………………………………………………………………………………………………….. ۳۵
۴-۱-۹ pH……………………………………………………………………………………………………………………………… 36
۴-۱-۱۰ اسیدیته کل………………………………………………………………………………………………………………….. ۳۷
۴-۲ همبستگی بین صفات ارزیابی شده………………………………………………………………………………………. ۳۹
فصل پنجم: نتیجه گیری
بحث و تفسیر………………………………………………………………………………………………………………………… ۴۱
نتیجه گیری کلی…………………………………………………………………………………………………………………….. ۴۵
پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………………………….. ۴۶
فهرست منابع…………………………………………………………………………………………………………………………. ۴۷
چکیده انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………………………. ۵۰
فهرست جداول
عنوان جداول صفحه
۳- ۱ علائم اختصاری تیمارها……………………………………………………………………………………………………… ۲۱ ۴- ۱ تجزیه واریانس ……………………………………………………………………………………………………………….. ۲۷
۴- ۲ همبستگی صفات ارزیابی شده …………………………………………………………………………………………… ۳۸
فهرست نمودارها
عنوان نمودارها صفحه
۴- ۱ تغییرات عمر ماندگاری………………………………………………………………………………………………………. ۲۸
۴-۲ تغییرات وزن تر……………………………………………………………………………………………………………………۲۹
۴- ۳ تغییرات وزن خشک………………………………………………………………………………………………………… ۳۰
۴-۴ تغییرات محتوای آب نسبی …………………………………………………………………………………………………..۳۱
۴-۵ تغییرات نشت یونی سلول …………………………………………………………………………………………………….۳۲
۴-۶ تغییرات آنتوسیانین……………………………………………………………………………………………………………….۳۳
۴-۷ تغییرات ویتامین ث…………………………………………………………………………………………………………….. ۳۴
۴-۸ تغییرات کربوهیدرات………………………………………………………………………………………………………….. ۳۵
۴-۹ تغییرات pH ……………………………………………………………………………………………………………………..36
۴-۱۰ تغییرات اسیدیته کل………………………………………………………………………………………………………….. ۳۷
چکیده:
به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک بر روی عمر ماندگاری پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا، آزمایشی در قالب آزمایش فاکتوریل و بر پایه ی طرح کاملاً تصادفی با ۴ تیمار و ۱۵ تکرار به مرحله ی اجرا درآمد. در این آزمایش اسید سالیسیلیک در چهار سطح ۰، ۵، ۱۰ و ۱۵ میلی مولار در ۲ مرحله به فاصله ی ۱۰ روز (مرحله ی اول ۱۰ روز پیش از برداشت و مرحله ی دوم در روز برداشت) محلول پاشی شد و صفات کمی و کیفی میوه توت فرنگی از جمله ویتامین ث، میزان کربوهیدرات، اسیدیته آب میوه و غیره مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین طول عمر در تیمار محلول پاشی در پیش از برداشت مربوط به سالسیلیک اسید ۱۵ میلی مولار با ۰/۱۶ روز و کمترین طول عمر با ۰/۱۰ روز در تیمار شاهد می باشد. همچنین وزن تر، وزن خشک، آنتوسیانین، کربوهیدرات و ویتامین ث میوه توت فرنگی رقم کاماروسا با کاربرد سطوح مختلف سالسیلیک اسید در پیش از برداشت نسبت به شاهد افزایش یافت و اسیدیته کل، نشت یونی غشاء سلول، pH میوه توت فرنگی رقم کاماروسا با کاربرد سطوح مختلف سالسیلیک اسید در پیش از برداشت نسبت به شاهد کاهش نشان داد.
واژه های کلیدی: پیش از برداشت، توت فرنگی، سالسیلیک اسید، عمر پس از برداشت
فصل اول
کلیات پژوهش
مقدمه
موقعیت میوه و سبزیهای تازه از یک تمایل جهانی به سوی غذای طبیعی تازه که پنداشته میشود نسبت به غذاهای فرایند یافته و حیوانی دارای مواد شیمیایی افزایندهی کمتری هستند، سود میبرد. احساس جامعه نسبت به غذاهای فرایند یافته بر این است که روی صنعت باغبانی فشار وارد شود تا فرآوردهها حالت تازگی و طبیعی خودشان را از راه استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی در طول تولید و پس از برداشت نگه دارند. به هر حال از آنجایی آنها سیستم بیولوژیک زنده هستند، پس از برداشت از بین میروند. آهنگ از بین رفتن به میزان زیادی در میان فرآوردهها متفاوت است و روی هم رفته بستگی به آهنگ متابولیسم آنها دارد ولی برد بسیاری از آنها سریع است. به هر حال با افزایش مناطق دور دست تولید از مراکز جمعیت در کشورهای در حال رشد و رشد یافته، زمان جابجایی از مزرعه به بازار زمان شایان توجهی است. بنابراین زنجیر پیشرفته بازار رسانی که تقاضا برای فرآورده را افزایش میدهد نیز به فناوریهای پس از برداشت را ایجاد کرده است تا کیفیت فرآورده برای مدت طولانی حفظ شود(راحمی ۱۳۸۶).
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
توت فرنگی یکی از بینظیرترین ریزمیوههای مناطق معتدله است که در دهه های اخیر در زمره تولیدات مهم و تجاری نیز قرار گرفته است این محصول به دلیل عطر ، طعم و محتویات سرشار از ویتامین آن به خوبی شناخته شده و جایگاه خود را در رژیم عذایی میلیونها نفر در جهان پیدا کرده است(فاطمی و همکاران ۱۳۸۷).