منظور از استراتژی قیمت گذاری، سیاست کلی شرکتها در زمینه قیمت گذاری است و با تاکتیک هایی که شرکت برای یک دوره زمانی محدود یا برای یک محل معین به آن متوسل می شود فرق دارد. استراتژی قیمتگذاری یک خط مشی اساسی است که در برنامه بازاریابی تثبیت شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
قیمت کالاها و خدمات در بازاریابی به میزان پول یا بهایی که خریدار در مقابل دریافت آنها حاضر به پرداخت است اطلاق میگردد. قیمتگذاری در کنار کالا و خدمات، ترفیع و توزیع تنها بخشی از آمیخته ی بازاریابی است که برای شرکت سود آور است و سه بخش دیگر برای شرکت هزینهبر هستند. همین امر باعث اهمیتیافتن هرچه بیشتر این عضو آمیخته ی بازاریابی میگردد.
عمده ترین روش های قیمت گذاری را می توان به شرح زیر بیان کرد:
روش قیمت گذاری رقابتی
روش قیمت گذاری بر اساس بازار
روش قیمت گذاری بر اساس هزینه
روش قیمت گذاری متفاوت
قیمت گذاری روانی و تصویر ذهنی
قیمت گذاری بر اساس توزیع
دامپینگ
۲-۶-۱ - روش قیمت گذاری براساس دامپینگ
دامپینگ عبارت است از وارد نمودن کالایی به بازار کشور دیگر و فروش آن به بهایی کمتر از ارزش عادی آن به صورتی که به محصولات موجود در داخل کشور لطمه زده و یا باعث به تعویق افتادن ایجاد محصولات جدید شود
۲-۶-۲ - عوامل تأثیرگذار بر قیمتگذاری بینالمللی
عوامل سازمانی: این عوامل شامل هزینه تمامشده، هزینه بستهبندی، هزینه حمل و نقل، هزینه گمرکی، مالیات، هزینههای عملیاتی، هزینه کانالهای توزیع و سایر هزینهها میشوند.
بازار: سطح درآمد افراد و وضعیت رقابت دو عامل اصلی این بخش هستند که در بازارهای مختلف متفاوتند.
محیط: عواملی از قبیل تورم، نرخ ارز و مقررات کنترلی دولتها در بازارهای مختلف بر قیمتگذاری تأثیرگذارند.
استراتژی شرکت: شرکت ها عموماً از سه سیاست قیمتگذاری که شامل قیمت نفوذی، دوششی و قیمت بازار است استفاده میکنند.
برخی از شرکتها برای عرضه محصولات خود در بازارهای مختلف به قیمتهای پایینتر، از یک نام تجاری جدید استفاده میکنند. این سیاست باعث میشود که به نام تجاری اصلی شرکت لطمهای وارد نگردد و نیز امکان بالا بردن قیمت نام تجاری اصلی نیز وجود دارد. قیمت یکسان جهانی نیز میتواند در راستای استراتژیهای خاص شرکتهای چند ملیتی بکار گرفته شود.
۲-۷- بسته بندی مناسب
بسته بندی صورت ظاهر و آبرومند کالا و وسیله ارتباط میان تولید کننده و خریدار است و به کالا شخصیت و هویت می بخشد . بسته بندی مناسب باید بتواند کیفیت کالا را در برلبر تغییرات آب و هوایی ، ضربه و فشار ،حمل و نقل و …حفظ کند و چراغ قرمز ی برای ایست مشتری در برابر ویترین فروشگاها یا طبقات کالا در سوپرمارکت باشد تا افزایش فروش ،ادامه روند تولید ،کاهش موجودی انبار و هدف سود آوری را برای تولید کننده ،تضمین کند . باید به خاطر سپرد که وظیفه اصلی بسته بندی ،حفظ محصول درون آن می باشد و در یک بازار رقابتی می تواند به قدرت ماندگاری تولید کننده کمک کند .
باید توجه داشت افرادی که برای خرید به فروشگاه ها می روند ، سه گروه هستند . گروه اول آنان که جنبه اقتصادی را در خریدهایشان همواره مد نظر دارند و برای جلب توجه آنها ارائه نمونه های مجانی کار ساز است . گروه دوم که موقعیت اقتصادی بهتری دارند و تفاوت قیمت برایشان چندان مهم نیست و اغلب از اقشار تحصیل کرده جامعه هستند .مسایل حفظ محیط زیست و سلامت
و بهداشت کالا را مد نظر دارند هنگام خرید به بسته بندی کالا اهمیت می دهند، لذا طراحی بسته بندی مناسب بهداشتی و جذاب برای جلب توجه آنها ضرورت دارد .گروه سوم افرادی هستند که به صورت موردی خرید می کنند و از پیش تصمیم خاصی برای خرید ندارند برای جلب توجه این گروه نیز طراحی بسته بندی اهمیت پیدا می کند . این افراد قدرت خرید زیادی دارند برای نفوذ در آنها ترغیب شان به خرید موضوع طراحی بسته بندی از ابزار کار بازاریابی مو فق می باشد .
فصل سوم
روش پژوهش
۳-۱ - مقدمه
در تحقیقات پیشین صورت گرفته بیشتر به بررسی استراتژی های ورود به بازار پرداخته شده است و کمتر به عوامل مرتبط بر انتخاب استراتژی ها پرداخته شده است و در این زمینه حالت های ورود به بازار مورد بررسی قرار گرفته است . در تحقیقات داخلی که هیچ تحقیقی به طور مشخص در این زمینه صورت نگرفته است .
شرکت ها به این دلیل محصولات خود را به بازارهای خارجی صادر می کنند تا از مزایای رقابتی خاص مناطق جغرافیایی بهره مند شوند، به مزایای ناشی از افزایش اندازه بازارشان دست پیدا کنند و موقعیت بهتری نسبت به رقبای داخلی و خارجی خود به دست آورند ( الیس، ۲۰۰۷ )
در بازارهای خارجی با انواعی از ریسک ها مواجه هستیم. ریسک های مربوط به سرمایه گذاری، موجودی ها، نرخ مبادلات و دریافتی ها باید مورد توجه قرار گیرد. تحلیل دقیق بازار و نیز تحلیل دقیق روش ورود به بازار باید انجام شود. به هر حال نه تنها ریسک های اقتصادی بلکه ریسک های سیاسی را نیز باید مدنظر قرار داد. زمانی که ریسک کشور بالا است شرکت ها حضورشان را محدود به روش هایی می کنند که مستلزم تعهد منابع کمتر است. (تی سینگ، ۲۰۰۵)
در این فصل به بررسی چگونگی روش تحقیق، گردآوری داده ها و تحلیل آنها جهت استفاده از داده های خام در راستای فرضیات پژوهش پرداخته می شود. همچنین تعریف وتفصیل مفاهیم اساسی همچون (جامعه آماری، نمونه گیری و…) ارائه گردیده و مفاهیم اساسی فوق برای پژوهش حاضر بررسی میگردد.
۳- ۲ - متدولوژی و روش تحقیق
روش شناسی یا متدولوژی[۹۲] وسیله شناخت هر علم است. مجموعه فعالیت هایی است کـه برای رسیدن بـه هدف خاصی صورت می گیرد . و تحقیق مجمـوعه فعالیت هایی است که محقق با بهره گرفتن از آنها بـه قوانین واقعی پـی می برد . لذا کلیه وسایل و مراحل جمع آوری نظام مند اطلاعات و نحـوه تجزیه و تحلیل منطقی آنهـا برای نیل بـه یک هدف معین « روش تحقیق علمی » می گویند .باشلار[۹۳] فیلسوف فرانسوی روش علمی را اینگونه خلاصه می کند . غلبه بر پیش داوریها ، ساختن از راه تعقل ، مقایسه با واقعیت . ( آسایش ، مشیری ۱۳۸۱ ، ۴۳ )
از جمله ویژگی های مطالعه علمی که هدفش حقیقیت یابی است، استفاده از یک روش تحقیق مناسب می باشد و انتخاب روش تحقیق مناسب به هدف ها و ماهیت موضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی بستگی دارد و هدف از تحقیق، دسترسی دقیق و آسان به پاسخ پرسشهای تحقیق است .
(خاکی، ۱۳۷۹)
۳ – ۲ – ۱ - روش تحقیق بکار رفته در پژوهش
پژوهش حاضر از نظر هدف پژوهش کاربردی میباشد. برای تحقق اهداف این پژوهش نیازمند روشی می باشیم که به تبیین میزان همکنشی بین عوامل مرتبط با شرکت و انتخاب استراتژی های ورود به بازار بین الملل بپردازد . و اینها اطلاعاتی هستند که در خصوص دو یا چند متغیر در یک جامعه تهیه می شوند . پژوهش حاضر از آن جهت که به بررسی و شناخت بیشتر روابط میان متغیرها در شرایط موجود می پردازد در دسته پژوهش های توصیفی قرار می گیرد و از آن جهت که به بررسی رابطه بین متغیرها می پردازد از نوع پژوهش های همبستگی است.
تحقیقات توصیفی شامل مجموعه روش هایی که هدف آن ها توصیف کردن شرایط با پدیده های مورد بررسی می باشد و بر حسب هدف کاربردی است . زیرا نتایج این پژوهش را می توان در موقعیت واقعی و علمی به کار برد و با توجه به اینکه در مقطع خاصی ( ۱۳۹۴ – ۱۳۹۳ ) انجام شده از نوع مقطعی می باشد که در روش مقطعی به منظور گرد آوری در باره یک یا چند صفت در یک مقطع از زمان از طریق نمونه گیری از جامعه انجام می شود .
۳- ۳ - معرفی متغیرهای پژوهش
با توجه به ضرورت و اهمیت توسعه فعالیت های صادراتی، شرکتها برای بقاء و موفقیت در این فعالیت ها نیازمند شناسایی عوامل اثر گذار و همچنین سنجش میزان تأثیر این عوامل براستراتژی های ورود به بازارهای بین المللی هستند همچنین با توجه به اینکه در این حیطه تحقیقات جامع و کاملی در این خصوص صورت نگرفته است ضروری است که به منظور بهبود عملکرد شرکت ها در انتخاب استراتژی های مناسب، عوامل تاثیر گذار بر این استراتژی ها مورد بررسی قرار گیرد. که در این رهیافت متغیرهای ورود به بازارهای بین المللی با درجه وابستگی به شرکت ها تدوین و در جدول ذیل مشخص شده اند .
جدول شماره (۳ - ۱ )
تقسیم بندی متغیرهای مرتبط با شرکت در انتخاب استراتژی های ورود به بازار بین المللی
نام متغیر | نقش متغیر در |