مروری بر تحقیقات انجام شده
۲-١- واکنش های اکسایش سولفیدها به سولفوکسیدها
روش ها و واکنشگرهای گوناگونی برای اکسایش سولفیدها به سولفوکسیدها گزارش شده است. با توجه به اهمیت و کاربرد متنوع آزمایشگاهی و صنعتی این ترکیبات، شیمیدانان همواره به دنبال یافتن روش های جدید برای تولید گزینش پذیر این ترکیبات می باشند که در زیر به تعدادی از آن ها اشاره شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در سال ۲۰۰۷ یوآن۱ و همکاران، اکسایش سولفید به سولفوکسید را با بهره گرفتن از H2O2 و در مجاورت کاتالیزگر طلا انجام داده اند (طرح ۲-۱)، [۷۴].
طرح (۲-۱)
شعبانی و همکاران، با بهره گرفتن از سیلیکاسولفوریک اسید به عنوان یک اسید جامد و پراکسید هیدروژن، اکسایش سولفیدها را انجام دادهاند (طرح ۲-۲)، [۷۵].
طرح (۲-۲)
در سال ۲٠٠٨ سوپال۲ و همکاران، اکسایش گزینش پذیر سولفید به سولفوکسید را با بهره گرفتن از پراکسید هیدروژن ٪۳۰ و با بهره گرفتن از کاتالیزگر قابل بازیافت کروم(III) انجام داده اند (طرح ۲-۳)، [۷۶].
۱Yuan
۲Supale
طرح (۲-۳)
اکسایش گزینش پذیر سولفید به سولفوکسید با بهره گرفتن از سریم آمونیوم نیترات در حضور مقداری از کاتالیزگر KBr یا NaBr در سال ۲۰۰۸ انجام شده است (طرح ۲-۴)، [۷۷].
طرح (۲-۴)
در سال ۲٠٠۹ حبیبی و همکاران، اکسایش کاتالیزگری سولفیدها به سولفوکسیدها را با بهره گرفتن از پربورات سدیم و یا پرکربنات سدیم و سیلیکا سولفوریک اسید در حضور KBr انجام داده اند (طرح ۲-۵)، [۷۸].
طرح (۲-۵)
اکسایش سولفیدها با بهره گرفتن از کامپوزیت ZnO/PANI در حضور پراکسید هیدروژن و تحت شرایط بدون حلال توسط شارما۱ و همکاران، مورد بررسی قرار گرفته است (طرح ۲-۶)، [۷۹].
۱Sharma
طرح (۲-۶)
در حضور کاتالیزگر ۱۲- تنگستو کبالت (II) در دمای ۶٠ درجه سانتیگراد، در شرایط بدون حلال اکسایش سولفید به سولفوکسید در سال ۲۰۰۹ انجام شده است (طرح ۲-۷)، [۸۰].
طرح (۲-۷)
در سال ۲٠١٠ امین رستمی و همکاران، از اسید بوریک به عنوان یک کاتالیزگر بسیار کارآمد و سازگار با محیط زیست برای اکسایش گزینش پذیر سولفیدها به سولفوکسیدها، با بازده بسیار بالا در شرایط بدون حلال و در مجاورت پراکسید هیدروژن ۳۰٪ استفاده کرده اند (طرح ۲-۸)، [۸۱].
طرح (۲-۸)
داس۱ و همکاران، انواع سولفیدها را در حضور کاتالیزگر CuBr2 به مشتقات سولفوکسید تبدیل کرده اند (طرح ۲-۹)، [۸۲].
۱Das
طرح (۲-۹)
همچنین اکسایش سولفیدها با بهره گرفتن از یون های وانادیل تثبیت شده بر روی نانو راکتورهای Al-MCM-41 در سال ۲۰۱۰ انجام شده است (طرح ۲-۱۰)، [۸۳].
طرح (۲-۱۰)
در سال ۲۰۱۰ از آلومینیوم تثبیت شده بر روی نانو ذرات روتنیم به عنوان یک کاتالیزگر ناهمگن کارآمد، برای اکسایش گزینش پذیر سولفیدهای آروماتیک و آلیفاتیک به سولفوکسیدها در حضور پراکسید هیدروژن استفاده شده است (طرح ۲-۱۱)، [۸۴].
(طرح ۲-۱۱)
اکسایش شیمی گزین سولفید به سولفوکسید با استفاده ازPOCl3 تثبیت شده بر روی پلی وینیل پیرولیدون در حضور H2O2 در سال ۲۰۱۰ بررسی شده است (طرح ۲-۱۲)، [۸۵].
طرح (۲-۱۲)
در سال ۲٠١٣ اکسایش شیمی گزین و فضا گزین سولفیدها در حضور دی اکسید کلر انجام شده است (طرح ۲-۱۳)، [۸۶].
طرح (۲-۱۳)
از کمپلکس ناهمگن مس(II) روی MCM-41 مزوپروس، به عنوان یک کاتالیزگر نانو راکتور برای اکسایش گزینش پذیر سولفید در حضور اوره هیدروژن پراکسید در سال ۲۰۱۴ استفاده شده است (طرح ۲-۱۴)، [۸۷].
طرح (۲-۱۴)
۲-۲- واکنش های جفت کردن اکسایشی تیول ها به دی سولفیدها
تبدیل گزینشی تیول ها به دی سولفیدها هم از نظر بیولوژیکی و هم از لحاظ سنتزی برای شیمیدانان آلی بسیار حائز اهمیت می باشد. روش های بسیاری برای تبدیل تیول ها به دی سولفیدها گزارش شده که در زیر به اختصار به تعدادی از آنها اشاره شده است.
در سال ۲٠٠۷ اکسایش تیول ها به دی سولفید ها با بهره گرفتن از پراکسید هیدروژن در مجاورت مقادیر کاتالیزگری از NaI انجام شده است (طرح ۲-۱۵)، [۸۸].