ns ۶۱۸/۰
۷۱۵/۰
خطا آزمایشی
۷۵۰/۱۴۶
۳۳
۴۴۷/۴
کل
۲۵۰/۵۹۱
۴۷
** و * به ترتیب معرف معنیدار بودن اثر تیمارها در سطوح اعتماد ۹۹% و ۹۵% بوده ns عدم وجود اثر معنیداری در سطح اعتماد ۹۵% را نشان میدهد.
مقایسه میانگین اثر اصلی گونه و سطوح رطوبت داخلی بر شروع جوانهزنی بذرها نشان داد که در بین گونه ها زمان شروع جوانهزنی (روزهای بعد از کاشت) در سطح اعتماد ۹۵ درصد معنیدار نیست (شکل ۴-۱۸) و همچنین مقایسه میانگین شروع جوانهزنی در تیمارهای نشان داد که با کاهش رطوبت زمان شروع جوانهزنی به تاخیر میافتد. به طوریکه سطح رطویت داخلی تیمار شاهد در کمترین و تمیار ۳۰ درصد در بیشترین تعداد روز بعد از کاشت شروع به جوانهزنی کرده بودند. زمان شروع جوانهزنی تیمارهای رطوبتی شاهد و ۴۰ درصد اختلاف معنیداری نداشتند ولی زمان شروع جوانهزنی تیمار های ۳۵ درصد به طور معنیداری بیشتر از تیمارهای شاهد و ۴۰ درصد و کمتر از تیمار طوبتی ۳۰ درصد بودند (شکل ۴-۱۹).
شکل ۴-۱۸٫ اثراصلی گونه بر شروع جوانهزنی
شکل ۴-۱۹٫ اثر اصلی تیمارها بر شروع جوانهزنی
نتایج بررسی اثرات متقابل گونه و سطوح رطوبت داخلی بر زمان شروع جوانهزنی (جوانهزنی در روزهای بعد از کاشت) نشان داد که در گونه ویول کمترین زمان شروع جوانهزنی مربوط به تیمار شاهد (۶ روز بعد از کاشت) بوده ولی با تیمارهای ۴۰ درصد اختلاف معنیداری نداشت از این نظر نیز تیمارهای ۳۵ و ۳۰ درصد معنیدار نبودند. در گونه مازودار کمترین زمان شروع جوانهزنی مربوط به تیمار شاهد (۶ روز بعد از کاشت) و بیشترین زمان جوانهزنی مربوط به تیمار ۳۰ درصد (۱۱ روز بعد از کاشت) بوده ولی تیمارهای شاهد و ۴۰ درصد با وجود عدم معنیداری در زمان شروع جوانهزنی به طور معنیدار نسبت به تیمارهای ۳۵ و ۳۰ درصد زودتر شروع به جوانهزنی می کنند. کمترین زمان شروع جوانهزنی برای برودار مربوط به تیمارهای شاهد و ۴۰ درصد (۶ روز پس از کاشت) و پس از آن تیمار ۳۵ درصد (۱۰ روز پس از کاشت) و در نهایت در تیمار رطوبتی ۳۰ درصد بیشترین زمان (۱۴ روز پس از کاشت) بودند. و از این نظر اختلاف بین تیمار شاهد و تیمار ۳۰ درصد معنیدار است. شروع جوانهزنی در هیچ کدام از تیمارها در گونههای مختلف معنیدار نبودند (جدول ۴-۱۸).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول ۴-۱۸٫ اثر متقابل بین گونه و سطوح رطوبت داخلی شروع جوانهزنی
گونه
تیمار
ویول
مازودار
برودار
شاهد
d0/0 ± ۰۰/۶
d0/0 ± ۰۰/۶
d0/0 ± ۰/۶
۴۰%
cd(67/ 16)577/0± ۰۰/۷