بررسی تأثیر افزایش سود تقسیمی بر رفتار سرمایه گذاران
افزایش سود تقسیمی بر حجم معاملات سهام موثر است، به عبارتی حجم معاملات سهام پس از اعلام افزایش تقسیم سود افزایش می یابد.
عباس افلاطونی
۱۳۸۶
بررسی ارتباط میان سود تقسیمی، ارزش دفتری و سود سهام با ارزش بازار سهام
بین هر یک از متغیرهای ارزش دفتری هر سهم و سود تقسیمی هر سهم، با ارزش بازار سهام رابطه مثبت وجود دارد، همچنین متغیر سود تقسیمی هر سهم دارای محتوی اطلاعاتی زیادی است و با ارزش بازار سهام رابطه زیادی دارد.
علوی طبری
۱۳۸۸
کیفیت سود و سود تقسیمی
با معیار تجدید ارائه صورت سود و زیان، شرکت هایی که کیفیت سود بالاتر دارند سود تقسیمی را در زمان مقرر پرداخت نمی کنند، با معیار وجود اقلام استثنائی، شرکتهای که کیفیت سود بالاتر دارند سود تقسیمی بیشتری پرداخت می کنند. هیچ کدام از چهار معیار کیفیت سود با تغییرات سود تقسیمی رابطه معنادار ندارند.
عبدالرضا شاملو
۱۳۸۹
بررسی رابطه میان تغییرات سود تقسیمی و عملکرد آتی شرکت ها
میان تغییرات سود تقسیمی و عملکرد آتی شرکت ها رابطه مسقیم وجود دارد.
بنی مهد و دیگران
۱۳۹۰
بررسی اثر اهرم شرکت بر سیاست تقسیم سود
نسبت اهرمی با تقسیم سود رابطه ای ندارد اما اندازه شرکت و جریان های نقدی عملیاتی رابطه معنی دار و مثبت با تقسیم سود دارد.
فصل سوم
روش اجرای تحقیق
۳-۱- مقدمه
روش شناسی به معنای تشخیص روشهای مختلف انجام تحقیق و شناسایی روش مناسب برای یک تحقیق خاص است. علاوه بر این روش شناسی درباره روشها و ابزارهای جمع آوری دادهها نیز بحث میکند. از میان روشهای مختلفی که برای انجام تحقیق وجود دارد، باید روشی انتخاب شود که به بهترین شکل هدف تحقیق را برآورده کند. یک محقق پس از انتخاب موضوع باید به دنبال تعیین روش تحقیق باشد. انتخاب روش تحقیق به اهداف و ماهیت و موضوع پژوهش و امکانات اجرایی آن بستگی دارد. بنابراین هنگامی میتوان در مورد روش بررسی و انجام یک تحقیق تصمیم گرفت که ماهیت، موضوع و اهداف آن مشخص باشد. به عبارت دیگر، هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که محقق مشخص نماید چه شیوه و روشی را آغاز کند تا او را هر چه دقیق تر، آسانتر و سریعتر در دستیابی به پاسخ یا پاسخ هایی که برای پرسش تحقیق در نظر گرفته شده یاری نماید. این فصل قصد دارد به تشریح ساختار و روش تحقیق بپردازد. بدین منظور پس از بیان روش تحقیق، فرضیه های تحقیق و متغیرهای تحقیق، دوره زمانی تحقیق، جامعه مورد مطالعه و نحوه جمع آوری اطلاعات مورد بحث قرار می گیرد و روش های آماری مورد استفاده برای آزمون فرضیه های تحقیق معرفی و تشریح می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۲- طرح تحقیق
با توجه به تقسیم بندی علمی از نظر هدف، تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و از آنجا که یکی از اهداف این تحقیق، بررسی رابطه بین مدیریت سود و سیاست های تقسیم سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد، لذا می توان تحقیق حاضر را در زمره تحقیقات توصیفی-همبستگی قرار داد. هدف تحقیقات کاربردی، توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. تحقیقات کاربردی به سمت کاربرد علمی دانش هدایت می شوند. روش شناسی به معنای تشخیص روش های مختلف انجام تحقیق و شناسایی روش مناسب برای یک تحقیق خاص است. علاوه بر این روش شناسی درباره روش ها و ابزارهای جمع آوری دادهها نیز بحث میکند. از میان روش های مختلفی که برای انجام تحقیق وجود دارد، باید روشی انتخاب شود که به بهترین شکل هدف تحقیق را برآورده کند. در ادامه به تشریح روش کار پژوهش حاضر می پردازیم.
۳-۳- روش تحقیق
با توجه به این که شناسایی ارتباط بین مدیریت سود و سیاست های تقسیم سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میتواند اطلاعات بسیار مفیدی را در زمینه سود تقسیمی شرکتها و نقش آن در کاهش رفتارهای مدیریت سود توسط مدیران داشته باشد، در این پژوهش رابطه بین مدیریت سود و سیاست های تقسیم سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفته است. بنابراین نوع پژوهش کاربردی بوده و روش کلی مورد استفاده در این پژوهش روش توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی می باشد. بر حسب هدف در این پژوهش با توجه به اینکه قصد تبیین رابطه بین متغیرهای مدیریت سود و سود تقسیمی را دارد از روش توصیفی- همبستگی و رگرسیون چند متغیره به روش پانل دیتا استفاده شده است. انجام پژوهش در چارچوب استدلال قیاسی- استقرایی صورت گرفته است. بدین ترتیب که مبانی نظری و پیشینه پژوهش از راه مطالعات کتابخانه ای، مقالات و سایت ها در قالب قیاسی و گردآوری اطلاعات برای تایید و رد فرضیه ها به صورت استقرایی انجام گرفته است.
۳-۳-۱- فرضیه های تحقیق
تحقیق حاضر بر مبنای پژوهش های مشابه خارج از کشور و به اقتباس از تحقیق جهانزیب و همکاران (۲۰۱۲) که در شرکت های پذیرفته شده در بورس پاکستان مورد بررسی قرار گرفته، انجام شده و با توجه به مدل تعدیل شده جونز (دچو و همکاران، ۱۹۹۵) و مدل تعدیل شده لینتنر (۱۹۵۶)، در بازار نوظهور بورس ایران انجام شده است و انتظار می رود که رفتار مدیران را در نحوه مدیریت سود شرکت ها و سیاستهای تقسیم سود آن ها توجیه نموده و برای سرمایه گذاران و سیاست گذاران بورس از جهت رابطه بین دامنه اتکا بر فعالیتهای مدیریت سود و سیاست های تقسیم سود مفید باشد. بر این مبنا بر اساس ادبیات تحقیق و پاسخ به سوالات یاد شده، فرضیه های تحقیق به صورت زیر بیان می شوند:
فرضیه اول : بین دامنه اتکا به فعالیت های مدیریت سود و نسبت پرداخت سود سهام رابطه معنیداری وجود دارد.
فرضیه دوم : بین دامنه اتکا به فعالیت های مدیریت سود و تغییرات سود تقسیمی رابطه معنیداری وجود دارد.
۳-۳-۲- متغیرهای تحقیق و نحوه اندازه گیری آن ها
در این تحقیق، بر اساس فرضیه های تبیین شده متغیرهای تحقیق را بصورت زیر تعریف نموده و نحوه
اندازهگیری آن ها را شرح می دهیم:
۳-۳-۲-۱- متغیر وابسته
متغیر تقسیم سود در این تحقیق به عنوان متغیر وابسته به کار می رود و جهت محاسبه پرداخت سود سهام از معادله ساده نسبت سود تقسیمی به سود خالص و به منظور سنجش میزان تغییرات سود تقسیمی در شرکت ها از مدل کاملا تعدیل شده لینتنر (۱۹۵۶) به شرح زیر استفاده شده است:
در مدل کاملا تعدیل شده لینتنر، اگر تغییرات سود را دایمی در نظر بگیریم و نرخ مطلوب برای واحد تجاری برای سود سهام، r باشد، ارتباط بین تغییرات سود و تغییرات سود سهام برای شرکت i در زمان t، به صورت زیر خواهد بود (یعنی تغییرات سود تقسیمی، تابعی از تغییرات سود خالص است) :
Dit – Di (t-1) = + r (Eit – Ei (t-1))
D : سود سهام پرداختی توسط شرکتi
E : سود (زیان) خالص شرکت
r : ضریب مربوط به معناداری سود خالص شرکت
۳-۳-۲-۲- متغیر مستقل