(۲-۵)
β = ۲.۶۸۱ - ۳.۸۱۱ γ + ۱.۶۷۹ γ۲
(۲-۶)
k = -0.006 + 0.011γ + ۰.۰۱۱
توجه داشته باشید که فرمولاسیون کامل ارائه شده این رابط همبستگی از طریق الگیبالی و الکامل ]۴۲[ با خطا همراه است، امّا رابطۀ β و k درست است.
کوبایاشی و همکاران
کوبایاشی[۹۰] و همکاران]۴۳[ معادلۀ پیچیدۀ زیر را برای شرایط تشکیل هیدرات بهعنوان تابعی از وزن مخصوص گاز ارائه داد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۲-۷)
متاسفانه بهنظر میرسد که مشکلی که در این معادله یا ثوابت آن وجود دارد. مهم نیست هر چه فشاری وارد کنید، زیرا همواره دمای حاصل تقریباً برابر صفر رانکین (۴۶۰ درجۀ فارنهایت) است که برای رفع این مشکل تلاش بسیاری انجام گرفت (برای مثال بهجای لگاریتم معمولی از لگاریتم طبیعی استفاده کردند)، امّا باز هم مشکل به طور کامل حل نشد.
مطیعی[۹۱] (۱۹۹۱) ]۴۴[
(۲-۸)
T = -283.24469 + 78.99667log(P) - 5.352544log(P2) + 349.473877γ - ۱۵۰.۸۵۴۶۷۵γ۲ -۲۷.۶۰۴۰۶۵log(P)γ
کسترگارد و همکاران
یکی دیگر از این روابط را کسترگارد[۹۲] و همکاران ]۴۵[ ارائه کردند. این محققان کار خود را با یک تابع به نسبت ساده از شرایط تشکیل هیدرات با بهره گرفتن از روش وزن مخصوص گاز آغاز کردند که خود این روش تنها برای گازهای شیرین کاربرد دارد.
(۲-۹)
LnP = (C1(γ+ C ۲)-۳) + C ۳Fm + C ۴Fm2 + C ۵T + C ۶(γ+ C ۷)-۳ + C ۸Fm + C ۹Fm2 + C ۱۰
که در آن فشار P بر حسب کیلوپاسکال، γ وزن مخصوص گاز، دما Tبر حسب کلوین و Fm نسبت مولی موادی است که هیدرات تشکیل نمیدهند به موادی که تشکیلدهندۀ هیدرات هستند. ثوابت این معادله در جدولی آورده شده است.
آنها سپس تصحیحی برای حضور نیتروژن و دیاکسیدکربن ارائه کردند. علاقهمندان به مطالعۀ این تصحیحات میتوانند به مقالۀ اصلی مراجعه کنند. با این حال این روش برای متان خالص یا اتان خالص کاربرد ندارد، زیرا وزن مخصوص هر دو آنها خارج از محدودۀ این رابطه است. توجه داشته باشید که کسترگارد و همکاران اعلام کرده اند که برای گنجاندن H2S در رابطۀ خود تلاش کردند، امّا موفق نشدند. برای انجام محاسبات با بهره گرفتن از این رابطه کسترگارد و همکاران برنامۀ اکسلی نیز ارائه کرده اند.
تولر و مخاطب
تولر و مخاطب[۹۳] ]۴۶[ معادلۀ به نسبت سادهای برای برآورد دمای هیدرات به صورت تابعی از فشار و وزن مخصوص گاز ارائه دادند.
(۲-۱۰)