عدم رد
اصلی دوم
محافظه کاری در گزارشگری مالی بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تاثیر معناداری دارد.
مثبت
عدم رد
فرعی اول
محافظه کاری پایین بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تاثیر معناداری دارد.
مثبت
عدم رد
فرعی دوم
بین محافظه کاری متوسطو کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش رابطه معناداری وجود ندارد.
—–
رد
فرعی سوم
محافظه کاری بالا بر کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش، تاثیر معناداری دارد.
مثبت
عدم رد
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادها
5-1- مقدمه
در فصل چهارم فرضيههاي پژوهش تجزيه و تحليل شد. بنابراين، در اين فصل، ابتدا خلاصهاي از نتايج بدست آمده در فصل قبل بيان ميشود و سپس به شرح و بحث نتايج به دست آمده، محدوديتها و پيشنهادهاي کاربردي پژوهش پرداخته ميشود. در اين پژوهش رابطه وتأثيراستراتژيهاي سرمايه درگردشو سطح محافظه کاری در گزارشگری مالی به عنوان عوامل موثر بر کیفیت اقلام تعهدی بررسي شده و در اين بخش خلاصهاي از نتايج پژوهش و نيز دلايل احتمالي که ممکن است براي بدست آوردن نتيجههاي پژوهش وجود داشته باشد ذکر ميگردد.
در پژوهشهاي انجام شده در داخل کشور، هيچ پژوهشي رابطه و تأثيراستراتژيهاي سرمايه درگردش و سطح محافظه کاری در گزارشگری مالی را بررسي نکرده است. بنابراين نميتوان آن را با نتايج پژوهشهاي پيشين مقايسه کرد، بدين جهت تنها ميتوان دلايل احتمالي را ذکر کرد و گرفتن نتيجه قطعي مستلزم پژوهش بيشتر در اين زمينه ميباشد که سعي شده در بخش پيشنهادهاي پژوهش عنوان شود.
5-2- نتايج حاصل از پژوهش
5-2-1- نتايج حاصل از فرضیه اول
دراین تحقیق برای آزمون فرضیه اصلی اول از سه فرضیه فرعی استفاده شده است که در قالب جدول(5-1) بیان گردیده است. استراتژی سرمایه درگردش که متغیر مستقل میباشد، متغیری کیفی است که با بهره گرفتن از سه نسبت جاری، آنی و بدهی جاری و ترکیب آنها برای هر سال شرکت عضو نمونه از نظر جسورانه، میانه رو و یا محافظه کارانه مشخص می شود، که جزییات آن در فصل اول بیان شده است. نتیجه فرضیه فرعی اول نشان میدهد که بین استراتژی جسورانه و انحراف معیار پسماند رگرسیون مدل دچو ودیچو رابطه مثبت و معنادار وجود دارد، ازآنجا که این پسماند، شاخصی معکوس از کیفیت اقلام تعهدی است، پس نتیجه میگیریم که بین استراتژی جسورانه مدیریت سرمایه درگردش و کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش رابطه منفی و معنادار وجود دارد، یعنی هر چه استراتژی جسورانهتر باشد، کیفیت اقلام تعهدی پایینتر است. در مقابل آزمون فرضیه سوم نشان میدهد که بین استراتژی محافظه کارانه و کیفیت اقلام تعهدی مرتبط با سرمایه درگردش رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بنابراین در مجموع هر چه به میزان محافظه کاری استراتژی های مدیریت سرمایه درگردش اضافه شود، کیفیت اقلام تعهدی افزایش مییابد. بنابراین عدم وجود رابطه معنادار در آزمون فرضیه فرعی دوم صحهای بر وجود رابطه فوقالذکر میباشد. در شرکتهایی که دارای استراتژی جسورانه در مدیریت سرمایه درگردش هستند، بیشتر منابع آنها صرف سرمایه گذاریهای بلندمدت می شود، بنابراین در این شرکتها به طور نسبی حجم کمتری از دارایی های جاری در مقایسه با شرکتهای دارای استراتژی محافظه کارانه نگهداری می شود. همچنین بر اساس نتیجه تحقیق(دستگیر و رستگار، 1389)، که رابطه منفی معنادار بین میزان اقلام تعهدی و کیفیت آن را اثبات می کند، برخلاف انتظار در این تحقیق ما شاهد رابطه مستقیم بین استراتژی جسورانه وکیفیت اقلام تعهدی نبودیم، و برعکس رابطه مستقیم بین استراتژی محافظه کارانه و کیفیت اقلام تعهدی مشاهده شد. دو دلیل محتمل وجود چنین رابطه ای را توجیه می کند: 1- احتمال دستکاری اقلام تعهدی و سود در شرکتهای با استراتژی جسورانه به جهت جلب نظر تأمین کنندگان منابع مالی. 2- احتمال اینکه درصد بالایی از دارایی های جاری شرکتهای دارای استراتژی محافظه کارانه را وجوه نقد تشکیل داده باشد. که بررسی موارد فوق مستلزم پژوهشهای جدیدی میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
بررسی ضریب تعیین( (R2فرضیه اول و سوم نشان میدهد، شدت رابطه در فرضیه سوم3/1برابر () بزرگتر از فرضیه اول می باشد. یعنی رابطه مثبت استراتژی محافظه کارانه با کیفیت اقلام تعهدی 3/1 برابر شدیدتر است از رابطه منفی استراتژی جسورانه با کیفیت اقلام تعهدی.
5-2-2- نتايج حاصل از فرضیه دوم
جهت آزمون فرضیه دوم نیز سه فرضیه فرعی فرعی طراحی شده است، در این فرضیه رابطه بین محافظه کاری در گزارشگری مالی و کیفیت اقلام تعهدی بررسی شده است. برای اندازه گیری محافظه کاری در گزارشگری مالی اندازه مقدار ضریب b3 در مدل باسو جهت هر سال هر شرکت محاسبه گردیده است، بنابراین این متغیر به صورت کمی در نظر گرفته شده است. در آزمون این فرضیه مشخص شد که b3 در اکثر شرکتهای عضو نمونه دارای مقادیر بزرگتر از صفر بوده بنابراین تمامی این شرکتها دارای درجه ای از محافظه کاری میباشند و ما تقریبا شاهد گزارشگری تندرو در صورتهای مالی هیچکدام از این شرکتها نیستیم. که دلیل آن می تواند نوع روش های حسابداری بکارگرفته شده بر اساس استانداردهای ملی باشد. درنتیجه بر اساس کمترین و بیشترین مقدار ضریب b3 این شرکتها را به سه گروه شرکتهای دارای محافظه کاری پایین، متوسط و بالا تقسیم کردیم. نتایج آزمون فرضیه اصلی و فرضیات فرعی اول و سوم حاکی از وجود رابطه مثبت و معنادار بین ضریب b3 در مدل باسو و مقدار انحراف معیار پسماند رگرسیون مدل دچو و دیچو(کیفیت اقلام تعهدی) میباشد، یعنی هرچه محافظه کاری بیشتر باشد کیفیت اقلام تعهدی کاهش مییابد. در مدل دچو و دیچو انحراف معیار پسماند رگرسیون، نشان دهنده میزان عدم انطباق جریانهای نقدی عملیاتی با تغییرات سرمایه درگردش میباشد. از