-
- بین عوامل ساختاری و اجرای بودجه ریزی عملیاتی در استانداری تهران رابطه معنی داری وجود دارد.
-
- بین عوامل رفتاری و اجرای بودجه ریزی عملیاتی در استانداری تهران رابطه معنی داری وجود دارد.
-
- بین عوامل کیفیت و اجرای بودجه ریزی عملیاتی در استانداری تهران رابطه معنی داری وجود دارد.
ب) نتیجه پژوهش: با انتخاب تصادفی نمونه ای از کارکنان استانداری تهران و با بهره گرفتن از ابزار پرسشنامه و آزمون منجر به تایید هر سه فرضیه فرعی شده است. بدین معنی که بین عوامل ساختاری ،عوامل رفتاری و کیفیت با اجرای مطلوب بودجه ریزی عملیاتی رابطه معنی داری وجود دارد.
۲-۳-۲) پژوهش دوم: بررسی موانع و مشکلات در استقرار بودجه ریزی عملیاتی در حوزه ستادی سازمان حفاظت محیط زیست
این تحقیق در سال ۱۳۸۶ توسط آقای محمدعلی یاسینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در مقطع کارشناسی ارشد انجام شده و استاد راهنمای ایشان آقای دکتر تیمورآقایی فیشانی و استاد مشاور ایشان نیز آقایفرهاد حنیفی بوده اند. در تخقیق مذکور با اظهار عدم توفیق اجرای مطلوب بودجه ریزی عملیاتی در سازمان حفاظت محیط زیست و طرح این سئوال که موانع و مشکلات بر سر راه استقرار مطلوب بودجه ریزی عملیاتی در سازمان مذکور کدامند، در قالب فرضیه های ذیل ،تاثیر مجموعه ای از مولفه هایساختاری مرتبط و موثر در امر بودجه ریزی و همچنین نگرش موجود در سازمان را بطور جداگانه بر استقرار مطلوب بودجه ریزی عملیاتی سنجیده شده است:
الف) فرضیه های تحقیق:
-
- عوامل ساختاری موجود بر عدم اجرای مطلوب نظام بودجه ریزی عملیاتی در سازمان موثر است.
-
- نگرش موجود بر عدم اجرای مطلوب نظام بودجه ریزی عملیاتی در سازمان موثر است.
-
- وضع موجود تدوین شاخصها و اهداف کمی بر عدم اجرای مطلوب نظام بودجه ریزی عملیاتی در سازمان موثر است.
ب) نتیجه پژوهش:با انتخاب تصادفی نمونه ای از جامعه آماری شامل افراد درگیر بودجه ریزی در سازمان مذکور و با بهره گرفتن از ابزار پرسشنامه و آزمونهای فرض آماری مقایسه میانگین ۱ و ۲ جامعه و فریدمن،نهایتا وضعیت جامعه مورد پژوهش تحلیل شده است که بر این اساس فرضیه اول رد شده اما فرضیه دوم و سوم مورد تایید واقع شده اند.بدین معنی که عوامل ساختاری موجود بر عدم اجرای مطلوب نظام بودجه ریزی عملیاتی در سازمان موثر نبوده ولی نگرش و وضع موجود تدوین شاخصها و اهداف کمی بر عدم اجرای مطلوب نظام بودجه ریزی عملیاتی در سازمان موثر است.
از جمله پیشنهادهای مطروحه محققین مذکور برای تحقیقات بعدی بررسی فرایند بودجه ریزی در سازمانهای دولتی از منظر بودجه ریزی عملیاتی و ارائه الگوی بهینه می باشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۲-۳-۳) پژوهش سوم:بررسی علل ناکارآمدی گزارش عملکرد بودجه کل کشور در خصوص مآخذی مطمئن در بودجه نویسی سنوات بعد
این تحقیق در سال ۱۳۸۴ توسط سرکار خانم فروغ قربانی آبکنار در دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در مقطع کارشناسی ارشد انجام شد واستاد راهنمای ایشان آقای دکتر منوچهر جفره واستاد مشاور آقای دکتر تیمور آقایی فشانی بوده اند . در تحقیق مذکور با اظهار ناکارآمدی صورتحساب عملکرد سالانه بودجه کشور به نقش عوامل بیرونی موثر بر ناکارآمدی در قالب فرضیه های ذیل پرداخته است . روش پژوهش توصیفی، پیمایشی از نوع اسنادی، میدانی بوده که محقق به استنتاج نتایج در مورد جامعه از طریق نمونه گیری پراخته است و سپس بر اساس نتایج بدست آمده آنها را مورد تحلیل آماری قرار داده است .
الف)فرضیه های تحقیق :
-
- نارسایی وابهام قوانین ومقررات مالی و محاسباتی بر کارآمدی صورتحساب عملکرد بودجه کل کشور خلل وارد نموده است.
-
- نحوه عملکرد سازمانهای نظارتی بر کارآمدی صورت حساب عملکرد بودجهکل کشور خلل وارد نموده است.
-
- نحوه عملکرد نامناسب ذیحسابی های دستگاه های اجرایی بر کارآمدی صورت حساب عملکرد بودجه کل کشور خلل وارد نموده است.
ب) نتیجه پژوهش: آزمون فرضیه ها نشان داده که هر سه فرضیه مورد تایید بوده یعنی نارسایی و ابهام قوانین و مقررات مالی و محاسباتی ،نحوه عملکرد سازمانهای نظارتی و نحوه عملکرد نامناسب ذیحسابی های دستگاه های اجرایی بر کارآمدی صورت حساب عملکرد بودجه کل کشور خلل وارد نموده است.
۲-۳-۴) پژوهش چهارم: بررسی و شناسایی موانع پیاده سازی و بودجه بندی عملیاتی در ارتش جمهوری اسلامی ایران
این تحقیق در سال ۱۳۸۶ توسط محمد ابراهیم رابطی در دانشگاه تربیت مدرس در مقطع کارشناسی ارشد انجام شد و استاد راهنمای ایشان آقای دکتر قدرت اله طالب نیا بوده اند.در تحقیق مذکور با انتخاب یک سازمان دولتی تلاش گردیده است تا مهمترین موانع و شاخص های مربوط به مشکلات پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی در قالب فرضیه های ذیل مورد بررسی قرار گیرد. روش انجام پژوهش از نوع پیمایشی، همبستگی بوده ومحقق به استنتاج نتایج در مورد جامعه از طریق توزیع پرسشنامه در بین نمونه ای شامل ۵۰ نفر از کارشناسان امور مالی دستگاه پرداخته است.سپس اطلاعات به دست آمده را با بهره گرفتن از روش آزمون t تک نمونه ای مورد تحلیل آماری قرارداده است.
الف) فرضیه های تحقیق:
-
- بین مشکلات پیاده سازی ،بودجه بندی عملیاتی و موانع محیطی رابطه معنادار وجود دارد.
-
- بین مشکلات پیاده سازی ،بودجه بندی عملیاتی و موانع سازمانی رابطه معنادار وجود دارد.
-
- بین مشکلات پیاده سازی ،بودجه بندی عملیاتی و موانع فردی رابطه معنادار وجود دارد.
-
- نتیجه پژوهش:
آزمون فرضیه ها نشان داه که هر سه فرضیه مورد تایید بوده و بین مشکلات پیاده سازیبودجه بندی عملیاتی با هر سه متغیر موانع محیطی،سازمانی و فردی رابطه معنادار وجود دارد.
۳-۱- نوع مطالعه:
روش تحقیق زمینه یابی (پیمایشی) است. زمینه یابی یک فرایند پژوهش است که به منظور جمع آوری اطلاعات درباره موضوعاتی از قبیل اینکه مردم چه می دانند، چه فکر میکنند و یا چه رفتاری را انجام میدهند. البته باید توجه داشت که در این پژوهش در واقع آنچه مورد سنجش قرار میگیرد اظهارات افراد درباره اینکه درمورد موضوعی چه می دانند، چه فکر میکنند و یا چگونه رفتار میکنند است نه آنچه واقعاً است. هدف اساسی این نوع تحقیق هم توصیف و هم تبیین است(دلاور، ۱۳۷۷).
در پژوهش حاضر هر دو هدف تحقیق پیمایشی(توصیف و تبیین) مورد نظر است. آنجا که میزان و کیفیت استفاده از فضاهای مجازی بررسی می شود از توصیف و آنجا که عوامل مرتبط و مقایسه دانشجویان بسیجی و غیر بسیجی مورد تجزیه و تحلیل واقع می شود و در واقع هدف تبیینی پژوهش مورد نظر میباشد.
۳-۲- روش تحقیق:
روش تحقیق بر اساس نحوه گردآوری داده ها مشخص می شوند.تحقیق توصیفی مجموعه روشهایی است که هدف آن توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است.به عبارت دیگر در اینگونه تحقیقات سعی می شود تا آنچه که هست را بدون هیچگونه دخالت یا استنتاج ذهنی گزارش دهد و نتایج عینی از موقعیت بگیرد.(صفرزاده،۲۷۰،۱۳۸۶)
با توجه به این پژوهش برای رسیدن به اهداف تحقیق مشکلات و موانع موجودتوصیف و تشریح می شوند و داده ها بدون دستکاری گردآوری می شوند، این نوع تحقیق توصیفی پیمایشی محسوب می شود.
۳-۳- جامعه مورد مطالعه و حجم نمونه :
جامعه آماری این تحقیق شامل معاونین دانشگاه، روسای دانشکده ها و مدیران و کارشناسان حسابداری و بودجه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری میباشد. با توجه به اینکه تعداد جامعه آماری ۷۸ نفر است کل جامعه مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین با روش سرشماری از جامعه مورد تحقیق،نظرسنجی به عمل آمد.
۳-۴) فرضیات تحقیق :
(۱): پذیرش بر استقرار بودجه ریزی عملیاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری تاثیر دارد.
(۲): توانایی بر استقرار بودجه ریزی عملیاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری تاثیر دارد.
(۳): اختیار بر استقرار بودجه ریزی عملیاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری تاثیر دارد.
(۴): بین نظرات مدیران و کارشناسان مرد و زن در ارتباط با اجرای بودجه ریزی عملیاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری اختلاف معنی دار وجود دارد.