شکل ۳-۵۸- نقشه کشوراکوادور
برخی عوامل خارجی مانند پدیده جوی النینیو در سال ۱۹۹۷، کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی در ۹۸- ۱۹۹۷ و بیثباتی بازار بینالمللی در همان دوران این بحرانها را قابل پیشبینی کرده بود. این عوامل سیاست اقتصادی دولت اکوادور را که تلفیقی از کسریهای مالی بزرگ و سیاستهای مالی انبساطی بود بیشتر برجسته ساخت و باعث کاهش ۳/۷ درصدی تولیدات خالص داخلی سالانه، تورم ۲/۵۲٪ و کاهش ۶۵درصدی ارزش پول ملی کشور در سال ۱۹۹۹ شد که این عوامل منجر به ناتوانی بیشتر اکوادور در پرداخت بدهیهای خارجی در آن سال شد.در ۹ ژانویه، ۲۰۰۰، دولت رئیسجمهور جمیل مهواد اعلام کرد که برای مقابله با این بحرانها ازین پس دلار آمریکا به عنوان پول رایج کشور مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از دلار آمریکا به عنوان پول رایج کشور به جای تثبیت پول ملی به آن بدین معنا است که فواید ضرب پول به اقتصاد آمریکا تعلق میگیرد، چه آنرا جبران کند و یا نکند. اعتراضات در پی این قضیه باعث عزل رئیسجمهور شد و معاون وی نوبوئا به جای وی سر کار آمد.دولت نوبوئا نیز استفاده از دلار را به عنوان هسته اصلی راهکار خود برای بهبود اوضاع اقتصادی برگزید. دولت در این زمینه وارد مذاکره با صندوق بینالمللی پول (IMF) شد و نتیجه مذاکرات ترتیب یک دوره ۱۲ ماهه برای آمادهسازی شرایط توسط IMFبود. سایر راهکارهای اقتصادی دولت اکوادور شامل تلاش برای کاهش کسری مالی دولت، اجرای اصلاحات ساختاری برای تقویت سیستم بانکی و بدست آوردن دوباره کنترل بر بازارهای خصوصی سرمایه بود. با گرانی نفت در بازارهای جهانی اقتصاد اکوادور اندکی بهبود یافت و در سال ۲۰۰۰ تولیدات خالص داخلی به سقف ۹/۱٪ رسید. با این وجود، ۷۰٪ مردم اکوادور زیر خط فقر بسر میبرند که بیش از دو برابر آمار ۵ سال پیش از آن است. تورم در سال ۲۰۰۰ معادل ۱/۹۶٪ بود، اما نرخ تورم رو به کاهش است. تورم ماهانه در اکوادور در فوریه ۲۰۰۱ برابر با ۹/۲٪ بود(ویکی پدیا).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۸-۴-۳- جمهوری سورینام
جمهوری سورینام در شمال آمریکای جنوبی و در کنار اقیانوس اطلس قرار دارد، وسعت آن به ۸۲۰/۱۶۳ کیلومتر مربع بالغ می گردد. ارتفاعات آن بیشتر در نواحی مرکزی واقع شده و به دلیل قرار گرفتن در منطقه ی استوایی، آب و هوای گرم و مرطوب دارد. سورینام تنها کشور قاره ی آمریکاست که بالاترین درصد آن مسلمان هستند. بقیه پیرو ادیان مسیحی (کاتولیک-پروتستان) و هندو می باشند. سورینام ۰۰۰/۵۰۲ نفر سکنه دارد. در ۱۹۶۵ م تعداد مسلمانان سورینام ۰۰۰/۸۰ نفر بود که ۲۵% سکنه ی آن را تشکیل می داد و رقم مسلمانان آن در ۲۰۰۶ م حدود ۰۰۰/۱۶۰ نفر بود که صد هزار نفر آنان منشأ جاوه ای دارند.
شکل ۳-۵۹- نقشه کشور جمهوری سورینام
ورود مهاجران مسلمان، افزایش نرخ رشد طبیعی جمعیت، گرایش افراد دیگر به اسلام از عواملی بود که رقم مسلمانان سورینام را بالا برد. مهاجرت غیر مسلمان این کشور به نقاط دیگر نیز درصد مسلمانان را افزون می نماید. حتی سرخ پوستان در سورینام به اسلام علاقه نشان می دهند(گلی زواره، ۱۳۸۸، ص۶۹۴).
اقتصاد سورینام تحت تاثیر صنایع بوکسیت قرار دارد که بیش از % ۱۵ تولید ناخالص داخلی % ۷۰ درآمد صادرات را تامین میکند. سایر اقلام صادراتی شامل شکر و قند میشود و نیز سورینام دارای مخازن نفت و طلا است. حدود یک چهارم مردم در بخش کشاورزی کار میکنند. اقتصاد سورینام وابستگی زیادی به کشورهای دیگر دارد و عمدتاً با هلند، ایالات متحده و سایر کشورهای حوزه کاراییب تجارت میکند.دولت ویدنبوش پس از در دست گرفتن قدرت در پاییز ۱۹۹۶، تمام برنامههای ساختاری دولت قبلی را به بهانه منصفانه نبودن برای مردم فقیر جامعه، متوقف کرد. درآمدهای مالیاتی مانند گذشته قطع شد و دولت منابع درآمد جدیدی را جایگزین مالیات کرد. در سال ۱۹۹۷ تخصیص سرمایه به توسعه سازمانهای هلندی کاهش یافت و روابط دو کشور رو به زوال گذاشت. رشد اقتصادی درسال ۱۹۹۸ با تنزل بخش معدن، ساخت و ساز و خدمات عمومی، کاهش پیدا کرد. هزینههای رایج دولتی، پایین بودن مالیات، خدمات شهری ضعیف و کاهش کمکهای خارجی در سال ۱۹۹۹ منجر به مشکلات مالی و کاهش تولید ناخالص داخلی به % ۱۱ شد. دولت تصمیم گرفت تا این کمبودهای مالی را با چاپ اسکناس جبران کند که منجر به افزایش فوق العاده تورم و کاهش نرخ تبادل ارز گردید(ویکی پدیا).
۲-۸-۴-۴- جمهوری گویان
کشور گویان در شمال نیم قاره ی آمریکای جنوبی و در کرانه ی اقیانوس اطلس قرار دارد، وسعت آن به ۹۶۹/۲۱۴ کیلومتر مربع بالغ می گردد. گویان ۰۰۰/۸۰۰ نفر سکنه دارد و از طریق جمهوری چند حزبی با یک مجلس قانون گذاری اداره می گردد و مرکز حکومت آن شهر جورج تاون می باشد.
شکل ۳-۶۰- نقشه کشور جمهوری گویان
گویان پنجاه و ششمین کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی است و حدود ۰۰۰/۱۵۰ نفر مسلمان دارد که قریب به ۲۰% سکنه ی آن را تشکیل می دهد. اسلام در قر شانزدهم میلادی توسط آفریقایی ها و سپس به وسیله ی مسلمانان شبه قاره هند وارد این کشور گردید. حدود ۱۲۵ مسجد در گویان وجود دارد و مؤسسات اسلامی فعال آن عبارتند از: سازمان اسلامی مرکزی گویان، حجت العلما، سازمان جوانان مسلمان، اتحادیه ی اسلامی گویان، هیأت مسلمانان گویان، انجمن اسلامی صدرگویان متحد، جماعت تبلیغ و مرکز اسلامی شهر زرهال(گلی زواره، ۱۳۸۸، ص۷۰۲).
فصل سوم
روش اجرای تحقیق
۳-۱- مقدمه
پژوهشگر پس از تعیین و تنظیم موضوع تحقیق باید در فکر انتخاب روش تحقیق باشد. هدف از انتخاب روش انجام تحقیق این است که مشخص شود چه روش تحقیقی برای بررسی موضوع خاصی لازم است. باید به خاطر داشت محقق به خوبی آگاهی دارد آنچه یافته تا حد زیادی به نوع کاوش وی بستگی دارد. انتخاب روش انجام تحقیق، به هدف ها و ماهیت موضوع پژوهش و امکانات اجرایی آن بستگی دارد. بنابراین، هنگامی می توان در مورد روش بررسی و انجام تحقیق تصمیم گرفت که ماهیت موضوع پژوهش، هدف ها و نیز وسعت دامنه آن مشخص باشد.
۳-۲- روش شناسی تحقیق
پایه هر علمی روش شناخت آن علم است، اعتبار و ارزش قوانین هرعلمی به روش شناخت مبتنی است،که در آن علم به کار می رود. این پژوهش یک تحقیق توصیفی است. در این پژوهش به توصیف و مطالعه آنچه که هست پرداخته شده است. تحقیق توصیفی شامل مجموعه روشهایی است که هدف آنها توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است. اجرای تحقیق توصیفی میتواند صرفاً برای شناخت بیشتر شرایط موجود یا رویدادها به فرایند تصمیمگیر باشد.
۳-۳- روش گردآوری اطلاعات
از آنجایی که در این تحقیق، جهت بررسی پیشینه وادبیات تحقیق، تئوری هاونظرات علمی، از کتاب ومقاله و… استفاده خواهد شد، گردآوری اطلا عات از نوع کتابخانه ای و اسنادی می باشد
۳-۴- ابزار گردآوری اطلاعات
هر پدیده ای از نظر کمی و کیفی ویژگی هایی دارد که آگاهی در مورد این ویژگی ها به ماهیت و دستیابی به آنها وابسته است. این پدیده ها به عنوان متغیر در طول زمان دچار تحول و دگرگونی می گردند. هدف از هر تحقیق اعم از توصیفی یا تبیینی، دستیابی به اطلاعات در مورد این تغییرات است.
در این پژوهش از روش های زیر برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است:
-
- بررسی و مطالعه کتب و پایان نامه هایی که در رابطه با متغیرهای این پژوهش نگاشته شده است.
-
- استفاده از مقالات داخلی و خارجی که پیرامون موضوع های مرتبط با پژوهش به رشته تحریر در آمده است.
۳-۵- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
در این پژوهش با بهره گیری از نتایج مطالعات گذشته و تحلیل آنها درصدد تبیین جایگاه ژئوپلیتیک کشورهای اسلامی و شناسایی عوامل تاثیرگذار بر همگرایی کشورهای اسلامی هستیم.
فصل چهارم
یافته های تحقیق
مقدمه
برای مسائلی که بوجود می آید، نمی توان توجیه ساده ای یافت و علت ها را به آسانی دریافت. بر همین اساس پس از این که داده های تحقیق،گردآوری، طبقه بندی و استخراج شد. نوبت به مرحله جدیدی از فرایند پژوهش که به مرحله تجزیه و تحلیل اطلاعات معروف است، می رسد. تجزیه و تحلیل، مرحله ای است که در آن با کمک داده ها،که از طریق ابزارها جمع آوری شده اند خلاصه، کدبندی،دسته بندی و درنهایت، پردازش می شوند تا زمینه برقراری انواع تحلیل ها،و ارتباط بین این داده ها به منظور آزمون فرضیه های تحقیق فراهم شود
۴-۱- موقعیت ژئوپلیتیکی برتر جهان اسلام