۳
ایجاد پارک آب
۵
ایجاد باغ پرندگان
۶
ایجاد باغ پروانه
۷
ایجاد حوضچههای پلاستیکی
۸
ایجاد پیست دوچرخهسواری
۹
پرورش پرندگان نایاب
۱۰
ایجاد پیست اسبسواری
شرح ایده
پایه و اساس ساختاری سیستم ابر خشت[۶۵] بر کیسههای شنی با درازای قابل تنظیم قرارگرفته است. این امر ازیکطرف با توجه به دسترسی به این نوع مصالح بدون مشکل عمده، موجبات تسهیلات در همهگیر شدن سیستم را فراهم کرده است. از طرف دیگر با توجه به انعطافپذیری فرمی، به طرح معماری، قابلیت مانور را درزمینهٔ شکلدهی انحناهای زیبا، موتیهای طبیعی و ساختار یکپارچه را میدهد، اینهمه به معنای توانایی استفاده از قالب و قاب برای شکل دادن، پیچوتاب دادن فرمها و بهرهگیری از روند طراحی آلی یا ارگانیک در عین لحاظ شدن ویژگیهای لازم به جهت سازهای است. در یککلام با روشی بسیار ساده ساختن یکخانه از دیوارها و سقف و پی و در کل آنچه ” سفتکاری ” مینامیم بهطور کامل با این روش، قابلاجرا است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نحوه اجرا بسیار ساده است، ابتدا پلان یا نقشه خانه موردنظر و در ابعاد مطلوب تهیه میشود. برای این منظور، نادر خلیلی خود تعدادی نقشه با تعداد اتاقها و قابلیتهای متنوع را پیشنهاد میکند، ولی درنهایت طراح یا سازنده بنا در این زمینه قدرت انتخاب نیز دارد. بعد از انتخاب پلان، نوبت به پیاده کردن آن بر روی زمین موردنظر برای ساخت میرسد، بعدازاین مرحله، ردیف اول از ابر خشت روی پلان جاگذاری میشود. کیسههایی که معمولاً بهصورت استاندارد برای این هدف منظور شدهاند در حین جاگذاری، با خاک مرطوب پر و کوبیده میشوند و با روش بنایی زنجیره پیوسته[۶۶] رویهم قرار میگیرند. دراینبین، بین هر دولایه از ابر خشت بعد از کوبش لایه پایینی، برای مهار کردن نیروهای کششی، دو ردیف سیمخاردار قرار داده میشود، هدف از این کار ایجاد نوعی سازه خود پشتیبان مقاوم در برابر نیروهای کششی است. ابر خشت، بهراستی بسیار میباشد همهچیز تقریباً در محل تأمین میشود و نیروی متخصص هم لازم نیست؛ مصالح خاک است و کیسهشن و سیمخاردار. کیسههایی که طویلتر از کیسههای معمولی (مثلاً کیسه برنج قبل از بریده شدن) هستند با خاک پر میشوند، البته سیمهای خاردار در بین این نوارهای فتیلهای کیسهشن، نقش اتصالات را بر عهدهدارند و نیروهای کششی و جانبی را خنثی میکنند. از ویژگیهای ابر خشت میتوان به:
امکان استفاده در مناطق جنگزده یا خسارتدیده زلزله
یکی از کاربردهای این روش، ساخت سرپناه برای خسارت دیدگان جنگ و زلزله است. این روش با سرپناه موقت مثل چادر یا حتی کانکس تفاوت داشته و بهعنوان روشی دائمیتر از آن ها محسوب می شود.مقاومت در برابر سرما و گرما یکی از ویژگیهای مثبت این طرح، به دلیل استفاده از دیوارههای خشتی و شکل خاص بنا، مقاومت در برابر سرما و گرما و مصرف انرژی پایین است، نکتهای که ضعف همه روشهای دیگر سرپناههای موقت میباشد.
تکنولوژی پائین و اجرای سریع
استفاده از دسترسیترین مصالح یعنی خاک و تکنولوژی پائین یک ویژگی مثبت این طرح است، ویژگی که به خصوص در نقاط دوردست یا در شرایط پس از زلزله یا جنگ که حملونقل و تولید مصالح و توزیع برق در مناطق آسیبدیده مختل شده است کاربرد دارد. با این روش میتوان هر خانه را حداکثر در طی یک هفته یک سرپناه مقاوم و مناسب اجرا کرد.
مقاومت در برابر زلزله
به دلیل شکل خاص این بناها و نحوه انتقال نیرو بهصورت فشاری، این ساختمان در برابر زلزله مقاوم است. این روش در ایلات متحده بهعنوان یک روش ضد زلزله مورد تصویب قرار گرفتهشده و آئیننامهای نیز برای آن تدوینشده است .تقریباً از سال ۱۹۴۸ است که بحث سکونت در خارج جو زمین خصوصاً ماه و مریخ بخش مهمی از مطالعات و پژوهشهای خلیلی را تشکیل میدهد. در همین سال طرح او برای ساخت مسکن در ماه با سیستم ابر خشت و گل تافتن در ناسا مطرح میشود و از آن زمان او از اعضای تیم تحقیقات طرح سکونت و ساختوساز در ماه است. پروفسور خلیلی در سال ۱۹۹۱ موسسهی کالارس[۶۷] را در بیابانهای هسپریا در کالیفرنیا بنیاد نهاد کالارس موسسهی آموزشی و پژوهشیای است که در آن او و همکارانش تحقیقات و آزمایشهای خود را بر روی نمونههای ابر خشتی و گل تافتن ادامه می دهند.(شکل ۴-۱۸)
شکل ۴‑۱۷- ابرخشت
محاسبه شاخص ارزش
پس از بررسی گزینه ها توسط اعضای تیم مهندسی ارزش بهصورت مجازی، اعضای تیم بر اساس معیارهای تعیینشده در قسمت پیش مطالعه مهندسی ارزش به امتیازدهی به گزینه های تعیینشده از یک تا ده پرداختند. برای انجام این مرحله اعضای تیم مهندسی ارزش با نرمافزار اسکایپ به بحث و امتیازدهی پرداختند و تسهیلگر پروژه به کمک نرمافزار اکسل به محاسبه میانگین امتیازهای دادهشده هر گزینه پرداخت.