در روش کتابخانه ای، کتاب ها، مقالات و اسناد و مدارک مربوط به تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است و برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش با رجوع به منابع کتابخانه ای و اسناد موجود برخی از اطلاعات مورد نیاز حاصل گردید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در روش پرسشنامه ای، داده های مربوط به نمونه آماری از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه استاندارد می باشد:
الف) پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال(۱۹۹۸)
پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (۱۹۹۸) دارای ۲۲ سوال و ۳ بعد ساختاری، ارتباطی و شناختی می باشد که هفت خرده مقیاس شبکه ها، اعتماد، همکاری، فهم متقابل، روابط، ارزش ها، تعهد را مورد بررسی قرار می دهد و در ۲۸ گویه تنظیم شده و براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت (خیلی موافقم = ۵، موافقم= ۴، نظری ندارم = ۳، مخالفم= ۲ و خیلی مخالفم= ۱) ساخته شده است. ناهاپیت و گوشال (۱۹۹۶) با رویکرد سازمانی جنبه های مختلف سرمایه اجتماعی را درسه بعد ساختاری، ارتباطی و شناختی مورد بررسی قرار دارند.
ب)پرسشنامه سلامت روانی(GHQ28)
این پرسشنامه دارای ۲۸ سوال می باشد که توسط گلدبرگ و هیلر(۱۹۷۹) طراحی و دارای ۴ خرده مقیاس می باشد که هر کدام آنها دارای ۷ سوال می باشند. علاوه بر نمره کل دارای مولفه کارکرد جسمانی، اضطراب، کارکرد اجتماعی و افسردگی می باشد. پایایی آن برای کل آزمون برابر با ۹۱/۰ و در خرده مقیاس ها بین ۷۷/۰ تا ۸۲/۰ گزارش شده است(امیدیان، ۱۳۸۸).
ج) پیشرفت تحصیلی
عبارت است از میانگین نمرات آخرین ترم تحصیلی دانشجویان
روایی ابزار جمع آوری اطلاعات
مقصود از روایی آن است که ابزار اندازه گیری واقعا بتواند خصیصه مورد نظر را اندازه بگیرد و نه متغییر دیگری را، به عبارت دیگر منظور از روایی یک تحقیق، میزان دقت شاخصها و معیارهایی است که در راه سنجش پدیده مورد نظر تهیه شدهاند. با توجه به اینکه در این تحقیق از پرسشنامه استاندارد استفاده گردیده است، پرسشنامه ها دارای روایی لازم می باشند، لذا به منظور حصول اطمینان بیشتر جهت تعیین روایی محتوایی و صوری، پرسشنامه مورد بررسی چند تن از متخصصین و اساتید راهنما و مشاور قرار گرفت که همگی بر روا بودن پرسشنامه ها جهت انجام تحقیق تاکید داشتند.
پایایی ابزار جمع آوری اطلاعات
اعتماد یا پایایی مسئله کمی و تکنیکی است و بیشتر ناظر به این سؤال است که ابزار اندازه گیری با چه دقت و صحتی پدیده یا صفت موردنظر را اندازه گیری می کند.
با توجه به استاندارد بودن پرسشنامه های تحقیق، پرسشنامه ها دارای پایایی لازم می باشند. به منظور اطمینان پایا بودن آنها، تعداد ۳۰ پرسشنامه قبل از اجرای نهایی، به طور تصادفی در بین آزمودنی ها اجرا گردید و پس از جمع آوری، مقدار آلفای کرونباخ آنها به شرح ذیل محاسبه گردید که با توجه به اینکه مقدار آلفای کرونباخ بالاتر از مقدار ۷۰/۰ بدست آمده است نشان دهنده پایا بودن پرسشنامه ها می باشد:
جدول۳-۲: ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه ها
پرسشنامه ها | سوالات |
سرمایه اجتماعی | ۸۱/۰ |
سلامت روان | ۷۶/۰ |
روش تجزیه و تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS انجام شده است. در این تحقیق از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار متغیرهای تحقیق و نشان دادن فراوانی و نمودار های مربوط به آن استفاده شده است و از آمار استنباطی به منظور بررسی فرضیه های تحقیق استفاده می گردد. آزمون انجام شده در این تحقیق شامل آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون و تی تک متغیره به منظور بررسی ارتباط بین متغیرها می باشد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل دادهها
مقدمه
برای بررسی ، درک و توصیف یک یا چند پدیده اجتماعی ، اقتصادی و … پژوهشگر باید به یک تحقیق مناسب و اصولی دست بزند. منابع اطلاعاتی موجود در دسترس محقق متنوع می باشد . او می تواند به اسناد موجود درباره موضوع مورد مطالعه مراجعه کند ، به آزمایش دست بزند ، یعنی مستقیما به مشاهده پدیده ها مبادرت ورزد یا به مطالعه آماری اقدام کند . در حالت اخیر ، مطالعه آماری او می تواند براساس سرشماری کامل جامعه یا بر اساس بهره گیری از نمونه باشد . در حالت اول ، او اطلاعات مربوط به همه واحد های تشکیل دهنده جامعه را جمع آوری می کند و در حالت دوم تنها تعدادی از واحد های تشکیل دهنده جامعه را در نظر می گیرد . نظر سنجی یکی از روش هایی است که بر اساس مطالعه یک نمونه از یک جامعه انجام می گیرد.
روند تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از پرسشنامه های تحقیق به شرح ذیل می باشد:
توصیف جمعیت شناختی نمونه های تحقیق
توصیف متغیرهای تحقیق با بهره گرفتن از میانگین و انحراف معیار
آزمون فرضیه های تحقیق با بهره گرفتن از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون
بخش اول : تجزیه و تحلیل توصیفی دادهها
تعداد آزمودنی در این تحقیق شامل ۳۵۵ دانشجو بوده است که ویژگیهای جمعیت شناختی آنها به صورت زیر می باشد:
جنس :
جدول ۴-۱: توزیع پاسخگویان بر حسب جنس
جنس | فراوانی | درصد |
مرد | ۱۳۵ |