- محاسبه نویزفاز
در این قسمت به محاسبهی نویز فاز نوسانساز پیشنهادی پرداخته می شود.
- منابع نویز نوسانساز
-
-
- برای محاسبه نویز فاز این نوسانساز ابتدا باید منابع نویز آن را شناسایی کرده و سپس به محاسبه طیف آنها پرداخت. شکل ۴ منابع نویز نوسانساز پیشنهادی را نشان میدهد. همانطور که در فصل قبل نیز اشاره شد نویز ادوات را میتوان با یک منبع جریان نویز موازی یا منبع ولتاژ نویز سری با عنصر مورد نظر نشان داد. طبق شکل (۳-۱۰)، منابع نویز این نوسانساز عبارتند از نویز حرارتی تلفات تانک، نویز حرارتی و فلیکر ترانزیستورهای زوجتفاضلی و ترانزیستورهای دنباله.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
منابع نویز نوسانساز پیشنهادی
نویزفاز نوسانساز در افست فرکانسی از فرکانس مرکزی طبق [۲۳] از رابطه (۳-۴۱) محاسبه می شود.
در این رابطه چگالی طیف توان منبع نویز مورد نظر، مقدار RMS تابع ISF، A دامنه نوسان خروجی، افست فرکانسی از فرکانس مرکزی و خازن کل در گره خروجی است. حال باید هریک از پارامترهای فوق را محاسبه شود.
- محاسبهی نویز فاز حاصله از تلفات تانک
- طبق مرجع [۳] و همانطور که در فصل دوم نیز اشاره شد، نویز حرارتی ناشی از تلفات تشدیدگر برابر است با
برای مقاومت R نیزطبق [۴۳] و به راحتی نتیجه می شود
بنابراین برای مقاومت تانک
- محاسبهی نویز فاز حاصله از نویز حرارتی ترانزیستورهای سوئیچ
چگالی طیف توان نویز حرارتی ترانزیستورM1 برابر است با
که در آن ترارسانایی ترانزیستور M1 و ضریبی است که به نوع تکنولوژی و اندازه ادوات بستگی دارد. از آنجایی که ترانزیستورهای سوئیچ در ساختار پیشنهادی هر دو ناحیهی کاری اشباع و قطع را تجربه می کنند، برای محاسبهی توان نویز آن، ترارسانایی هر دو ناحیه باید محاسبه شود.
:اشباع
:تریود
ترارسانایی یک ترانزیستور به صورت زیر تعریف می شود:
بنابراین ترارسانایی ترانزیستور M1 در هر دو ناحیه قابل محاسبه است.
ISF موثر بصورت تعریف می شود [۲۳]، که در آن تابع مدولاسیون نویز است و به فرم جریان ترانزیستور میباشد. از آنجاییکه ، میتوان تابع مدولاسیون نویز را در دو ناحیهی اشباع و تریود به صورت زیر نوشت
حال میتوان تابع ISF موثر را محاسبه کرد.
در حالت اشباع:
و در حالت تریود: