اضطرابی (۱۵%)
شهرستان تهران
امیدی و همکاران
۶۵۰ نفر
۱۳۸۲
اضطرابی (۵/۸%)
افسردگی (۲/۹%)
شهرستان نطنز
حسینی فرد و همکاران
۸۳۰ نفر
۱۳۸۴
اضطرابی (۴/۸%)
افسردگی (۱/۴%)
شهرستان رفسنجان
خسروی
۴۵۰
۱۳۸۱
اضطرابی (۷۶/۵%)
افسردگی (۷۶/۱۱%)
شهرستان بروجن
محمدی و همکاران
۸۷۶
۱۳۸۴
اضطرابی (۳۳/۸%)
افسردگی (۱۹/۷%)
استان کرمان
صادقی و همکاران
۵۲۸ نفر
۱۳۷۹
اضطرابی (۶/۱۶%)
افسردگی (۲/۱۳%)
جمعیت شهری کرمانشاه
بنابراین با توجه به مطالب ذکر شده میتوان این گونه استدلال کرد که از یک طرف، با توجه به شیوع بالای اختلالهای اضطرابی و افسردگی، هزینه های مستقیم و غیرمستقیم بالا، تأثیرات مخرب آن بر کارکرد افراد مبتلا به این اختلالها، همبودی بالا این اختلالها با هم و سایر اختلالهای روانشناختی، نادیده گرفتن اختلالهای پیشبالینی[۷۳] و اختلالهای بالینی نامشخص (NOS) در زمینه اختلالهای اضطرابی و افسردگی، و از طرف دیگر با توجه به محدود بودن پروتکلهای درمانی فراتشخیصی که اولاً بتواند همبودی همزمان این اختلالها را پوشش دهد و دوماً فرایند اصلی شناختی رفتاری اختلالهای اضطرابی و افسردگی همایند (افکار تکرارشونده منفی) را مورد هدف قرار دهد و سوماً از کارآمدی و اثربخشی قابل قبولی برخوردار باشد، در گام نخست، طراحی و تدوین پروتکل درمانی فراتشخیصی مبتنی بر «افکار تکرارشونده منفی» از اهمیت بسزایی برخوردار است. این پروتکل درمانی با توجه به درمان فراتشخیصی بارلو (۲۰۱۱) نیازمند طراحی جدید و یکپارچه است. بر این اساس، در گام اول و قبل از یک وارسی تجربی- بالینی، مستلزم طراحی پروتکل فراتشخیصی مبتنی بر «افکار تکرارشونده منفی» است. اما چنین امری کامل نخواهد بود، مگر این که اثربخشی آن در قالب کارآزماییهای بالینی تصادفی و در مقایسه با یک درمان فراتشخیصی قابل قبول مورد ارزیابی قرا گیرد. بنابراین پژوهش حاضر در راستای این ضرورت، می تواند از اهمیت عملی و کاربردی بسزایی برخوردار باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
پژوهش حاضر از لحاظ نظری، بالینی و کاربردی، می تواند حایز اهمیت باشد که در زیر به برخی از این دلایل اشاره شده است:
نیاز به طراحی پروتکلهای فراتشخیصی کاملتری مبنی بر جنبه های نظری- پژوهشی، با توجه به کاستیهای موجود، پژوهش حاضر را از اهمیت نظری بالایی برخوردار می کند (اهمیت نظری).
نیازمندی به طراحی پروتکل مرتبط با اختلالهای همایند اضطرابی و افسردگی که فراسوی درمانهای موجود بتواند گامهای نوینی بردارند، این پژوهش را از لحاظ بالینی مورد اهمیت قرار میدهد (اهمیت بالینی)