اعتماد اجتماعی
احساس تعلق شهری
آگاهی واطلاعات اجتماعی
داشتن قدرت سیاسی
احقاق حقوق شهروندی
نمودار۱-۱-شاخص های مشارکت شهروندان در نمونه مورد مطالعه
ب) شاخص مدیریت مطلوب
پاسخگویی
اطلاع رسانی وشفاف سازی
نظارت پذیری
مشارکت پذیری
اعتمادسازی
تقویت حس تعلق
انعطاف پذیری
ظرفیت سازی
نمودار۱-۲-شاخص های مدیریت مطلوب شهری
۱-۱۲-فرایند تحقیق:
نقش مشارکت شهروندان در مدیریت مطلوب شهری
مطالعات اولیه
فرضیات تحقیق
مطالعات کتابخانهای
مشارکت شهروندان
متغیر مستقل
مدیریت مطلوب شهری متغیر وابسته
چهارچوب نظری تحقیق
مطالعات میدانی و تهیه پرسشنامه
تهیه نقشه تصاویر
ورود به نرم افزار SPSS
آزمون فرضیات
نتیجه گیری
منبع: نگارنده
نمودار۱-۳ فرایند کلی انجام تحقیق حاضر
۱-۱۳-جمع بندی:
دراین فصل بعد از مقدمه و بیان مسئله به بیان روش کارپرداخته شده ومشخص گردیده است که نوع این تحقیق پژوهش کاربردی است وروش بررسی مبتنی برتوصیفی وتحلیلی است.روش گردآوری اطلاعات مبتنی برروش اسنادی ومیدانی است.جامعه آماری این پژوهش شهروندان شهرپل سفید هستند.دربخش پیمایشی آمارهای بدست آمده با استفاده ازکای اسکویر وضریب همبستگی پیرسون مورد ارزیابی قرار می گیرد.جهت آنالیز اطلاعات ازروشهای آماری ونرم افزارspssاستفاده می شود.درضمن باضریب آلفای کرونباخ پایایی پرسشنامه محاسبه می شود.
فصل دوم : مبانی و چارچوب نظری تحقیق
۲-۱-مقدمه:
دراین فصل که در واقع مربوط به مبانی نظری مشارکت می باشد به چارچوبهای نظری بحث میپردازیم تا به عنوان مبنایی برای سایرقسمتها مورداستفاده قرارگیرد.تلاش براین است که درپرتونظریه های معتبربه شناخت وضع موجودبپردازیم وبا استفاده ازتجربیات محققان داخلی وخارجی وافکارشهروندان راهکارهای کارآمدومناسبی رادرجهت بهبود وضعیت مشارکت شهروندان باشهرداری ارائه دهیم.همانظور که می دانیم درزندگی انسانهامشارکت ازجایگاه ویژه وبرجسته ای برخورداربوده و است.مشارکت وسیله ای برای دستیابی به اهداف توسعه انسانی ویک ارزش مستقل درتوسعه جوامع شهری به حساب می آید.دراجرای هرطرح که مردم حظورجدی وفعال داشته باشند غالبا موفقیت حاصل می شود.وبه همین دلیل مشارکت مردم به عنوان مهمترین عامل درموفقیت طرح ها بشمار می رود.افزایش مشارکت مردم درطرحهای شهری تاکیدبیشتر بربرنامه ریزی هماهنگ ومشارکتی می باشد.که نقش مردم در آن ازحالت نمایشی به جنبه محوری تبدیل می شود.درواقع مفهوم مشارکت مردمی بامفهوم کارایی؛تمرکز زدایی وحکومت های محلی درهم آمیخته شده وحکومت های محلی را به عنوان گزینه قابل توجه وبرتر مطرح می سازد.در دهه های اخیر مفهوم مشارکت همواره درعمق فرایندهای توسعه جای گرفته وجنبش های مردمی؛ تاثیر عوامل انسانی ناشی از مشارکت رادر موفقیت پروژه ها ثابت نموده اند.درابتدای این فصل به تعریف مشارکت ومفاهیم واصطلاحات مربوط دراین زمینه می پردازیم.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۲-۲-مفاهیم واصطلاحات:
۲-۲-۱- شهروندی :
در ادبیات فارسی شهروند کسی است که اهل یک شهر یا کشور باشد و از حقوق متعلق به آن برخوردار باشد.
” گی ارمه ” در کتاب فرهنگ و دموکراسی می نویسد: شهروند کسی است که قواعد سلوک دموکراتیک را می داند و ارزشهای اخلاقی آن را می شناسد.
کوهن و کندی شهروندی را اینطور تعریف می کنند: شهروندی عبارتست از عضویت در جامعه ملی که موجب بوجود آمدن مجموعه ای از حقوق برابر مبتنی بر عدالت در یک جامعه می شود. ( عظیمی صفحه ۲۲، ۱۳۸۸).
تامس اچ مارشال (۱۳۵۰) یکی از متفکران و نظریه پردازان در زمینه شهروندی است که سه حق عمده شهروندی را به شرح زیر مطرح می کند:
۱- حقوق مدنی: عبارت از حقی است که امکان تملک دارائیها و التزام به قراردادها و آزادی های جزبی و فکر و اندیشه را فراهم می کند. مثل آزادیهای فردی- آزادی بیان- حق مالکیت.
۲- حقوق سیاسی: عبارت از حقوقی است که امکان مشارکت مردم را در تصمیمات عمومی کشور با تشکیل احزاب سیاسی و برگزاری انتخابات فراهم می کند. مثل حق رأی- حق شرکت در انتخابات
۳- حقوق اجتماعی: حقوقی است که امکانات رفاهی حمایتی از فرد و خانواده های آسیب پذیر را به منظور ایجاد تعادل در زندگی رفاهی آنها را فراهم می آورد. مثل حق بهره مندی از امنیت- رفاه اجتماعی- خدمات مختلف (نجاتی، حسینی، ۱۳۸۰ : ۲۸).
-مفهوم جوهری شهروندی اهمیتی به مراتب بیش از شهروندی رسمی یا صوری دارد. در تعریف جوهری شهروندی، عضویت شهروند در محدوده حاکمیت دولت ملی با تأکید بر حقوق مدنی، حقوق سیاسی و حقوق اجتماعی هر شهروند همراه است. چنین حقوقی را مجموعه حقوق شهروندی گویند. (پیران ۴۷:۱۳۸۵).
۲-۲-۲-مدیریت:
مدیریت شهری یک مفهوم فراگیر است وهدف از ان تقویت سازمان های دولتی وغیر دولتی برای شناسایی ها برنامه ها وسیاست های گوناگون وپیاده سازی آنها با نتایج بهینه است (جی ،شابیرچیما،۱۱:۱۳۷۹)