استفاده از بورس الکترونیکی
با توجه به اطلاعات جدول شماره ۴-۳ درمورد ضریب آلفای محاسبه و مشاهده شده وبا توجه به قاعده ونتیجه گیری در مورد اعتبار پرسشنامه ،علاوه براینکه کل پرسشنامه دارای اعتبار است بلکه ضریب آلفای کرونباخ هر یک از مولفه های مورد بررسی نیز دارای اعتبار لازم وکافی است . علاوه بر ضریب آلفا سوالات بطور جداگانه بررسی شده است تا سوالات نامناسب نیز شناسایی شود .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای این منظور از نرم افزار spss استفاده شده است که علاوه بر بررسی همبستگی درونی سوالات ضریب آلفای هر سوال را نیز مشخص می کند . بنابراین سوالات نامناسب شناسایی می شود . در بررسی های انجام شده هیچ یک از سوالات پرسشنامه نامناسب تشخیص داده نشده است.
تعیین پایایی (قابلیت اعتماد) پرسشنامه ها:
قابلیت اعتماد یا پایایی یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازهگیری است. مفهوم یاد شده به این امر سر و کار دارد که ابزار اندازهگیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست میدهد.
دامنه ضریب قابلیت اعتماد از صفر (عدم ارتباط) تا ۱+ (ارتباط کامل) است. ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است که تا چه اندازه ابزار اندازهگیری ویژگیهای با ثبات آزمودنی و یا ویژگیهای متغیر و موقتی وی را میسنجد. برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد ابزار اندازهگیری شیوههای مختلفی به کار برده میشود. از آن جمله میتوان به :
- اجرای دوباره آزمودن (روش بازآزمایی)
- روش موازی (همتا)
- روش تصنیف (دو نیمه کردن)
- روش کودر – ریچارد سون
- و روش آلفای کرونباخ
اشاره نمود.
در این تحقیق به منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ استفاده گردیده است. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازهگیری که خصیصههای مختلف را اندازهگیری میکند به کار میرود.
برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمرههای هر زیرمجموعه سوالهای پرسشنامه و ورایانس کل را محاسبه کرد. سپس با بهره گرفتن از فرمول زیر مقدار ضریب آلفا را محاسبه میکنیم.
که در آن :
تعداد زیر مجموعههای سئوالهای پرسشنامه یا آزمون = J
واریانس زیر آزمون Jام Sj2 =
واریانس کل پرسشنامه یا آزمون S2 =
بنابراین به منظور اندازهگیری قابلیت اعتماد، از روش آلفای کرونباخ و با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS انجام گردیده است.بدین منظور یک نمونه اولیه شامل ۲۰ پرسشنامه پیش آزمون گردید و سپس با بهره گرفتن از دادههای به دست آمده از این میزان ضریب اعتماد با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد.پایایی پرسشنامه ۸۸۸/۰بدست آمد چون آلفای کرونباخ پرسشنامه بیش از۷/۰ می باشندبنابراین پرسشنامه از پایایی لازم برخورداربودند.
۳- ۱۰ ) روش ها وابزار تجزیه وتحلیل داده ها
با بهره گرفتن از آمار توصیفی به بررسی ویژگی های جامعه آماری می پردازیم وسپس با بهره گرفتن از آمار استنباطی به آزمون فرضیات وترسیم دیاگرام تحلیل مسیر می پردازیم . به منظور بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل ووابسته وبررسی فرضیه های تحقیق ،با بهره گرفتن از نرم افزار spss از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده می شود . هم چنین به منظور آزمون مجموعه روابط علت ومعلولی بین مولفه های مورد بررسی با بهره گرفتن از نرم افزار Amos معادلات ساختاری روابط بین متغیرها مدلسازی شده است.
یکی از قوی ترین ومناسب ترین روش های تجزیه تحلیل در تحقیقات علوم رفتاری واجتماعی تجزیه وتحلیل درتحقیقات علوم رفتاری واجتماعی تجزیه وتحلیل چند متغیره است،زیرا ماهیت اینگونه موضوعات چند متغیره است ونمی توان آنها راباشیوه ی دو متغیری (که هر بار تنها یک متغیر مستقل با یک متغیر وابسته در نظر گرفته می شود )حل کرد
تجزیه وتحلیل چند متغیره به یک سری روش های تجزیه وتحلیل اطلاق می شود که ویژگی اصلی آنها تجزیه وتحلیل همزمان ،متغیر مستقل ومتغیر وابسته است . تجزیه وتحلیل ساختارهای داده ای پیچیده است .وبه معنی تجزیه وتحلیل متغیرهای مختلفی است که در یک ساختار مبتنی بر تئوری ،تاثیرات همزمان متغیرهارا بر هم نشان می دهد . این روش ،ترکیب ریاضی وآماری پیچیده ای از تحلیل عاملی ،رگرسیون چند متغیره وتحلیل مسیر است که در یک سیستم پیچیده گردهم آمده است تا پدیده های پیچیده را مورد تجزیه وتحلیل قراردهد.
۳-۱۰-۱) رگرسیون خطی
رگرسیون روش آماری است که به بررسی ارتباط دو یا چند متغیر می پردازد که با بهره گرفتن از آن می توان یک متغیر را بر اساس یک یا چند متغیر دیگر پیش بینی نمود .
حال در صورتی که یک متغیر مستقل داشته باشیم با مدل رگرسیون خطی ساده ودر صورتیکه بیش از یک متغیر مستقل داشته باشیم با مدل رگرسیون چند گانه مواجه می شویم.
۳-۱۰- ۱ -۱ )فرض کنید X یک متغیر مستقل ، Y یک متغیر وابسته و e متغیر خطا باشد .
Yi = β ۱ Xi + ei
I = و۲ و ۱ k و n
معادله خط رگرسیون است که در آن پارامتر β نشان دهنده شیب خط است . در مدل رگرسیونی خطی ساده متغیر۱ مستقل تحت کنترل است وتصادفی نیست در صورتی که متغیر وابسته تصادفی است. با بهره گرفتن از تحلیل رگرسیون می توانیم فرض وجود ارتباط بین دو متغیر مستقل ووابسته را آزمون کنیم . به منظور آزمون کردن فرضیه:
H0 :مدل رگرسیونی خطی برازش داده شده ،معنی دار نیست .
در برابر فرض
H1 :مدل رگرسیونی خطی برازش داده شده ،معنی دار است .
از جدول تجزیه وتحلیل واریانس استفاده می کنیم که بصورت زیر می با شد .