۲۱۱/۱۴۴
ذخایر گاز طبیعی اثبات شده
میلیارد متر مکعب
۳۱۵۸
تولید نفت خام
هزار بشکه در روز
۲۹۸۰
تولید گاز طبیعی
میلیارد متر مکعب در سال
۱۷۹/۱
ظرفیت پالایش
هزار بشکه در روز
۸۳۰
مصرف نفت
هزار بشکه در روز
۸۳۵
صادرات نفت خام
هزار بشکه در روز
۲۳۹۰
صادرات فراورده های نفتی
هزار بشکه در روز
۶۵
ماخذ : سایت وزارت نفت ، شانا Suorce : Annual statistical Bulletin OPEC 2013
۳-۴ ) کشاورزی عراق
سطح اراضی قابل کشت عراق حدود دوازده میلیون هکتار است ، لیکن حدود ۵/۷ میلیون هکتار آن قابلیت کشت دارد ، زمینهای کشاورزی عراق با روش آبیاری و دیم هریک به میزان ۵۰% مورد استفاده قرار می گیرد . محصولات زمستانی عمدتا گندم ، جو و دانه های روغنی است که درمناطق شمالی کشور که ریزش باران بیشتر بوده و کشت دیم در آنجا متداول است به عمل می آید ، محصولات تابستانی مانند برنج ، تنباکو ، انگور ، ذرت و کنجد در حوزه مرکزی و جنوب کشور است که بروش آبیاری کشت و برداشت می گردند . قبل از جنگ حدود ۳۰% از نیروی فعال کشور به کشاورزی اشتغال داشتند . خرما ، سبزیجات ، مرکبات ، بقولات و پنبه از محصولات کشاورزی عراق هستند . کمبود نیروی انسانی و جذب آنها در نیروهای نظامی در حال جنگ ، از عمده ترین علل کاهش تولیدات کشاورزی عراق است ، عمده ترین علل زیر بنایی رشد کند تولید در این بخش مهم ، عدم پیگیری دولت در اتمام پروژه های احداث سد و زیر ساختهای مسیر رودهای دجله و فرات است . کاهش تولیدات کشاورزی و افزایش جمعیت شهرها موجبات تشدید وابستگی عراق به مواد غذایی وارداتی را فراهم آورده و این کشور را به استقراض از بانکهای بین المللی و واردات مواد غذایی و استفاده از درآمدهای نفتی در جهت تامین معیشت مردم بشدت وابسته کرده است .
۴-۴) تاریخچه فرهنگی عراق
عراق با نام رسمی جمهوری عراق کشوری در خاورمیانه و جنوب غربی آسیاست . پایتخت این کشور شهر بغداد است . عراق از جنوب با عربستان سعودی و کویت و از غرب با اردن و سوریه و از شرق با ایران و از شمال با ترکیه همسایه است . عراق در منطقه جنوبی خود مرز آبی کوچکی با خلیج فارس دارد و دو رود دجله و فرات که منشاء تمدنهای باستانی میان رودان (بین النهرین) در طول تاریخ کهن این کشور هستند از شمال کشور به جنوب آن روان بوده است و با پیوستن به رود کارون اروند رود را تشکیل و به خلیج فارس می ریزند .
گستره عراق ۴۳۸ هزار کیلومتر مربع است . بیشتر سرزمین عراق پست و هموار و گرمسیری است و غرب این کشور کویری می باشد و شرق آن دارای جلگه های حاصل خیزی است و قسمتی از شمال خاوری عراق کوهستانی و سردسیر در بخش کرد نشین می باشد .
عراق یکی از بزرگترین کشورهای دارای منابع نفت است و ذخایری بالغ بر ۱۴۴ میلیارد بشکه اثبات شده نفت می باشد . صنعت گردشگری در عراق محدود به اماکن مذهبی شیعیان و عتبات عالیات می باشد که نقش قابل توجهی در اقتصاد عراق دارد .گرچه اقتصاد عراق وابستگی شدیدی به نفت دارد و اقتصادی نفت پایه است لیکن جنگ های متعدد و عدم ثبات اقتصادی ناشی از ناآرامی و خشونت و تحریم های اعمال شده بین المللی دراز مدت ، موجب عقب ماندن اقتصاد عراق شده است .
شاید قدیمی ترین نامی که برای سرزمین فعلی عراق بکار رفته است ” سومر” باشد و پس از آن دولت های آکد در مرکز و جنوب و آشور در شمال و بابل نیز گفته اند ، عراق به دلیل واقع شدن در میان دو رود دجله و فرات به بین النهرین موسوم بوده است . از سال ۱۹۵۸ با به قدرت رسیدن ملک فیصل این سرزمین بنام جمهوری دمکراتیک خلق عراق نام گرفت .
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
عراق با داشتن حدود ۳۵ میلیون نفر جمعیت که ۹۵% آن را مسلمانان (شیعه و سنی) و ۵% سایر مذاهب (مسیحیان ، یهودیان ، صائبی ها ، ایزدیها و سایر اقلیتهای دینی) تشکیل می دهند ترکیبی قومیتی دارد . مسلمانان این کشور شامل ۶۵% شیعه و ۳۵% اهل سنت هستند و مهمترین قومیتهای اهل سنت این کشور شامل کردها ، عرب اهل سنت و ترکمن ها می باشند .