- با توجه به اینکه وجود استانداردهای لازم در عملیات مالی به عنـوان مهمتـرین شـاخص در بـین کلیـه شاخصها شناخته شده است لذا به مسئولان دانشگاه پیامنور پیشنهاد میشود تـا بـا استفاده از مشاوران با تجربه در جهت تهیه استانداردهای لازم در عملیات مالی تلاش بیشتری نمایند. و جهت ایجاد سیستمهای آموزشی لازم با بهرگیری از سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری (رایانهای) بهعنوان اولین قدم باید سعی در جلب حمایت مدیران ارشد دانشگاه گامهای مؤثری برداشته شود.
همچنین با توجه به اینکه عوامل ساختاری در بین کلیه عوامل دارای بیشترین میزان اهمیت شـناخته شـده است، برنامهریزان دانشگاه قبل از هر اقدامی باید در جهت اصلاح عوامل ساختاری و استانداردسازی این عوامل همت گمارند. و با بالا بردن آگاهی و شناخت مدیران و کارکنان نسبت به سیستمهای استاندارد میزان مقاومت آنان را نسبت به تغییری که در آینده در سیستمها صـورت خواهـد گرفـت کاهش دهند و نیز با ایجاد برنامههای آموزشی منسجم میزان دانش رایانهای و نحوه کار بـا اینترنـت را توسط کارکنان ارتقاء دهند.
- نظر به اینکه پس از عوامل ساختاری ، عوامل رفتاری یا محتوایی به عنوان عامل حائض اهمیت بعـدی شـناخته شده است و شاخصهای مربوط به این عامل یعنـی، حمایت مدیران ارشد و نیـز استفاده صحیح کارکنان از شبکه اینترنت به عنوان شاخصهای حائز اهمیت بعدی شناخته شده ، لذا به مسئولان و برنامه ریزان دانشگاه پیامنور پیشنهاد میشود تا با بررسـی و شـناخت کـافی در مـورد استاندارد لازم در عملیات مالی و با انتخاب سیستم هـای آموزشـی مناسـب، با حمایت های همه جانبه و تامین منابع سخت افزاری و نرم افزاری لازم در جهت کاهش خطاهای انسانی در عملیات ماالی دانشگاه به عنوان یک مهم گام بردارند.
- در بین سه عامل سـاختاری ـ رفتـاری و زمینـهای؛ عوامـل زمینهای یا محیطـی از دیـدگاه جامعـه آمـاری دارای کمترین میزان اهمیت شناخته شده است، اما با توجه به نقش مهم این عامل مسـئولان دانشگاه سـعی در شناخت هر چه بیشتر و بهتر شاخصهای مربوط به عوامل محیطی و نقش و تأثیر آنها بـر دو عامـل دیگـر ساختاری و رفتاری بنمایند و از طرفـی بـا برگـزاری سـمینارهای مختلـف آموزشـی سـعی در افـزایش شناخت کارکنان و جامعه نسبت به تأثیرات عوامل محیطی بر دو عامل دیگر بنمایند.
- مدیران آموزشی دانشگاه با ایجاد سیستمهای آموزشی مناسب مالی، سیستمهای آموزشی رایانهای مناسب و کارآمـد و در نهایت با هرچه بهتر ساختن عوامل فیزیکی مؤثر، با کاهش خطاهای انسانی سعی در جلب حمایت مدیران ارشد و با افزایش کیفیت ارائه آموزشها سعی در جلـب نظـر کارکنـان جهـت اسـتفاده از روش سیستمهای مالی استاندارد و کاهش مقاومت آنها در مقابل تغییر صورت گرفته در سیستم مالی بنمایند.
۵-۴-۲ پیشنهاد به محقیق آتی:
- مسئولان مالی دانشگاه با انجام تجزیه و تحلیل، استانداردسازی تمام سیستمهای مالی را شـروع نماینـد و بـا بررسـی روشهای مختلـف آموزشـی ماننـد کـلاس درس، آمـوزش حـین کـار، آموزش الکترونیکی و یا ترکیبی از اینها بهترین روش آموزشـی را بـرای استفاده از سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری (رایانهای) در عملیات مالی، انتخاب کنند.
- مسئولان مالی دانشگاه با تدوین سیاستها و استراتژیهای مناسب در عملیات مالی سیستمهای اطلاعاتی دانشگاه را با امنیت بالا ایجاد نمایند، تـا با کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی بر کار آمدی نیروی انسانی خود بیفزایند.
-
-
- برای ایجاد اطمینان و کمک به پذیرش سیستمهای عملیات مالی استاندارد توسط کارکنان و عدم مقاومت آنها در برابر تغییر سیستمهای مالی از پروژههای کوچک شروع شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
- مسئولان دانشگاه مهارتهای موجود در خارج دانشگاه که مکمل استانداردسازی در عملیات مالی دانشگاه هستند، شناسایی و پس از ارزیابی بـه کارگیری نمایند.
- به محققین بعدی پیشنهاد میشود؛ با توجه به اجرایی شدن حسابداری تعهدی بهعنوان یک سیستم مالی با استاندارد بالا در دانشگاه پیامنور، ضروری به نظر میرسد تحقیقی در خصوص اثر بخش بودن حسابداری تعهدی در جهت کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در دانشگاه پیامنور اجرا شود.
۵-۵ محدودیتهای تحقیق:
از آنجا که جامعه آماری متشکل از دو گروه شامل گروه مدیران و معاونان و اعضای هیأت علمی دانشگاه که درگیر کار اجرایی عملیات مالی بودند، با توجه به شناخت و تجربه این گروه در زمینه پژوهش وتکمیل پرسشنامهها، اما بدلیل مشغله زیاد آنها محقق با مشکلات و محدودیتهایی مواجه بود، و گروه دوم که شامل کارکنان ادارههـای مختلـف مالی دانشگاه، کـه بـا توجـه بـه جدیـد بـودن مقولـه استفاده از عوامل سه شاخگی در پژوهش مالی، دارای اطلاعـات کـافی در زمینـه شاخصهای مورد سؤال در پرسشنامه نبودند، و از طرفی به دلیل گستردگی دانشگاه پیامنور در سراسر کشور، محقق جهت توزیع و تکمیل پرسشنامهها بـا مشـکلات و محدودیت هایی مواجه بود.
فهرست منابع
- آذر، عادل. غلامزاده، رسول و قنواتی، مهدی. ۱۳۹۱. مدلسازی مسیری- ساختاری در مدیریت. انتشاراتنگاه دانش.
- آذر، عادل و مومنی، منـصور.۱۳۸۰، آمـار و کـاربرد آن در مـدیریت «جلـد دوم»، انتـشارات سمت
- آذر، عادل و معماریانی، عزیزالله (۱۳۷۳) «فرایند تحلیل سلسله مراتبی، تکنیکی نوین برای تصمیمگیری گروهی»، دانش مدیریت، شماره ۳۲
- ابطحی، سیدحسین.۱۳۸۳، آموزش و بهسازی سرمایههای انسانی، انتشارات پویند
- اسکات، ریچارد. ۱۳۸۷. سازمانها؛ سیستمهای عقلایی، طبیعی و باز. ترجمه اهرنجانی، حسن. چاپ سمت.
- احمدی، محمد. ۱۳۹۱. اولویتبندی خطاهای انسانی در صنعت هوایی. پایاننامه کارشناسی ارشد.
- الوانی، سیدمهدی و ریاحی، بهروز (۱۳۸۲). «نظریه نوین مدیریت کیفیت جامع در بخش دولتی ایران»، نشریه تحول اداری، شماره ۴۲، تهران.
- الوانی، سیدمهدی. ۱۳۸۹. مدیریت عمومی. ویرایش سوم. تهران نشرنی
- امیرخانی، فرزاد. ۱۳۸۹، مفهوم خطای انسانی انواع و اجزائ و عوامل آن. سایت راهکار مدیریت.
- اهرنجانی، حسن و سرلک، محمدعلی (۱۳۸۴). «نگاهی به معرفتشناسی سازمانی: سیر تحول، مکاتب و کاربردهای مدیریتی»، پیک نور، شماره۱۱، تهران.
- اهرنجانی، حسن و مقیمی، محمد (۱۳۸۲). «ارائه الگوی مطلوب سازمانی برای سازمانهای غیر دولتی ایران با بهره گرفتن از رویکرد کارآفرینی»، دانش مدیریت، شماره ۶۲.
- بابا خانی، جعفر. ۱۳۹۱. حسابداری و کنترل مالی دولتی. انتشارات دانشگاه علامه تهران. چاپ نهم
- حیدر علی،هومن.۱۳۸۴،مدل یابی معادلات ساختاری بـا کـاربرد نـرمافـزار لیـزرل، انتـشارات سمت، تهران چاپ اول.
- حافظنیا، محمدرضا. ۱۳۸۱، مقدمهای بر روش تحقیق در علـوم انـسانی، سـازمان مطالعـه و تدوین کتب علوم انسانی
- خاکی، غلامرضا. ۱۳۷۸، روش تحقیق با رویکردی به پایاننامهنویسی، مرکز تحقیقات علمی کشور
- حاجیحسینی، علیرضا. ۱۳۸۹. مهندسی خطاهای انسانی: روشهای شناسایی و ارزیابی خطای انسانی به انضمام دستورالعملهای سیستمهای مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی. چاپ اول ناشر، فنآوران (انتشارات)
- حسن آبادی، محمد؛ نجارصراف، علیرضا، مدل جامع نظام بودجهریزی عملیاتی، تهران، دریا. ۱۳۸۷
- دانایی فرد، حسن. ۱۳۹۳. چالشهای مدیریت دولتی در ایران. چاپ هشتم. انتشارت سمت
- سنگسر یزدی، گیلآرا. ۱۳۸۵، بررسـی عوامـل مؤثر بـر روی رضـایت شـغلی کارکنـان شـعبه شرکت دارویی شرینگ آلمان در ایران با بهره گرفتن از مدل سـه شـاخگی، پایاننامـه کارشناسـی ارشد، دانشگاه پیامنور.
- ســرلک، محمدعلــی. میرزایــی اهرنجانی، حــسن. پــاییز ۱۳۸۴، نگــاهی بــه معرفــتشناســی سازمان: سیر تحول، مکاتب و کاربردهای مدیریتی، فصلنامه پیک نور، سال سوم، شماره سوم.
- شیرازیپور، محمد. نوریائی، محمدحسین و حیدری، نسترن. ۱۳۹۱. مدیریت تحول با رویکرد کاربردی. انتشارات جباری قم.
- قلعه نوعی، مهران، آنالیز ایمنی خطای انسانی اپراتورهای اتاق کنترل با بهره گرفتن از تکنیک HEART در یکی از صنایع پتروشیمی، پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، ۱۳۸۵.
- قنادان، علیرضا. عبدی، سارا ۱۳۸۴. نقش عوامل پنهان در بروز سوانح و حوادث، نقدی بر مدل پنیبر سوئیسی ریزن. همایش ایمنی هوا نوردی. تهران. پژوهشگاه هوا فضا هواپیمایی هما
- مشایخی، علینقی. پاییز۱۳۸۴، بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر کاربرد فنـاوری، فـصلنامه مـدرس علوم انسانی، ویژهنامه مدیریت.
- مقیمی، محمد و رمضانی، مجید. ۱۳۹۲. مدیریت رفتار سازمانی (سطح فردی و گروهی). سازمان مدیریت صنعتی تهران.
- میرزایی اهرنجانی، حـسن.۱۳۷۶، تجزیـه و تحلیـل عوامـل مؤثر بـر وجـدان کـاری و حاکمیـت وجدان کاری و انظباط اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
- مظلومی عادل، کرمانی علی، نسل سراجی جبرائیل، قاسمزاده فریبا. ۱۳۹۲. شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی با بهره گرفتن از روش SHERPA در پزشکان اورژانس شاغل در بیمارستان حضرت امیرالمؤمنین سمنان. فصلنامه علمی تخصصی طب کار.، ۵ (۳) :۶۷-۷۸
- نادری،عزتاالله و سیف نراقی، مریم.۱۳۸۳، «روشهای تحقیـق و چگـونگی ارزشـیابی آن در علوم انسانی»، دفتر تحقیقات و انتشارات بدر، چاپ بیست و چهارم
- مشکاتی سیدمحمدرضا، بررسی حوادث ناشی از کار ایران درسال ۱۳۸۲، اولین همایش ایمنی در بنادر، تهران، بهمن ۱۳۸۳.
- محمد فام، ایرج، ۱۳۹۰. خطای انسانی حلقه ارتباطی بین ارگونومی و ایمنی، نشریه صنعت و ایمنی، شماره ۸۵- صفحات ۲۵-۲۷.
- Jeffrey.w, Vincol.L,Dictionary of Occupational & Environmenal Safety & Health ,Lewis Publication, 2009.
- Samavaytan. H,”Task Analysis for Evaluating Hman,CmputerIntraction“. Octobre 2012.
- Brazier.A, Richardson.P,Embery.D,”Final Report Human Factors Assessment of Safety Critical Task“,Human Reliability Associate, 2000.
- John. W, Sons," Guidelines for Preventing Human Error in Process Safety“, Center for Chemical Process Safety (CCPS), August 2004.
- Health and Safety Executive(HSE), Reducing Error and Influencing Behaviour, HSG48, 2009
- Salaman. Graeme. Storey. John and Billsberry. Jin. Strategic Human. Resource Management – theiry and practice. 2005
- Patrick J, Spurgeon. P, Shepherd.A,"A Guide to Task Analysisn: Applications of Hierachical Methods", Occupational Publications, 2006.