۰۰۰۳/۰
آزمون فیشر
۰۰۰۰/۰
۰۰۰۶/۰
۰۰۰۷/۰
۸۷۰۹/۰
۹۹۳۱/۰
۰۱۱۱/۰
منبع: محاسبات محقق
همان طور که در جدول بالا مشاهده میشود؛ بر اساس آمارههای لوین، بریتونگ، برانو و شین و فیشر، تمام متغیرهای مورد استفاده در این پژوهش به جز دو متغیر سهم خالص بدهیهای خارجی از تولید ناخالص داخلی(Debt) و شاخص سرمایه انسانی(HC)، در سطح اطمینان بالای ۹۹ درصد ایستا هستند و فرضیه صفر آزمون مبنی بر وجود ریشه واحد رد میشود. دو متغیر سهم خالص بدهیهای خارجی از تولید ناخالص داخلی(Debt) و شاخص سرمایه انسانی(HC) نیز با توجه به آماره لوین در سطح اطمینان بالای ۹۹ درصد ایستا هستند. در نتیجه پایداری داده های مورد استفاده در پژوهش قبل از برآورد مدلهای پژوهش مورد تایید واقع میشوند.
۴-۴- تخمین مدلها
بعد از بررسی ایستایی متغیرها، در این پژوهش روابط بین متغیرها تخمین زده میشود. قبل از ترکیب نتایج، برای بدست آوردن یک تحلیل کامل از روابط بین استقلال بانک مرکزی، تورم و رشد اقتصادی، هر کدام از این روابط را به صورت مجزا تخمین زده میشود. سپس اثرات همزمان تورم، رشد اقتصادی و استقلال بانک مرکزی با بهره گرفتن از رویکرد خود رگرسیون برداری(VAR) مطالعه میشود.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۴-۱- استقلال بانک مرکزی و تورم
برای بررسی و ارزیابی رابطه بین استقلال بانک مرکزی و تورم در کشورهای منتخب، از تخمین زنندههای گشتاور تعمیم یافته(GMM) برای مدلهای ترکیبی پویا استفاده میشود[۷۷].
آرلانو و باند (۱۹۹۱) معادله تفاضلی زیر را پیشنهاد میکنند:
در معادله فوق به وسیله عمل تفاضلگیری تاثیرات ویژه هر کشور حذف شده است اما یک تورش جدید ایجاد گردیده است. چرا که جزء خطای جدید یعنی با متغیر وابسته وقفهدار یعنی همبستگی دارد.
با فرض:
(الف) همبستگی پیاپی در اجزای خطا وجود ندارد.
(ب) متغیرهای توضیحی X به صورت ضعیف برونزا هستند ( به عبارت دیگر متغیرهای توضیحی با مصداقهای آتی اجزا خطا همبستگی ندارند)
شرایط گشتاوری زیر را میتوان بیان کرد:
با بهره گرفتن از این شرایط، آرلانو و باند (۱۹۹۱) تخمین زنندههای GMM دو مرحلهای را پیشنهاد میکنند. در مرحله اول فرض میشود که اجزای خطا در طول زمان و برای تمام کشورها مستقل و همسان در واریانس هستند و در مرحله دوم، باقیماندههای بدست آمده از مرحله اول برای بدست آوردن تخمین سازگاری از ماتریس واریانس- کواریانس بدون در نظر گرفتن فروض مستقل بودن و همسانی واریانسها استفاده میشود. بنابراین تخمین زننده دو مرحلهای به طور مجانبی نسبت به تخمین زننده یک مرحلهای بسیار کاراتر است.
تخمین زننده GMM براساس این شرایط به عنوان تخمین زننده تفاضلی نامیده میشود و این تخمین زننده توسط روسو[۷۸] و واچل[۷۹] (۲۰۰۰) برای داده های سالیانه استفاده شده است.
سازگاری تخمین زنندههای GMM بستگی به اعتبار معتبر بودن ابزارهای به کار رفته دارد. برای بررسی و حل این مسئله، از آزمون مخصوص پیشنهاد شده توسط آرلانو و باند (۱۹۹۱)، بلندل[۸۰] و باند[۸۱] (۱۹۹۸) و آرلانو و باند (۱۹۹۵) استفاده میشود. این آزمون سارجان[۸۲] نام دارد و اعتبار کل ابزارهای به کار رفته را میسنجد.
در اکثر مطالعاتی که رابطه استقلال بانک مرکزی و تورم را بررسی کردهاند، از معادلهای مشابه با معادله زیر استفاده شده است، اما انتخاب متغیرهای توضیحی ممکن است در بین مطالعات مختلف متفاوت باشد. در این پژوهش از مدل تجربی و متغیرهایی که توسط برام[۸۳] (۲۰۱۱) معرفی شده است، استفاده میشود.
با توجه به مطالعات پیشین از جمله برام (۲۰۱۱)، برای بررسی تاثیر استقلال بانک مرکزی بر تورم، از فرم تابع زیر استفاده میشود:
Infit= α+ β۱ CBIit+ β۲ GDPit+ β۳ Inf(-1)it+ β۴ Debtit+ β۵ Openit+ β۶ Regimit+ β۷ IM + εit
که این متغیرها عبارتند از:
Inf: نرخ تورم، CBI: شاخص استقلال بانک مرکزی، GDP: نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سرانه، Open: درجه باز بودن اقتصاد، Debt: سهم خالص بدهیهای خارجی از تولید ناخالص داخلی، Inf(-1): وقفه نرخ تورم، Regim: رژیمهای نرخ ارز.
برای تخمین مدل فوق، از روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) استفاده میشود. نتایج حاصل از تخمین معادلات بعد از انجام آزمونهای مختلف و اطمینان از صحت نتایج در جدول ۴-۲- نشان داده شده است.
جدول۴-۲: تأثیر استقلال بانک مرکزی بر تورم در کشورهای منتخب
Prob
t-Statistic
Std.Error
Coefficient
Variable
۰٫۰۰۰۰
۵۸۷٫۳۳۱۲
۰٫۰۰۰۳۱۶