در فصل ۵ روند گسترش شهر بندرترکمن در طی سالهای ۱۳۶۶، ۱۳۷۸ و ۱۳۹۱ مورد ارزیابی قرار گرفته و گسترش آن تا سال ۱۴۰۴ با بهره گرفتن از نرم افزارRS انجام شده است. سپس با بهره گرفتن از نرم افزار GIS مکان های بهینه جهت گسترش آتی شهر مشخص گردیده است. در این فصل فرضیه ی تحقیق با بهره گرفتن از نقشه و آمارهای مربوطه مورد آزمون قرار گرفته است.
-
-
- آزمون فرضیه
-
به نظر می رسد گسترش فیزیکی شهر بندرترکمن مطابق با الگوی بهینه نبوده است.
جهت آزمون فرضیه فوق، پس از تعیین معیارهای مؤثر در مکانیابی و شناسایی وزن آنها، با بهره گرفتن از مدل همپوشانی شاخص ها اقدام به ترکیب لایه های اطلاعاتی با هم شده است. در این راستا و با بهره گرفتن از سیستم اطلاعات جغرافیایی، لایه های اطلاعاتی جمع آوری شد، سپس این لایه ها با یکدیگر ترکیب شد و با توجه به امتیاز و ارزش گذاری لایه های اطلاعاتی، نقشه ارزش گذاری نهایی اراضی شهری جهت توسعه آتی شهر بندرترکمن با بهره گرفتن از مدل ANP بدست آمد سپس با بهره گرفتن از نرم افزار RS نقشه اراضی ساخته اضافی سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۶۶ به دست آمد. نقشه موجود در محیط جی ای اس پس از انجام اصلاحات با نقشه نهایی ترکیب شده و مساحت اراضی در ۵ طبقه ۱ – خیلی نامناسب ۲ – نامناسب ۳ – متوسط ۴ – خوب ۵ – خیلی خوب به دست آمده است که نتایج را در شکل (۱۵-۵) و جدول(۶-۱) می توان مشاهده کرد.
جدول (۶-۱) مساحت ساخته شده سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۶۶ در ۵ کلاس
کلاس طبقه بندی
مساحت به هکتار
کاملا نامناسب
۰/۲۶۶۴۱۵
نامناسب
۱۹/۹۸۱۱
متوسط
۷۹/۳۹۱۵۶
مناسب
۱۰۱/۵۰۴
کاملا مناسب
۱۲۶/۲۸۰۵
در سال ۱۳۹۱، ۳۲۷/۶۹ هکتار اراضی ساخته شده نسبت به سال ۱۳۶۶ افزایش یافته است. که از این میزان ۳۲۷/۶۹ هکتار ۳۰۷/۱۷۶۱هکتار آن در کلاس های متوسط، مناسب و کاملا مناسب قرار گرفته است. بنابراین می توان گفت که فرضیه مورد نظر رد می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
-
- جمع بندی و پیشنهادات:
-
با توجه به توسعه شتابان مناطق شهری و شهرها که در طی چند دهه اخیر با توجه به تحولات جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و … رخ داده، برنامه ریزی برای هدایت این توسعه شتابان ضروری می باشد.برنامه ریزی که علاوه بر حمایت از محیط طبیعی، نیازهای شهری مردم را نیز فراهم کند و توسعه شهرها را منطبق بر اصول توسعه شهری به پیش برد. برای این منظور در این تحقیق روند گسترش شهر بندرترکمن و تغییرات کاربری اراضی بررسی شده و سپس با بهره گرفتن از ۱۳ معیار متنوع، اعم از معیارهای طبیعی، و انسان ساخت دست به مکان یابی توسعه آتی منطقه شهری بندرترکمن پرداخته شد. سپس نقشه اراضی ساخته شده با نقشه نهایی ترکیب شد و مشخص گردید که گسترش شهر تا حدودی با الگوی ارائه شده متناسب می باشد.