۳-۴-۴- انتخاب روش آماری
بر اساس آزمون شاپیرو مشخص شد که همه متغیرهای ابعاد « آمادگی الکترونیکی سازمان ارائه دهنده خدمت » و « آمادگی الکترونیکی جامعه هدف » دارای توزیع نرمال هستند. از این رو میتوان از آزمونهای پارامتری در تحلیل داده ها استفاده کرد. بنابراین برای اینکه بدانیم از نظر پاسخ دهندگان وضعیت موجود هر یک از ابعاد «آمادگی الکترونیکی سازمان ارائه دهنده خدمت» و «آمادی الکترونیکی جامعه هدف» در چه سطح است از آزمون پارامتری T تک نمونه ای استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در ادامه به منظور رتبه بندی هر کدام از مولفه های هر بعد از آزمون فریدمن استفاده می شود. این آزمون برای بررسی یکسان بودن اولویت بندی(رتبه بندی) تعدادی از متغیرهای وابسته توسط افراد استفاده می شود که به کمک میانگین رتبه های بدست آمده، متغیرها رتبه بندی می شوند.
-
- فصل چهارم
نتایج و تفسیر آنها
۴-۱- مقدمه
در این فصل به بیان یافته های پژوهش می پردازیم. با توجه به اینکه این پژوهش در سه مرحله انجام گرفت، بخش اول این فصل به بیان یافته هایی می پردازد که بیانگر مدلی است که سنجش آمادگی الکترونیکی سازمان های خدماتی را بر اساس روش رویش نظریه تشریح می کند. بخش دوم، مرحله وزن دهی به ابعاد و معیار های مدل است که به تحلیل داده ها با بهره گرفتن از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) پرداختیم. بخش سوم نیز سنجش آمادگی الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح تشریح می کند.
۴-۲- یافته های مرحله ی اول پژوهش
هدف از ایجاد یک مدل برای سنجش آمادگی سازمانهای خدماتی این است که ما عوامل و ویژگی هایی را که در الکترونیکی شدن سازمان موثرند را شناسایی کرده و یا به عبارت دیگر شاخص های کلیدی را استخراج کنیم. یا به بیانی دیگر ویژگی هایی که یک سازمان خدماتی الکترونیکی باید داشته باشد تا اثر بخش عمل کند کدامند؟ سوالات تحقیق عبارتند از :
-
- چه معیار هایی برای ارزیابی آمادگی الکترونیکی سازمان های خدماتی با توجه نقش فناوری اطلاعات در کسب و کار باید در نظر گرفته شود؟
-
- نتایج ارزیابی آمادگی الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح با بهره گرفتن از الگو ارائه شده در این تحقیق چه می باشد؟
-
- آیا من حیث المجموع سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح آمادگی لازم، جهت الکترونیکی شدن را دارا می باشد؟ و در چه سطحی آمادگی لازم را دارا می باشد؟
۴-۲-۱- انتخاب مستندات
داده های مورد استفاده محققان در رویش نظریه شامل انواع گوناگونی از داده های کیفی، نظیر گفتگو، مشاهده، مصاحبه، گزارش های عمومی، یادادشت های روزانه پاسخ دهندگان، تعاملات و تفکرات خود پژوهشگر، اسناد و مدارک می باشد.جهت گردآوری داده ها در این تحقیق تصمیم گرفته شد ازروش مصاحبه استفاده کنیم. با یک نمونه برداری ساده شروع کردیم با افرادی که فکر می کردیم تجارب گسترده ای در حوزه فناوری اطلاعات و مدیریت دارند تماس گرفتیم و با ارسال دعوتنامه ای (ضمیمه یک را ببینید) از آنها برای مصاحبه وقت گرفتیم. نمونه برداریی که برای انتخاب افراد نمونه انتخاب کردیم نمونه گیری به روش گلوله برفی بود به این صورت که پس از مصاحبه با اولین فرد از او می خواستیم نفر بعدی را که فکر می کند می تواند با توجه به موضوع تحقیق ما را یاری کند به ما معرفی کند.
در ابتدای هر مصاحبه توضیح مختصری و مفیدی راجع به مفاهیم آمادگی الکترونیکی و هدف از آن داده می شد و مصاحبه شوندگان به بیان ویژگی های سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و نیازمندی های الکترونیکی شدن سازمان پرداخته و برخی نیز در پایان مصاحبه مستندات و اسناد معماری سازمان را جهت آشنایی با سازمان معرفی کردند که با مطالعه آن اسناد اطلاعات با ارزشی برای کشف الگو ها و مفاهیم بدست آوردیم.
بنابراین جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه و مطالعه اسناد معماری سازمان به روش نمونه برداری گوله برفی و نمونه برداری تئوریکی انجام شد. در نمونه برداری تئوریک فرایند جمع آوری اطلاعات به منظور نظریه پردازی، باجمع آوری، کدگذاری وتجزیه وتحلیل اطلاعات صورت می گیرد.
در تجزیه و تحلیل اطلاعات ما همواره این سؤالات را در ذهن داشتیم که چه معیارهایی را برای ارزیابی آمادگی الکترونیکی سازمان خدماتی در نظر بگیریم؟ شاخص های اندازه گیری این معیارها کدامند؟
گرد آوری داده ها در روش رویش نظریه تا آنجا ادامه پیدا می کند تا به یک حالت اشباع برسیم یعنی اینکه اطلاعات جدیدی به داده های ما اضافه نمی شود و وضعیت های مشابه نمایان می شود.
با توجه به اینکه از نرم افزار اطلس تی آی برای مدلسازی استفاده می کردیم بایستی این مدارک را به صورت مستنداتی وارد این نرم افزار می کردیم. بنابراین مدارکی را که در اختیار داشتیم به فرمت هایی که مورد استفاده این نرم افزار بود تبدیل شد و به شکل زیر وارد نرم افزار گردید:
-
- محیط نرم افزار اطلس تی آی و نحوه ی وارد کردن مدارک و مستندات
-
- در جدول ۴-۱ برخی از برجسته ترین افرادی که در این پژوهش با آنها مصاحبه انجام شده است را آورده ایم:
-
- نمایی از برجسته ترین افراد مصاحبه شونده در این پژوهش
نام و نام خانوادگی | مدرک تحصیلی | سمت |
عبدالرحیم نوه ابراهیم | دکتری مدیریت آموزشی | استاد تمام دانشگاه خوارزمی |
روح اله نوری | دکتری مدیریت فناوری اطلاعات | استادیار دانشگاه خوارزمی |
حمید رضا غفاری |