۱۳%
۱۵ تا۲۰سال
۵
۳۳%
بالاتر از ۲۵ سال
۵
۳۴%
منبع: محقق
نتایج حاصل از پرسشنامه نشان میدهد که اکثریت پاسخدهندگان دارای تجربه کاری ۱۵ تا ۲۰ سال میباشند.
۴-۳- یافتهها
۴-۳-۱- سؤال اصلی: عوامل اصلی و فرعی مؤثر بر ارزیابی شرکت های بیمه فعال در بورس کداماند؟
جهت جمعآوری داده ها در این تحقیق، از دو روش کتابخانهای و میدانی استفاده شده است. برای نگارش ادبیات تحقیق از روش کتابخانهای، مجلات علمی و پایگاه های علمی مختلف بر روی شبکه اینترنت استفاده شده است. داده های اصلی تحقیق (شاخصها) با روش میدانی و از طریق توزیع پرسشنامه و نیز مصاحبه جمعآوری شده است که پس از طراحی پرسشنامه اولیه و نظرخواهی از خبرگان، مورد مطالعه طی چندین مرحله و انجام اصلاحات، پرسشنامه نهایی در اختیار آنان قرار گرفت. پرسشنامه اول جهت بومیسازیکردن مدل تحقیق و بر اساس روش دلفی ساعتی در بین خبرگان توزیع شده است. در این راستا، ابتدا از خبرگان خواسته شده است که درجه اهمیت عوامل مدل را در خصوص شرکت های بیمه بر اساس طیف۱ (اهمیت بسیار ناچیز) تا۱۰ (اهمیت بسیار حیاتی) مشخص کنند. سپس از خبرگان این سؤال مورد پرسش قرار گرفت که، چه عوامل دیگری در ارزیابی شرکت های بیمه حاضر در بورس مطرح است که در مدل وجود ندارد و درجه اهمیت این موارد را نیز بر اساس طیف۱ (اهمیت بسیار ناچیز) تا۱۰ (اهمیت بسیار حیاتی) مشخص کنند. تمامی عوامل که میانگین درجه اهمیت آنها بالاتر از هفت بود انتخاب شدند. این فرایند طی مراحل زیر تجزیه و تحلیل گردیده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مرحله ۱: از طریق مطالعه پژوهشهای پیشین که در ادبیات موضوع به آن پرداخته شد، عوامل تاثیر گذار دسته بندی و جمع آوری گردیده است.
با بررسی ادبیات موضوعی موجود مرتبط با این تحقیق، و مطالعه شاخص های ارائه شده توسط شرکت های تحلیل گر بازار سرمایه در ایران، سه گروه اصلی و بیست و چهار زیر فاکتور به عنوان اهم عوامل مؤثر بر عملکرد مالی شرکت های بیمه فعال در بورس شناسایی شدند. این عوامل در شکل ۴-۵ آورده شده است.
شکل ۴-۴: چهارچوب مفهومی
مرحله ۲: در این مرحله با بهره گرفتن از ادامه اجرای روش دلفی به تشکیل تیم اجرا و نظارت بر انجام دلفی مبادرت ورزیده شد. این تیم متشکل از ۱۵ خبره انتخاب شده که حائز شرایط ذکر شده بودند، می باشد. سپس بهمنظور شناسایی دقیق عوامل اصلی و زیرفاکتورهای مؤثر که نشانگر عملکرد مالی باشد، پرسشنامهای طراحی شد( پیوست۱) که در آن عناصر چهارچوب مفهومی در قالب جدول ارائه شدند. در این پرسشنامه میزان مربوط بودن هر عامل با موضوع، بر اساس طیف ۱ تا ۱۰ تعیین شد. عدد ۱ به معنی ارتباط بسیار ناچیز عامل مورد نظر با موضوع و عدد۱۰ به معنی ارتباط بسیار نزدیک عامل مورد نظر با موضوع تحقیق است. این پرسشنامه بین خبره های مورد نظر توزیع شد از آنها در خواست گردید تا میزان مرتبط بودن عوامل ارائه شده را با موضوع تحقیق بر اساس طیف ارائه شده، تعیین نمایند و در صورتی که علاوه بر عوامل پیشنهادی، عوامل دیگری را مؤثر میدانند، در محلهای در نظر گرفته شده در پرسشنامه، به آنها اشاره نموده و میزان مرتبط بودن آن را نیز تعیین نمایند. در جدول ۴-۵ نتایج حاصل از لحاظ سه گروه اصلی عوامل آورده شده است.
جدول (۴-۵ ) نتایج حاصل از لحاظ شدن عوامل اصلی
ردیف
عامل اصلی
سنجش در خصوص هر زیرفاکتور
میانگین اهمیت
OK
NOT
OK
۱
معیارهای مبتنی بر حسابداری
موافقت با لحاظ شدن زیرفاکتور
۸٫۴۶۷
۲
معیارهای مبتنی بر بازار بورس
موافقت با لحاظ شدن زیرفاکتور
۷٫۸۶۷