= ورایانس زیر آزمون i ام = واریانس کل آزمون
= میانگین کواریانس بین سوالها = واریانس میانگین سوالها
پرسشنامه از سه قسمت تشکیل شده است:
بخش اول بیشتر شامل سؤالهای ویژگیهای جمعیت شناختی و سؤالهای مرتبط با متغیرهای مورد نظر است
بخش دوم بر اساس مدل پژوهش و رابطههای آن طراحی شده است.
بخش سوم بر اساس سیاستهای مناسب استخراجی از مصاحبه و اسناد بالادستی طراحی شده است.
پس از اصلاحاتی که از طریق اعتبار محتوا انجام گرفت، مشخص شد که ابزار گردآوری اطلاعات با سنجش سوالها پژوهش تطبیق داشت. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که ابزار گردآوری اطلاعات همان عواملی را که انتظار میرفته سنجیده است در نتیجه از روایی لازم برخوردار است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۷-۴-روش سنجش روایی ابزار
جهت تعیین روایی و اعتبار پرسشنامه در این تحقیق از روش اعتبار محتوا استفاده خواهد شد که بدین منظور برای تهیه پرسشنامه و شاخصهای مورد نیاز برای سنجش ابتدا منابع علمی مربوطه مورد مطالعه قرار گرفته و سپس تنظیم پرسشنامه با راهنمایی و تأیید استادان و مدیران خبره انجام خواهد شد.
۳-۷-۵- روشهای تکمیلی گردآوری دادهها
جهت گردآوری دادهها از اسناد و مدارک استفاده خواهد شد. در خصوص مصاحبه با توجه گرفتاری متولیان از روشهای مختلف اعم از حضوری یا کتبی استفاده خواهد شد.
روشهای تجزیه و تحلیل دادهها
۳-۸-۱- روش تجزیه و تحلیل دادههای کیفی
تجزیه و تحلیل دادههای کیفی مستلزم انجام سه فعالیت است که عبارتاند از: تلخیص دادهها، عرضهی دادهها و نتیجهگیری و تأیید. تحلیل دادههای کیفی فرآیندی پیوسته است که از نخستین مرحله گردآوری دادهها آغاز شده و در آن به طور مکرر به دادهها رجوع میشود. به طوری که با تلخیص دادهها و عرضه آن ها و با توجه به فعالیتهای قبلی، از آن نتیجه گیری به عمل میآید.
الف- در مرحلهی تلخیص، انتخاب دادهها، تمرکز و تنظیم و تبدیل دادهها به صورت خلاصهتر مدنظر است.
ب- در مرحلهی عرضهی دادهها، ارائه مجموعهیی سازمانیافته از دادهها از طریق ماتریسها، نمودارها، شبکهها و امثال آن مدنظر است به طوری که بتوان به کمک آن نتیجهگیری با سهولت بیشتری به عمل آید.
ج- در این مرحله پی بردن به معنای هر رویداد، نظم و الگوی وقوع هر رویداد، عوامل به وجود آورنده و چگونگی وقوع احتمالی رویدادها و تببین آن ها مدنظر است آنچه در این میان حایز اهمیت است باید معنایی که از دادهها برگرفته میشود از جنبههای موجه بودن، استحکام و قابلیت تأیید بودن مورد توجه قرار گیرد.
به طور کلی در تجزیه و تحلیل دادههای کیفی از روش تحلیل محتوی شامل مراحل زیر استفاده شده است:
مرور و بخشبندی دادهها
کدگذاری دادهها و یافتن مفاهیم و گزارهها در دادهها
ادغام، حذف جهت ایجاد دستهی کدها (مقوله) و تبدیل دستهی کدها به چند موضوع
تحلیل و توصیف موضوعها
لذا با استخراج مفاهیم از حروف واژگان به کار رفته از طریق کدگذاری تجزیه و تحلیل دادههای کیفی انجام میشود.
۳-۸-۲- روش تجزیه و تحلیل دادههای کمی
برای تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق و آزمون فرضیات تحقیق از روشهای آماری به دو شکل توصیفی و استنباطی استفاده خواهد شد که در ابتدا با بهره گرفتن از آمار توصیفی به تبیین و توصیف ویژگیهای جمعیت شناختی دادهها پرداخته میشود و سپس برای بررسی فرضیات تحقیق از آمار استنباطی استفاده میشود. از آنجا که تحقیق حاضر نیز از نوع تحقیقاتی پیمایشی است و در تحقیقات پیمایشی هدف، شناخت پارامترهای جامعه است. لذا با توجه به فرضیات تحقیق، روش تحلیل دادهها بر اساس برآورد فاصلهیی میانگین و واریانس جامعه و بررسی رابطه میان متغیرها بر اساس آزمون خی۲ است. در این بخش از نرمافزارهای Excel و SPSS نیز استفاده شده است.
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق
مقدمه
هدف از این فصل، تجزیه و تحلیل دادههای گردآوری شده است. فرایند تجزیه و تحلیل دادهها که این قسمت بر اساس انجام مصاحبهها، پیادهسازی آن ها، یادداشتهای صورت گرفته حین مصاحبه و در نهایت تدوین پرسشنامه بر اساس مصاحبهها، اسناد بالادستی و ادبیات موضوع است. برای این کار، دادههای جمع آوری شده ابتدا کدگذاری میشود، سپس پرسشنامه استخراج و پس از تکمیل پرسشنامه تجزیه و تحلیل میشود.
توصیف دموگرافیک نمونههای تحقیق
توصیف دموگرافیک نمونههای تحقیق در دو بخش کیفی و کمی در این قسمت آورده شده است.
۴-۲-۱- توصیف دموگرافیک بخش مصاحبه با خبرگان
در این تحقیق علاوه بر مطالعات میدانی با خبرگان حوزهی سیاستگذاری فناوری اطلاعات مصاحبه صورت گرفت. نمونهگیری به صورت هدفمند با روش گلوله برفی و بر اساس اهداف تحقیق انجام شد.
جدول ۴‑۱- فهرست خبرگان
ر | نام ونام خانوادگی | سوابق |
۱ | مهندس علی حکیمجوادی | معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات (دولت دهم) دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات کشور (دولت دهم) مدیرعامل سابق ایزایران عضو سابق هیات مدیره شرکت صایران |
۲ |