درصد پیش بینی صحیح کلی مدل
%۲۳/۱۱
آزمون هاسمر – لمشو (معناداری)
۵۰/۱۲ (۱۳/۰)
آزمون اندروز (معناداری)
۶۴/۱۵ (۱۱/۰)
*** و ** به ترتیب معناداری در سطح %۱ و %۵
نتایج ارائه شده نشان می دهد که ضریب متغیرهای نمره کلی کیفیت افشا (۵۲/۰-) و متغیرهای کنترلی نسبت بدهی ها (۰۴/۱) و رشد دارایی ها (۴۶/۰-) در سطح %۱ و متغیر کنترلی اندازه شرکت (۰۸/۰-) در سطح %۵ معنادارند. مقدار شاخص عامل تورم واریانس۱[۸۸] نیز نشان میدهد که متغیرهای مستقل مدل (۳-۱) با هم مشکل همخطی ندارند۲۱[۸۹]. معناداری آماره نسبت راس تنمایی (۸۲/۵۸) در سطح %۱ بیانگر معناداری کلی مدل تحقیق است.
ضریب تعیین مک فادن نیز نشان می دهد که متغیرهای مستقل حدود ۳ درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین مینمایند۳۲[۹۰]. نتایج نشان می دهد که مدل (۳-۱) حدود ۵۸ درصد موارد شرکت های هموارساز و ۴۴ درصد شرکت های غیر هموارساز را به طور صحیح پیش بینی نموده است و در کل درصد پیش بینی صحیح کلی مدل (۳-۱) ۱۱ درصد است. عدم معناداری آماره های هاسمر-لمشو (۵۰/۱۲) و اندروز (۶۴/۱۵) نیز نشان می دهد که بین ارقام پیش بینی شده و واقعی، تفاوت معناداری وجود ندارد که این موضوع بیانگر برازش مناسب مدل (۳-۱) است.
منفی و معنادار بودن ضریب متغیر نمره کلی کیفیت افشا (۵۲/۰-) نشان می دهد که در شرکتهای با کیفیت گزارشگری بالا، هموارسازی کمتری صورت گرفته است. بنابراین، بین نمره کلی کیفیت افشا و هموارسازی سود رابطه منفی و معناداری وجود دارد، لذا فرضیه اول تحقیق رد نشده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۳-۲ نتایج برآورد مدل (۳-۲) و آزمون فرضیه دوم تحقیق
جهت آزمون فرضیه دوم تحقیق، مدل (۳-۲) با رویکرد لوجستیک برآورد شده و نتایج آن در نگاره (۴-۴) ارائه گردیده است. نتایج ارائه شده نشان می دهد که ضریب متغیرهای نمره بهنگامی افشا (۳۸/۰-) و متغیر کنترلی اندازه شرکت (۰۸/۰-) در سطح %۵، و ضریب متغیرهای کنترلی نسبت بدهی ها (۰۵/۱) و رشد دارایی ها (۵۱/۰-) در سطح %۱ معنادارند. مقدار شاخص عامل تورم واریانس نیز نشان میدهد که متغیرهای مستقل مدل (۳-۲) با هم مشکل همخطی ندارند. معناداری آماره نسبت راستنمایی (۹۴/۵۴) در سطح %۱ بیانگر معناداری کلی مدل تحقیق است.
ضریب تعیین مک فادن نیز نشان می دهد که متغیرهای مستقل حدود ۳ درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین مینمایند. نتایج نشان می دهد که مدل (۳-۲) حدود ۵۸ درصد موارد شرکت های هموارساز و ۴۲ درصد شرکت های غیر هموارساز را به طور صحیح پیش بینی نموده است و در کل درصد پیش بینی صحیح کلی مدل (۳-۲)، ۱۱ درصد است. عدم معناداری آماره های هاسمر-لمشو (۹۲/۱۲) و اندروز (۸۰/۱۲) نیز نشان می دهد که بین ارقام پیش بینی شده توسط مدل (۳-۲) و مقادیر واقعی، تفاوت معناداری وجود ندارد و این نتیجه بیانگر توان برازش مناسب مدل (۳-۲) است.
نگاره (۴-۴): نتایج برآورد مدل (۳-۲)
متغیر
ضریب
آماره Z
معناداری
شاخص VIF
عرض از مبدا
۵۶/۰
۰۱/۱
۳۱/۰
—