۳–۱ –۱٫ روش اجرای تحقیق
روش تحقیق این پژوهش از نوع ترکیبی (توصیفی و تحلیلی) می باشد که به بررسی تمامی موارد کیفی و کمی که در تحولات و بهبود فضای کالبدی و کارکردی مبادی ورودی مورد نظر نقش دارند می پردازد. روش کار به این صورت است که ابتدا به جمع آوری اطلاعات و داده ها از طریق عملیات میدانی، کتابخانهای و سپس اطلاعات به دست آمده با تکیه بر دو روش کمی و کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. بخشی از این اطلاعات با روش استدلال استقرایی و بخش دیگر با بهره گرفتن از آمار استنباطی مورد تحلیل قرار گرفته اند. داده ها و اطلاعات پس از تجزیه و تحلیل دسته بندی شده و سپس مقایسه اطلاعات با استانداردهای شهرسازی در ورودی مورد مطالعه انجام شد. و در نهایت تلاش شده است که وضعیت موجود ورودی به خوبی تحلیل شده و با ارائه راهکاری عملی به برنامه ریزی ساماندهی کالبدی و کارکردی ورودی مورد مطالعه (ورودی غرب) اقدام گردد. و نیز از شیوه تطبیقی مقایسه ای کمک گرفته شده است.
۳–۱ –۲٫ شیوه جمع آوری داده ها و اطلاعات
پس از انجام مطالعات مقدماتی، روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش به صورت اسنادی (کتابخانه ای) و میدانی می باشد.
۳ –۱–۳٫ ابزار گردآوری اطلاعات
هر یک از روش های گردآوری اطلاعات ابزار مخصوص خود را دارند، در روش اسنادی از فیش برداری از اسناد و مدارک موجود از جدول و استفاده از نقشه و کروکی، و در روش های میدانی از مشاهده، دوربین عکاسی و فیلم برداری، کامپیوتر و غیره استفاده شده است.
۳ –۱ –۴٫ جامعه آماری
جامعه آماری تحقیق تمامی کاربری های درشت دانه و ریز دانه و پلاک های بزرگ و کوچک استقرار یافته در مبادی ورودی غرب بندرانزلی از سمت رضوانشهر به طول ۴۵۰۰ متراست که دارای ۲۵ کاربری در۲۱۰ پهنه میانی و پهنه داخلی شکل گرفته اند.
۳ –۱ –۵٫ روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
در این پژوهش پس از جمع آوری اطلاعات از طریق منابع کتابخانه ای (اسنادی) و میدانی، به سازماندهی و طبقه بندی آنها پرداخته و تجزیه و تحلیل اطلاعات به دو شیوه کیفی و کمی انجام گرفته است. بخشی از اطلاعات بدست آمده از طریق روش استدلال استقرایی مورد تحلیل قرار گرفته و بخشی دیگر نیز به کمک از آمار استنباطی تحلیل شده است.
۳-۲٫ ویژگیهای جغرافیایی شهر مورد مطالعه
۳-۲-۱٫ موقعیت جغرافیایی شهر بندر انزلی
موقعیت ریاضی: شهر بندر انزلی که تنها نقطه شهری واقع در شهرستان بندر انزلی میباشد، در طولهای جغرافیایی“ ۰۷ ’۲۲ °۴۹ تا “ ۰۵ ’۳۳ °۴۹ شرقی و عرضهای جغرافیایی“ ۴۹ ’۲۷ °۳۷ تا “ ۴۴ ’۲۹ °۳۷ شمالی گسترده شده است.
موقعیت نسبی: این شهر در سرتاسر طول شمالی خود به دریای خزر محدود است و سراسر طول جنوبی آن به مزارع و تالاب انزلی منتهی میشود. همچنین از جهت غرب به دهستان چهارفریضه و از جهت شرق به دهستان لیچارکی حسنرود محدود شده است(نقشه ۳-۱). این شهر از دو منطقه انزلی (شبهجزیره) و غازیان در باریکه خشکی میان دریا و تالاب و چندین جزیره و محله تشکیل شده است. شهر بندر انزلی، بزرگترین و اولین بندر در شمال کشور ایران میباشد و فاصله آن تا تهران در حدوده ۳۸۰ کیلومتر و تا شهر رشت (مرکز استان گیلان) ۴۰ کیلومتر و تا اولین فرودگاه (فرودگاه سردار جنگل رشت) ۳۵ کیلومتر میباشد. موقعیت بندری این شهر و امکان ارتباط بازرگانی با کشورهای آسیای میانه، شرایط ممتازی را برای آن در استان گیلان فراهم آورده است. همچنین در سالهای اخیر با احداث منطقه آزاد تجاری در این شهر، توانمندیهای اقتصادی آن در سطح منطقه بسیار افزوده شده است. برخورداری شهر از سواحل زیبای دریای خزر در شمال شهر و برخورداری از جاذبههای طبیعی و مناظر و چشماندازهای مفرح در بخش جنوبی شهر یعنی تالاب انزلی، این شهر را به یکی از قطبهای مهم جذب توریست در استان گیلان تبدیل کرده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
وسعت و شکل: سهم مساحت شهر بندر انزلی طبق آمار سال ۱۳۸۵ از مساحت کل شهرستان در حدود ۵۸/۳۰ کیلومتر مربع و با تراکم نسبی ۴۳/۲۲ نفر بوده است. شهر بندر انزلی دارای بافتی خطی است که حول محور ارتباطی رشت ـ آستارا در طولی معادل ۱۵ کیلومتر و با عرض متوسط ۵/۲ کیلومتر بر روی سطح زمین گسترش یافته است. منبع:(مهندسین مشاور نقش جهان پارس، ۱۳۸۸).
نقشه ۳-۱: موقعیت شهر بندرانزلی در تقسیمات کشوری
ماخذ نقشه: ویرایش نگارنده بر اساس داده های رقومی سازمان نقشه برداری کشور
|