۲۱-۱۷
عوامل کارکردی
۴
۲۵-۲۲
ریزش
۵
شایان ذکر است بیشتر پرسشنامه ها با بهره گرفتن از Google Forms به صورت اینترنتی بین پاسخ دهندگان توزیع و پاسخ آن ها جمع آوری شده است.
۳-۸- روایی و پایایی پرسشنامه
۳-۸-۱- روایی
مفهوم اعتبار (روایی) به این سوال پاسخ می دهد که ابزار اندازه گیری تا چه حد خصیصه مورد نظر را می سنجد. بودن آگاهی از اعتبار ابزار اندازه گیری نمی توان به دقت داده های حاصل از آن اطمینان داشت. لذا روایی اصطلاحی است که به هدفی که آزمون برای تحقق بخشیدن به آن درست شده است اشاره می کند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ابزار اندازه گیری ممکن است برای اندازه گیری یک خصیصه ویژه دارای اعتبار باشد، در حالی که برای سنجش همان خصیصه برروی جامعه دیگرازهیچ گونه اعتباری برخوردارنباشد(دانایی فرد و آذر، ۱۳۸۷).
روش های متعددی برای تعیین روایی آزمون مورد استفاده قرار می گیرد که مهمترین آن ها عبارتند از روش منطقی (ظاهری و محتوایی)، روایی وابسته به معیار (روایی همزمان و روایی پیش بین) و روایی سازه (همگرا، واگرا و تحلیل عاملی).
در این پژوهش از روش روایی منطقی از نوع ظاهری (توسط اساتید راهنما، مشاور و سایر خبرگان در دسترس) استفاده شده است.
۳-۸-۲- پایایی
پایایى ابزار که از آن به اعتبار، دقت و اعتمادپذیرى نیز تعبیر مىشود، عبارت است از اینکه اگر یک وسیله اندازهگیرى که براى سنجش متغیری ساخته شده در شرایط مشابه در زمان یا مکان دیگر مورد استفاده قرار گیرد، نتایج مشابهى از آن حاصل شود. بعبارت دیگر، ابزار پایا یا معتبر ابزارى است که از خاصیت تکرارپذیرى و سنجش نتایج یکسان برخوردار باشد. بنابراین پایایی یک وسیله اندازه گیری عمدتا به دقت، اعتمادپذیری، ثبات یا تکرار پذیری نتایج آزمون اشاره می کند. روش های تعیین پایایی متنوع بوده و به روش های پایایی مصححان[۲۹]، بازآزمایی[۳۰]، فرم های هم ارز[۳۱] و همسانی درونی[۳۲] (روش های دو نیمه کردن[۳۳]، کودر ریچاردسون[۳۴] و ضریب آلفای کرونباخ[۳۵] ) تقسیم بندی می شوند (مومنی، ۱۳۸۶).
در این پژوهش، روش تعیین پایایی ابزار جمع آوری داده ها ( با تاکید بر همسانی درونی ) ، روش ضریب آلفا نام دارد که به آن ضریب آلفای کرونباخ گفته می شود[۳۶]. در این روش اجزا یا قسمت های آزمون برای سنجش ضریب پایایی آزمون بکار می روند. این روش در شرایطی که نمرات سوالات نه تنها برای گزینه های دو ارزشی صفر و یک، بلکه برای گزینه های چند ارزشی (مانند طیف پنج گزینه ای لیکرت) نیز قابل استفاده بوده (مومنی، ۱۳۸۶)، و روشی است که در اغلب تحقیقات مورد استفاده قرار می گیرد
(پترسون[۳۷]، ۱۹۹۴: ۳۹۱-۳۸۱).
وضعیت پایایی بخش های مختلف پرسشنامه در جدول زیر ارائه شده است:
جدول ۳-۲- پایایی بخش های مختلف پرسشنامه
آلفای کرونباخ
متغییرها
ردیف
۰٫۹۴۹
عوامل اقتصادی
۱
۰٫۹۰۹
عوامل اطلاعاتی
۲
۰٫۹۲۶
عوامل احساسی
۳
۰٫۸۷۵
عوامل کارکردی
۴