فرضیه چهارم: بین ابعاد هوش هیجانی و رضایت شغلی بهورزان شاغل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رابطه وجود دارد.
برای تحلیل این فرضیه از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شده است. همانطور که در جدول (۴-۹) آمده است بین ابعاد هوش هیجانی و رضایت شغلی بهورزان شاغل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رابطه وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون بیانگر اینست که مولفه های هوش هیجانی بر رضایت شغلی با مقدار R2 تعدیل شده (خودآگاهی۰۱۸/۰، خودتنظیمی ۰۶۲/۰، خودانگیزی ۰۱۹/۰، همدلی ۴۶۳/۰، مهارتهای اجتماعی ۴۲۸/۰، روابط بین فردی ۰۳۴/۰، واقع گرایی ۱۷۵/۰، انعطافپذیری ۱۴۷/۰ و حل مسئله ۱۷۲/۰) میتوانند تاثیر بگذارند و آن را پیشبینی کند.این نتیجه با یافتهها زهراکار(۱۳۸۶)، بخشی سورشجانی(۱۳۸۹)، مومنی (۱۳۸۴)، مطلبی و همکاران (۱۳۸۸)، زارعان و همکاران(۱۳۸۶)، میری و اکبری (۱۳۸۶)، ونتا و همکاران(۲۰۰۵)، پترید، نورا و آدریان(۲۰۰۴)، کرمیک (۲۰۰۰)، لانگ (۲۰۰۵)، بیدختی(۱۳۸۶)، دلویتز و هیگز (۲۰۰۰)، کیاروچی و همکاران(۲۰۰۰)، ونگ و لاو (۲۰۰۲)، کوزترک و دنیز(۲۰۰۸) و حسینیان و همکاران (۲۰۰۸) همخوانی دارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فرضیه پنجم: بین ابعاد هوش هیجانی و سلامت روان بهورزان شاغل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رابطه وجود دارد.
برای تحلیل این فرضیه از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شده است. همانطور که جدول (۴-۱۰) نشان میدهد فقط بین سلامت روان و خودتنظیمی، انعطاف پذیری و حل مسئله رابطه مثبت و معنیدار وجود دارد. اما بین سلامت روان و مؤلفه خودآگاهی، همدلی و مهارتهای اجتماعی، و واقعگرایی رابطه معناداری مشاهده نگردید. نتایج رگرسیون خطی نشان می دهد که فقط مولفه های خود تنظیمی با مقدار R2 تعدیل شده(۱۴۱/۰)، خودانگیزی با مقدار R2 تعدیل شده (۰۲۲/۰)، انعطاف پذیری با مقدار R2 تعدیل شده (۰۵۹/۰) و حل مسئله با مقدار R2 تعدیل شده (۰۳۹/۰) می توانند سلامت روان را پیش بینی کنند.
این یافته با نتایج زهراکار(۱۳۸۶)، اکبری زاده و همکاران (۱۳۹۰)، زارعان و همکاران (۱۳۸۶)، میری و اکبری (۱۳۸۶)، محمد امینی و همکاران (۱۳۸۷)، نیکولا و همکاران (۲۰۰۷)، ویلیام و هرز به نقل از بیدختی(۱۳۸۶)، هایاشی (۲۰۰۵)، گولریوز و همکاران (۲۰۰۸)، کوزترک و دنیز (۲۰۰۸)، گاردنر و استوگ (۲۰۰۳)، حسینیان و همکاران (۲۰۰۸)، ونگ و لاو (۲۰۰۲)، کیاروچی و همکاران(۲۰۰۰)، و دانگ و هوارد (۲۰۰۶) در زمینه رابطه بین سلامت روان و خوتنظیمی، انعطاف پذیری و حل مسئله همسویی و مطابقت دارد اما در زمینه عدم رابطه بین سلامت روان و ابعاد خودآگاهی، همدلی، مهارتهای اجتماعی، و واقعگرایی ناهمخوان میباشد.
فرضیه ششم: بین ابعاد سلامت روان و رضایت شغلی بهورزان شاغل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رابطه وجود دارد.
برای تحلیل این فرضیه نیز از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شده است. همانطور که در جدول (۴-۱۲) آمده است فقط بین بعد عملکرد اجتماعی سلامت روان و عملکرد اجتماعی و بعد افسردگی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. اما بین رضایت شغلی و بعد جسمانی و بعد اضطراب رابطه معناداری وجود ندارد. نتایج رگرسیون خطی نشان می دهد که فقط مولفه های عملکرد اجتماعی با مقدار R2 تعدیل شده (۰۲۶/۰)، و افسردگی با مقدار R2 تعدیل شده (۰۲۵/۰) می توانند رضایت شغلی را پیش بینی کنند.
این یافته با نتایج بوالهری (۱۳۸۵)، زهراکار(۱۳۸۶)، زارعان و همکاران( ۱۳۸۶)، میری و اکبری (۱۳۸۶)، ویلیام و هرز به نقل از بیدختی (۱۳۸۶)، اشاگبمی و همکاران (۱۹۹۹)، باخ و همکاران (۱۹۹۶)، حسینیان و همکاران (۲۰۰۸)، دانگ و هوارد (۲۰۰۶) کوزترک و دنیز (۲۰۰۸) در زمینه رابطه بین رضایت شغلی و ابعاد عملکرد اجتماعی و افسردگی سلامت روان در یک راستا میباشد اما در زمینه عدم رابطه بین رضایت شغلی و ابعاد جسمانی و اضطراب سلامت روان همسویی ندارد.
فرضیه هفتم: بین هوش هیجانی بهورزان شاغل برحسب جنسیت و تحصیلات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تفاوت وجود دارد.
برای تحلیل این فرضیه از آزمونt مستقل و تحلیل واریانس یکراهه استفاده شده است. یافته های جدول(۴-۱۳) حاکی از آن است که بین هوش هیجانی کارکنان زن و مرد تفاوت وجود ندارد و یکسان میباشد. همچنین جدول (۴-۱۵) نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در ارتباط با هوش هیجانی بر حسب تحصیلات، نشان میدهد که میزان هوش هیجانی در بین بهورزان با توجه به تحصیلات یکسان میباشد. این نتایج با یافته های خسروجردی و خانزاده (۱۳۸۶)، بخشی سورشجانی (۱۳۸۹) و میری و اکبری( ۱۳۸۶) ناهمخوان میباشد. آنها تفاوت معناداری در زمینه هوش هیجانی برحسب جنسیت و تحصیلات مشاهده کرده بودند. این نتیجه نیز با یافته پترید، نورا و آدریان (۲۰۰۴) مطابقت دارد.
فرضیه هشتم: بین رضایت شغلی بهورزان شاغل برحسب جنسیت و تحصیلات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تفاوت وجود دارد.