۱۰ : ۹۰
b067/0
۲۰ : ۸۰
a088/0
۳۰ : ۷۰
ab076/0
۱۷۰
۰ : ۱۰۰
b070/0
۱۰ : ۹۰
b067/0
۲۰ : ۸۰
c045/0
۳۰ : ۷۰
b064/0
میانگینهای دارای حرف مشترک در هر ستون اختلاف معنیدار ندارند.
تأثیر مثبت ازت در افزایش وزن خشک گل در آزمایشات مختلف روی گیاهان دارویی مشاهده شده است. از جمله نتایج آزمایش فریبرزی (۱۳۷۸) روی گیاه بابونه نشان داد که بیشترین وزن خشک گل با کاربرد ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار ازت و کمترین آن بدون کاربرد ازت بدست آمد. در یک مطاله افزایش ازت از ۲۲۰ کیلوگرم به ۴۴۰ کیلوگرم در هکتار در بابونه گاو چشم Schultz Bip) (Tanacetum parthenium L. باعث افزایش وزن تر و خشک بوتهها شده است (Dufault et al., 2003). رحمانی و همکاران (۱۳۸۹) نیز با بررسی اثر سطوح مختلف ازت بر عملکرد گیاه همیشه بهار، دریافتند که افزایش مصرف ازت موجب افزایش وزن خشک گل در واحد سطح گردید.
تحقیقات نشان داده است که همبستگی معنیدار و مثبتی بین مقادیر ازت با مقادیر ماده خشک تولیدی وجود دارد (حیدری و همکاران، ۱۳۹۰). تغییر در میزان وزن خشک گل در اثر افزایش میزان ازت می تواند به دلیل ترکیب نیتروژن با مواد حاصل از فتوسنتز مانند کلوگز، ساکارز و اسکوربیک اسید و تولید اسیدهای آمینه و سپس پروتئین باشد (Takebe et al., 1995).
استال و همکاران (۱۹۹۱) معتقدند که یکی از اثرات افزایش ازت، افزایش جذب کاتیونها میباشد. بنابراین جذب ازت توسط گیاه یک افزایش نسبی در میزان جذب عناصر غذایی دیگر در گیاه بوجود میآورد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۸- کلروفیل (a، b و کل)
تجزیه واریانس کلروفیل در جدول ۴-۱۵ آمده است. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تیمارهای ازت و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر روی کلروفیل a، b و کل اختلاف معنیداری نداشت در حالیکه اثر متقابل سطوح مختلف ازت و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی در سطح احتمال ۵% بر کلروفیل b و کل معنیدار میباشد اما بر کلروفیل a تأثیر معنیداری ندارد.
جدول۴-۱۵- نتایج تجزیه واریانس تأثیر غلظت ازت، نسبت نیترات به آمونیوم و اثرات متقابل بر کلروفیل همیشه بهار
منابع تغییرات
درجه آزادی
کلروفیل a
کلروفیل b
کلروفیل کل