۶
۸۵۸/۰
۸۹۱/۰
نگرشی
۶
۹۲۴/۰
وفاداری
۱۲
۷۵۸/۰
۳-۹- روایی پرسشنامه
روایی پرسشنامه تعیین می کند که ابزار تهیه شده تا چه حد مفهوم خاص مورد نظر را اندازه میگیرد. به بیان دیگر روایی به ما میگوید که مفهوم واقعی را اندازه میگیریم. آزمون روایی را در ۳ گروه دسته بندی کرده اند که عبارت است از : روایی محتوا[۸۲] ، روایی وابسته به معیار[۸۳] و روایی سازه[۸۴] (سکاران، ۱۳۸۰). در این تحقیق روایی محتوی و روایی سازه مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور بررسی روایی محتوی، سوالات اولیه تحقیق در قالب پرسشنامه تهیه و در اختیار تعدادی از خبرگان قرار گرفت. با بهره گرفتن از اصلاحات ارائه شده توسط نامبردگان، روایی محتوی اصلاح و پرسشنامه نهایی به دست آمد. به منظور بررسی روایی سازه، از تحلیل عاملی تأییدی با بهره گرفتن از نرم افزاری های مدل یابی معادلات ساختاری استفاده گردید. در این تحقیق از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده نشد چرا که ابعاد مدل با بهره گرفتن از مدل های استاندارد و پس از بررسی دقیق ادبیات تحقیق و نیز نظرات صاحب نظران به دست آمده بود و این ابعاد دارای تفکیک معنی داری از یکدیگر بودند. بنابراین تفکیک ابعاد به شیوه ای متفاوت ممکن است نتواند همسو با ادبیات تحقیق حرکت کند. از آن جا که همواره تذکر داده شده است که تئوری حاصل از ادبیات تحقیق قابل اتکا تر از نتایج تحلیل داده ها ست، بنابراین دسته بندی ناشی از ادبیات تحقیق مورد استناد قرار گرفت. اما با هدف اطمینان ازروایی سازه، این ساختار به صورت ترسیمی به نرم افزار لیزرل داده شد ،تا با بهره گرفتن از تست های نیکویی برازش و بهره گیری از معادلات همزمان، صحت آن مورد بررسی قرار گیرد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۱۰- روش تجزیه و تحلیل داده ها
برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 18 استفاده شده است که در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.مقیاس های اندازه گیری نیز از نوع طیف لیکرت می باشند.در این تحقیق از آزمون کلوموگرف اسمیرنوف جهت مشخص کردن نرمال یا غیر نرمال بودن داده ها استفاده شده است.با توجه به آزمون فوق و غیر نرمال بودن داده ها از آزمون همبستگی اسپیرمن جهت بررسی ارتباط بین متغیرها استفاده شده است و جهت اطمینان از روایی سازه و بررسی ارتباط بین متغیرهای تحقیق ، از تحلیل مسیر مدلیابی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار LISREL8.5 بهره گرفته شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها و یافته های تحقیق
۴-۱- مقدمه
از مهمترین بخشهای هر تحقیق، تجزیه و تحلیل اطلاعات است. وجود هر گونه خطا و اشتباهی در چنین بخشی می تواند به نتیجه گیریهای نادرستی منجر گردد و انتخاب یک روش تحقیق مناسب، تا حد زیادی محقق را در جلوگیری از بروز اشتباهات در امر تحقیق یاری میرساند. داده ها و اطلاعات جمعآوری شده منابع خامی هستند که جهت کاربردی شدن نتایج آنها بایستی توسط ابزار مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. در فصل سوم، راجع به روش انجام پژوهش بحث شد لذا در این فصل جهت دستیابی به اهداف و پاسخ به سؤالات پژوهشی به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شده است.
۴-۲- آمار توصیفی
در اکثر پژوهشهای سازمانی، دست کم، علاقهمندیم بدانیم پدیدههایی معین با چه تواتری روی میدهند، میانگین نمره در یک مجموعه ازاعداد چیست ومیزان تغییرپذیری در این مجموعه چگونه است (یعنی، میزان گرایش یا پراکندگی ازمرکزمتغیرهای وابسته ومستقل). این موارد باعنوان آمار توصیفی شناخته شده اند به عبارت دیگر آماری که پدیده های مورد نظر را توصیف می کنند آمار توصیفی نامیده می شوند (سکاران،۱۳۸۵). در ابتدی بخش تجزیه و تحلیل با هدف تحلیل ابتدایی وضعیت سازه های تحقیق، آمار توصیفی مربوط به این پژوهش در جداول و نمودارهای زیر ارائه می شود.
۴-۲-۱- آمار توصیفی متغیرهای جمعیت شناختی
۴-۲-۱-۱- تفکیک پاسخگویان بر اساس جنسیت
نمودار دایره ای تفکیک جنسیتی پاسخگویان در زیر ارائه شده است:
نمودار ۴-۱ : نمودار دایره ای ترکیب جنسیتی پاسخ دهندگان
پیداست که جنسیت پاسخگویان این تحقیق غالباً مرد بوده است. حدود ۹۳% درصد از نمونه تحقیق را مردان و حدود ۷% را زنان تشکیل می دهند.
۴-۲-۱-۲- تفکیک پاسخگویان بر اساس تحصیلات
نمودار تحصیلات پاسخگویان در ادامه ترسیم شده است:
نمودار ۴-۲ : نمودار میله ای ترکیب تحصیلات پاسخ دهندگان
همانطور که از نمودار پیداست بیشترین فراوانی در رده کارشناسی و کمترین فراوانی در رده کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد.
۴-۲-۲- آمار توصیفی سازه های تحقیق
در ادامه توصیف متغیرهای تحقیق، در این بخش سازه ها و ابعاد تحقیق را مورد بررسی قرار می دهیم.
با هدف تبیین وضعیت ابعاد و سازه های تحقیق، شاخص های مرکزی و پراکندگی برای آن ها محاسبه و در جدول زیر نمایش داده شده است.
جدول
۴-۱ : مشخصات سازه های تحقیق
ابعاد و سازه ها