هنجارها
کیفیت روابط و تعامل اعضاء
شبکه ها و روابط بین فردی
ارزش ها
ارتباط متقابل بین اعضاء
رویه ها
نگرش ها
اعتماد اجتماعی
روابط افقی
باورها
پیوند اجتماعی
روابط عمودی
فرهنگ شهری
-
ایجاد منافع مشترک
همبستگی و انسجام
-
-
همکاری
-
(منبع: برگرن، ۲۰۰۹: ۱۲۷).
۲-۲-۴-۳) دیدگاه اریکسون:
توسعه نظری سرمایه اجتماعی منجر به ایجاد تمایز قابل توجهی بین اشکال مختلف سرمایه اجتماعی شده است. کریشنا و شرادر[۶۰](۲۰۰۰) سرمایه اجتماعی شناختی را به عنوان بخش ملموس سرمایه اجتماعی توصیف کرده و آنرا شامل: اعتماد، اتحاد و تعامل می دانند. از سوی دیگر، سرمایه اجتماعی ساختاری اشاره به ترکیب، وسعت، و فعالیتهای شبکه ها و نهادها در سطح محلی دارد. بطور خلاصه، سرمایه اجتماعی ساختاری اشاره بر این دارد که افراد چه می کنند، در حالیکه سرمایه اجتماعی شناختی دلالت بر این دارد که افراد در رابطه با روابط اجتماعی چه احساسی دارند. مورد مهم دیگر تمایز بین سرمایه اجتماعی ارتباطی و اتصالی است که سرمایه اجتماعی ارتباطی اتصال قوی در درون شبکه است که هویتها و وظایف را به عنوان منبع کمک و حمایت بین اعضاء، تقویت می نماید. سرمایه اجتماعی اتصالی ارتباط ضعیف تری است که بین افراد شبکه های مختلف بوجود آمده و منشایی برای منابع و اطلاعات می شود. سرمایه اجتماعی ارتباطی نیز که توسط سریتر و وولکوک معرفی شده، شامل ارتباط عمودی بین افراد در سلسله مراتب مختلف قدرت است (اریکسون[۶۱]، ۲۰۱۱: ۵).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۲-۴-۴) دیدگاه بوردیو و گوشال:
بوردیو[۶۲](۱۹۸۵) و گوشال[۶۳](۱۹۹۸)، سرمایه اجتماعی را به سه دسته ساختاری، شناختی و ارتباطی تقسیم کرده اند:
۱) عنصر ساختاری: عنصر ساختاری سرمایه اجتماعی اشاره به الگوی کلی تماسهای بین افراد دارد؛ یعنی شما به چه کسانی و چگونه دسترسی دارید. مهمترین جنبه های این عنصر عبارتند از روابط شبکه ای بین افراد، پیکربندی شبکه ای و سازمان مناسب.
الف - روابط شبکه ای: پیشنهاد اصلی تئوری سرمایه اجتماعی این است که روابط شبکه ای امکان دسترسی به منابع (مثل دانش) را فراهم ساخته و زمان و سرمایه گذاری برای گردآوری اطلاعات را کاهش می دهند.
ب - شکل و ترکیب روابط شبکه ای: سه ویژگی ساختار شبکه: تراکم، پیوند و سلسله مراتب همگی از طریق تأثیر بر میزان تماس یا قابلیت دسترسی اعضای شبکه باعث انعطاف پذیری و سهولت تبادل اطلاعات می شوند. برای مثال برت[۶۴] (۱۹۹۲)، بیان می کند که، شبکه پراکنده، با تعداد تماسهای بسیار کم، فراهم کننده مزایای اطلاعاتی بیشتری است. همچنین هانسن[۶۵] (۱۹۹۹)، میگوید، پیوندهای ضعیف مانع انتقال دانش می شوند.
ج - سازمان مناسب: سازمانهای اجتماعی مناسب میتوانند یک شبکه بالقوه دسترسی به افراد و منابعشان از جمله اطلاعات و دانش را فراهم کنند و از طریق ابعاد شناختی و رابطه ای سرمایه اجتماعی انگیزش و قابلیت را برای تبادل تضمین کنند. اما، این سازمانها ممکن است مانع این تبادل شوند. پژوهش نشان میدهد، چگونه فعالیتهای جاری سازمانی ممکن است گروه های سازمانی را به جای هماهنگ ساختن، از همدیگر جدا سازند یا به جای قادرساختن به یادگیری و ایجاد سرمایه فکری، آنها را محدود سازند.