شکل (۴-۵) مقایسه آشکارساز کورتسیس با آشکارساز انرژی براساس کانال AWGN 89
شکل (۴-۶) مقایسه آشکارساز انرژی وزن بهینه، زیر بهینه و آشکار انرژی معمولی براساس کانال CM1 90
شکل (۴-۷) مقایسه آشکارساز انرژی با چندین اندازه گیری بهینه و زیر بهینه و آشکارساز انرژی معمولی براساس کانال CM1 91
شکل (۴-۸) مقایسه آشکارساز TR کلاسیک و TR متوسط گیری شده براساس کانال CM1 92
شکل (۴-۹) کارایی گیرنده eigen برای تعداد مختلف ۹۳
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل (۴-۱۰) عملکرد BER برای مدل کانالIEEE 802.15.3a CM1 94
شکل (۴-۱۱) عملکرد BER برای مدل کانال IEEE 802.15.3a CM8 95
شکل (۴-۱۲) بهترین فیلتر گیرنده معین برای کانال CM1 مطابق بهینه سازی تکراری معیار J-div rank-1 96
شکل (۵-۱) عملکرد BER آشکارساز GLR و GLR-SDR با تعداد مراحل تصادفی مختلف در حالت ۱۱۱
شکل (۵-۲) مقایسه عملکرد آشکارساز GLR-SDR و ED و گیرنده ideal Rake با اندازه بلوک های مختلف در حالت کانال CM1 112
شکل (۵-۳) مقایسه عملکرد آشکارساز GLR-SDR و ED و گیرنده ideal Rake با اندازه بلوک های مختلف در حالت کانال CM2 113
شکل (۵-۴) عملکرد BER آشکارساز IGLR-SDR با مختلف برای و ۱۱۴
شکل (۵-۵) عملکرد BER آشکارساز IGLR-SDR با مختلف برای و ۱۱۵
شکل (۵-۶) مقایسه عملکرد آشکارساز IGLR-SDR، GLR-SDR، ED و KD برای ، و در حالت کانال CM1 116
شکل (۵-۷) مقایسه عملکرد آشکارساز IGLR-SDR، GLR-SDR، ED و KD برای ، و در حالت کانال CM2 117
شکل (۵-۸) مقایسه عملکرد آشکارساز IGLR-SDR، GLR-SDR و ED برای ، و در حالت کانال CM1 118
شکل (۵-۹) مقایسه عملکرد آشکارساز IGLR-SDR، GLR-SDR و ED برای ، و در حالت کانال CM2 119
فصل اول
مقدمه
ظهور سیستمهای مخابراتی با عرض پالس بسیار باریک و پهنای باند بسیار وسیع و پیداش کاربردهای متنوع برای آنها، در سالیان اخیر زمینه ساز تحقیقات گستردهای در جنبه های گوناگون نظری و پیادهسازی عملی چنین سیستمهایی گشته است. سیستمهای فراپهن باند (UWB) از حدود ۲۰ سال قبل در مخابرات نظامی، موقعیت یابی و رادار مورد استفاده قرار گرفته است و اخیرا بر روی الکترونیکهای مصرفی و مخابراتی توجه شده است. لیکن با افزایش تقاضا برای کاربرد تجاری این تکنیک و با تلاشهایی که از اواخر دهه ۱۹۹۰ آغاز شد، در نهایت مجوز استفاده از گستره فرکانسی حدود GHz 10-3، به شرط رعایت محدودیتهای شدید بر سقف توان ارسالی، صادر شد.. در واقع، بسیاری از سیستمهای مخابراتی بی سیم از فرکانسهای باند باریک مجزا به منظور جلوگیری از تداخل با یکدیگر استفاده می کنند. به هر حال، برای سیستمهای UWB به منظور جلوگیری از تداخل با دیگر سیستمها، به شرط رعایت محدودیتهای شدید بر سقف توان ارسالی و طیف تعریف بر طبق FCC میتوانند به کار روند.
سیستمهای UWB ویژگیهای منحصر به فردی نسبت به سیستمهای مخابراتی دیگر دارند. دو ویژگی منحصر به فرد سیستمهای UWB، پهنای باند بسیار وسیع و Duty Cycle پایین آن میباشد. پهنای باند بسیار وسیع منجر به انتقال پالسهای بسیار باریک که بیتهای اطلاعاتی را حمل می کنند، می شود. در واقع سیستمهای UWB، به جای استفاده از توان بسیار بالا در رنج فرکانسهای مجزا، از سیگنالهای با توان پایین و در رنج فرکانسی بسیار زیاد استفاده می کنند. بنابراین ارسال سیگنالهای UWBبه عنوان یک سیگنال نویزی برای سیستمهای مخابراتی دیگر ظاهر شد. سیستمهای UWB برای کاربردهای داخلی که نیاز به نرخ دیتای بالا دارند و در رنج فاصله کوتاه ۱ تا ۱۰ متر، میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. Duty Cycle به عنوان نسبتی از زمانی که یک پالس در یک دوره تناوب قرار میگیرد، تعریف می شود که در سیستمهای UWB مقدار آن بسیار کم و در حدود ۰.۰۰۵ میباشد.
تعریف
لفظ UWB علیرغم معنای نسبتا عامی که تا پیش از دهه ۱۹۹۰ داشت به سیگنالهایی اطلاق شد که دارای پهنای باند حداقل MHz 500 باشند، یا پهنای باند نسبی آنها (نسبت پهنای باند به فرکانس مرکزی) بیش از %۲۰ باشد[۳]. پهنای باند نسبی به صورت زیر بیان می شود:
فرکانسهای قطع بالا و پایین میباشد. در گزارش FCC [3]، کاربرد UWB در سه گروه طبقه بندی می شود: ۱. سیستمهای اندازه گیری و مخابراتی ۲. سیستمهای راداری انتقالی ۳. سیستمهای تصویری. در اینجا باند طیفی مربوط به گروه اول در شکل (۱-۱) آمده است. همانطوری که میبینید طیف فرکانسی اختصاص یافته برای ارسال UWB 1/3 تا GHz 6/10 است و ماکزیمم سطح توان مجاز برای ارسال UWB، dBm/MHz 3/41- میباشد، این سطح توان کمتر از سطح توان نویز برای سیستمهای مخابراتی UWB میباشد.
مزایای سیستم هایUWB
سیستمهای UWB به دلیل استفاده از پهنای باند بسیار زیاد دارای ویژگیهای منحصر به فردی میباشند که سیستمهای UWB را از دیگر سیستمهای باند باریک کلاسیک متمایز میسازد[۱،۲،۵،۶،۱۴]. این ویژگیها عبارتند از:
۱- توانایی به کارگیری سیستمهای UWB به همراه وجود سیستمهای بیسیم دیگر میباشند. محدودیت توان FCC، نیاز به سیستمهای UWB ی دارد که قادر به ارسال سیگنالهای شبه نویزی باشند که منجر به احتمال کم برای آشکارسازی و تداخل برای سیستمهای دیگر خواهد شدشکل (۱-۲) .
۲- قادر به مصالحه بین فاصله و نرخ دیتا هستند. فرض کنید برای حمل یک بیت دیتا پالس ارسال شود، برای فاصلههای زیاد، به منظور ارسال قابل قبول، می تواند زیاد باشد و زیاد منجر به نرخ دیتای پایین خواهد شد، به عبارت دیگر، می تواند برای فاصله کم کاهش پیدا کند و منجر به نرخ دیتای بالا شود. بنابراین تعداد پالسهای بیشتر بر بیت برای ارسال در فاصلههای زیاد به کار میرود.
۳- توانایی داشتن ظرفیت زیاد را دارند. معادله معروف شانون برای ظرفیت، بینش مربوط به مزیت سیستمهای بیسیم UWB را به ما میدهد. مطابق قانون شانون، توانایی ظرفیت یک کانال به صورت زیر بیان می شود:
و به ترتیب توان کل سیگنال و توان نویز را بیان می کنند و پهنای باند کانال میباشد. سطح توان ارسالی کم سیستمهای UWB برای ظرفیت کانال بیفایده است، به هر حال، سیستمهای UWB به دلیل پهنای باند زیاد، اثر سیگنال به نویز پایین (SNR) را جبران می کنند. بنابراین سیستمهای UWB برای ظرفیت بالای مخابرات بیسیم پیشنهاد میشوند[۵].
باند طیفی اختصاص یافته FCC
۴- دارای عملکرد مقاوم در محیطهای Jamming و چندمسیرگی [۴]شدید میباشند که این مزیت، به علت ارسال پالسهای بسیار باریک میباشد. چون گیرندهها قادر هستند انرژی قابل قبولی از ارسال پالسها بگیرند، که دلیل آن جزء چندمسیره های مجزای زیاد که از ارسال پالسها ایجاد میشوند، میباشد.
۵- ساختار گیرنده و فرستنده ساده دارند. سیستمهای UWB گیرنده و فرستندههای دیجیتال بدون نیاز به بلوکهای فرکانسی رادیویی (RF) مانند اسیلاتورها، ماژولهای تبدیل بالا و پایین دارند که به دلیل طیف باند پایه سیگنالهای UWB میباشد.