۱.۷۶
۰.۷۰
مدیریت رابطه
۰.۲۱۱
۱.۷۲۲
۰.۰۸۹
متغیر پیش بین: خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی، خود آگاهی و مدیریت رابطه
متغیر ملاک: عملکرد کارکنان
مطابق جداول بالا و بر اساس معادله رگرسیونی چندگانه برای تبیین میزان عملکرد کارکنان دانشگاه های استان مازندران بر حسب مولفه های هوش هیجانی که شامل خودآگاهی، خود مدیریتی، ، آگاهی اجتماعی مدیران و مدیریت رابطه می باشد ملاحظه شد در نهایت مولفه های خود مدیریتی و آگاهی اجتماعی دراین مدل باقی ماندند. که میزان ضریب همبستگی چندگانه آنها با متغیر وابسته در مدل ۲ برابر ۰.۳۹۸ و ضریب تبیین ۰.۱۵۸ بدست آمد که بر حسب مقدار آماره آزمون ۷.۸۱۶=F در سطح معنی داری (۰.۰۱) رابطه خطی معنی داری بین متغیرهای مستقل و وابسته وجود دارد. از بین متغیرهای پیش بین به ترتیب مولفه خود مدیریتی با بتای ۰.۲۹۵ و مولفه اگاهی اجتماعی با بتای ۰.۲۱۸ بیشترین تاثیر را در برآورد متغیر وابسته یعنی عملکرد کارکنان دانشگاه های استان مازندران را دارند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فصل پنجم
جمع بندی، نتیجه گیری و پیشنهادات
خلاصه پژوهش
با توجه به اهمیت مهارت مدیران در کنترل هیجان ها، این پژوهش به مطالعه ی رابطه بین هوش هیجانی مدیران و عملکرد کارکنان پرداخت. بر اساس مبانی تئوریکی و تجربی فرضیه ی ا صلی این پژوهش عبارت است از: بین مولفه های هوش هیجانی مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجود دارد. فرضیه های فرعی این پژوهش عبارت بودند از: ۱. بین خود آگاهی مدیران وعملکرد کارکنان رابطه وجود دارد. ۲. بین خود مدیریتی مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجود دارد. ۳. بین مدیریت رابطه مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجود دارد. ۴. بین آگاهی اجتماعی مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجود دارد.
روش پژوهش توصیفی- همبستگی است و مشارکت کنندگان ۸۶ نفر مدیر برابر با ۴۱/۷۴ درصد از مدیران آزاد و ۵۹/۲۵ درصد از مدیران غیر انتفاعی و ۳۴۴ نفر از کارکنان که برابر با ۴۲/۷۴ درصد از کارکنان دانشگاه آزاد و ۵۸/۲۵ درصد از کارکنان غیر انتفاعی در این پژوهش مشارکت داشتند. ابزار اندازه گیری دو پرسشنامه بود: پرسشنامه اول متعلق به برادبری و گریوز که شامل ۲۸ سوال در ارتباط با هوش هیجانی و مولفه های متعلق به آن و پرسشنامه دوم، پژوهشگر ساخته بود؛ شامل ۲۴ سوال که در ارتباط با عملکرد کارکنان بود. در ارتباط با روایی پرسش نامه ها ،ازروایی صوری ومحتوا استفاده شد و پایایی آنها با بهره گرفتن از آلفای کرونباخ محاسبه شد که مقدار آن در پرسشنامه، هوش هیجانی ۸۹/۰ و عملکرد، ۸۴/۰ است. داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS، و آزمون های آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون t تک گروه ،t تفاوت بین دو گروه، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که بین مولفه های هوش هیجانی مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجود دارد. بین خود آگاهی مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجو دارد. بین خود مدیریتی مدیران و عملکرد رابطه وجود دارد. بین مدیریت رابطه مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجود دارد. بین آگاهی اجتماعی مدیران و عملکرد کارکنان رابطه وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد که از بین مولفه های هوش هیجانی، مولفه های خود مدیریتی و آگاهی اجتماعی تاثیر مستقیم بر عملکرد و مولفه های خود آگاهی و مدیریت رابطه تاثیر غیر مستقیم بر عملکرد دارند.
یافته های پژوهش