EVA i,t= + ۱ FE i,t +2 Size i,t + ۳ Lev i,t+ ۴Growth i,t + ۵ ROA i,t + ۶ GNi,t + ۷ GB i,t+ e it
مدل ۳-۳٫
EVA i,t= + ۱ Mef i,t +2 Size i,t + ۳ Lev i,t+ ۴Growth i,t+ ۵ ROA i,t + ۶ GNi, + ۷ GB i,t+ e it
روشهای تجزیه وتحلیل اطلاعات
روشهای آماری
۳-۹-۱-۱روشهای توصیفی
در این تحقیق از جدول توزیع فراوانی، نمودار هیستوگرام و محاسبه شاخصهای آماری از قبیل میانگین، انحراف معیار، ضریب چولگی استاندارد، ضریب کشیدگی استاندارد، حداقل و حداکثر برای توصیف نمونه و توصیف یافتهها استفاده شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۹-۱-۲ روشهای تحلیل پیشفرضها
با توجه به این که در این تحقیق از رگرسیون خطی مرکب به روش ترکیبی یا Data Panel استفاده شده، از روشهای زیر برای تحلیل پیشفرضها استفاده گردیده است:
۱-آزمون کلموگروف-اسمیرونوف برای تعیین نرمال بودن توزیع متغیرهای مستقل و وابسته.
۲-آماره دوربین واتسون برای تعیین نرمال بودن توزیع باقیماندهها در رگرسیون.
۳-آزمون همبستگی پیرسون برای تحلیل استقلال خطی متغیرهای مستقل.
۴-ارزیابی ضریب تعیین(R2) برای تحلیل برقراری فرض خطی بودن رابطه بین متغیرها.
۵- برای پیشفرضهای دیتا پنل از آزمونهای چاو و هاسمن. ضمناً با توجه به این که متغیرها به صورت
ارقام مطلق استفاده می
۳-۹-۱-۳ روشهای تعیین ارتباط بین متغیرها
برای تعیین ارتباط بین متغیرها از رگرسیون خطی مرکب به روش ترکیبی یا Data Panel استفاده شده و بر مبنای علامت ضرایب نوع ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم و با توجه به R2 اعتبار معادله برآوردی سنجیده شده است. اگر R2 به سمت صفر میل کند از آزمون استقلال برای تعیین ارتباط بین متغیرها استفاده گردیده است.
۳-۹-۱-۴ روشهای تعمیم نتایج
برای تعمیم نتایج با توجه به این که در این تحقیق از نمونه تصادفی استفاده شده است.
۳-۹-۱-۵ پیشفرضهای DATA PANEL
آزمون دیکی فولر تعمیم یافته جهت مانایی متغیرها
قبل از برآورد مدل رگرسیون بر روی داده ها، لازم است مانایی تک تک متغیرها بررسی شود، چون در صورتی که متغیرها نامانا باشند، باعث بروز مشکل رگرسیون کاذب می شود. فرض صفر در این آزمون وجود ریشه واحد یا به طور معادل، عدم مانایی متغیرها می
۳-۹-۱-۶ بررسی ناهمسانی واریانس
یکی از موضوعات مهم در اقتصادسنجی، موضوع واریانس ناهمسانی است. واریانس ناهمسانی به این معناست که در تخمین مدل رگرسیون مقادیر جملات خطا دارای واریانسهای نابرابر هستند. در واقع ما در تخمین رگرسیون که با بهره گرفتن از روش حداقل مربعات معمولی انجام می
برای بررسی وجود ناهمسانی واریانس جملات اخلال از آزمون وایت استفاده شده است.
H0: همسانی واریانس
H1: ناهمسانی واریانس
۳-۹-۱-۷ آزمون F لیمر
به منظور گزینش یکی ازروشهای دادههای تابلویی و یا دادههای تلفیقی از آماره اف لیمر استفاده شده است. به عبارت دیگر، آماره اف لیمر تعیین می
:H0 دادههای تلفیقی
H1: دادههای تابلویی
۳-۹-۱-۸ آزمون هاسمن
اگر پس از آزمون F لیمر، فرضیه صفر رد شده باشد، این پرسش مطرح می
H0: روش آثار تصادفی
H1: روش آثار ثابت
نرمافزار تحلیل آماری
برای تجزیه و تحلیل دادهها، ابتدا دادههای گردآوری شده را به صفحه گسترده اکسل منتقل و پس از سازماندهی و انجام محاسبات لازم جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات از نرمافزار اقتصادسنجی Eviews8 استفاد گردید.
خلاصه و جمعبندی فصل
در این فصل محقق متدولوژی تحقیق را بیان نمود. روش تحقیق، جامعه مطالعاتی، قلمرو تحقیق، نحوه جمعآوری دادههای مربوط به متغیرهای تحقیق و چگونگی تجزیه و تحلیل این اطلاعات مطالبی بود که در این فصل مورد کنکاش و کاوش قرار گرفت.
فصل چهارم
تجزیه وتحلیل دادهها
مقدمه
داده ها به عنوان آگاهی های خام و پردازش نشده ابتداییترین شناخت پژوهشگر پیرامون پاسخهای احتمالی هستند که در رابطه با مسأله تحقیق مطرح شده اند، لذا پژوهشگر پس از دستیابی به این داده ها با توجه به ماهیت آنها و ساختار و قالب فرضیه ها، با این سئوال رو به رو می شود که از چه طریقی این داده ها را طبقهبندی، پردازش و در نهایت تحلیل کند تا بتواند فرضیه ها را که حالت پاسخهای احتمالی و موقتی برای مسأله تحقیق هستند، تعیین تکلیف نماید. از طرفی تجزیه و تحلیل به عنوان مرحلهای از روش علمی از پایه های اساسی هر تحقیق میباشد که به وسیله آن کلیه فعالیتهای تحقیق تا رسیدن به نتیجه، کنترل و هدایت می شود. به عبارت دیگر، تجزیه و تحلیل نتایج تحقیق عبارت است از روشی که به وسیله آن کل فرایند تحقیق و پژوهش از انتخاب مسأله تا رسیدن به یک نتیجه مورد کنترل قرار میگیرد. پس از آن که در فصل سوم نحوه جمعآوری داده ها، متغیرهای مورد بررسی و روششناسی تحقیق بیان گردید؛ در این فصل به بیان نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها و یافتههای آنها پرداخته خواهد شد. در این فصل ابتدا آمار توصیفی متغیرهای تحقیق بیان می شود. سپس فرضیههای تحقیق مورد آزمون قرار میگیرد و با بهره گرفتن از آماره های کای دو، آماره t و … تست خواهند شد.
آمار توصیفی
هنگامی که تودهای از اطلاعات کمی برای تحقیق گردآوری میشود، ابتدا سازماندهی و خلاصه کردن آنها به طریقی که به صورت معنیداری قابل درک و ارتباط باشند، ضروری است. روشهای آمار توصیفی به همین منظور به کار برده میشوند. غالباً مفیدترین و در عین حال اولین قدم در سازماندهی دادهها مرتب کردن دادهها بر اساس یک ملاک منطقی است و سپس استخراج شاخصهای مرکزی و پراکندگی میباشد. در یک جمعبندی با استفاده مناسب از روشهای آمار توصیفی میتوان دقیقاً ویژگیهای یک دسته از اطلاعات را بیان کرد. آمار توصیفی همیشه برای تعیین و بیان ویژگیهای اطلاعات پژوهشها به کار برده میشوند.
در ابتدا آماره های توصیفی داده های تحت مطالعه محاسبه میگردد. جدول (۴-۱) آمار توصیفی متغیرهای مدل را نشان می
جدول ۴-۱ آمار توصیفی متغیرهای مدل
نوع متغیر |