۸۸/۹۶-۵۰/۸۷
۸۸/۳۱-۷۱/۲۸
۹۳/۳۳-۶۹/۳۰
پل صفائیه
a06/2 ± ۵۱/۱۰۰
a92/0 ± ۵۷/۳۵
a20/0 ± ۳۷/۳۵
۴۵/۱۰۳-۵۵/۹۶
۹۰/۳۶-۷۹/۳۳
۶۷/۳۵-۰۰/۳۵
وجود حداقل یک حرف مشابه در میانگین هر ستون، نشان دهنده عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح ۵ درصد است.
میانگین تعداد گلبولهای سفید (WBC) بر حسب ۱۰۳/ میکرولیتر از بالادست به پاییندست به ترتیب ۱۳/۱ ± ۸۶/۱۰، ۶۲/۰ ± ۰۳/۱۰، ۶۲/۱ ± ۴۰/۱۵ و ۷۸/۳ ± ۵۷/۱۴(جدول ۴-۳)، میانگین درصدلنفوسیتها به ترتیب ۵۱/۰ ± ۵۶/۸۸، ۸۴/۰ ± ۹۵/۸۶، ۲۹/۷ ± ۸۰/۷۰ و ۸۸/۰ ± ۳۳/۹۱، میانگین درصد نوتروفیلها ۴۱/۰ ± ۲۴/۸، ۶۲/۰ ± ۷۰/۹، ۹۳/۳ ± ۶۰/۱۹ و ۹۳/۳ ± ۶۰/۱۹، میانگین درصد مونوسیتها ۱۹/۰ ± ۴۹/۱، ۱۹/۰ ± ۵۱/۱، ۵۴/۲ ± ۲۰/۵ و ۵۸/۰ ± ۰۰/۱ و میانگین درصد ائوزینوفیلها ۱۱/۰ ± ۲۹/۱، ۱۸/۰ ± ۴۳/۱، ۵۳/۱ ± ۲۰/۳ و ۸۸/۰ ± ۳۳/۱ محاسبه شد (جدول ۴-۵). علیرغم عدم وجود اختلاف معنیدار در میانگین تعداد گلبولهای سفید (WBC) در تمام ایستگاهها (جدول ۴-۳)، شمارش افتراقی گلبولهای سفید نشان داد که میانگین درصد تمام انواع گلبولهای سفید به جز لنفوسیتها در ایستگاه چمگردان به طور معنیداری از سایر ایستگاهها بیشتر است (جدول ۴-۵؛ ۰۵/۰p<).
هریک از یاختههای سفید خون نقش متفاوتی در ایجاد پاسخهای ایمنی دارند. مثلا مهمترین نقش لنفوسیتهای خون ماهی، ایجاد مکانیسمهای ایمنی از طریق تولید پادتن (آنتی بادی) است. در حالیکه مونوسیتها یاختههای بیگانهخوار بزرگ غیرمتحرک یا غیرمهاجم هستند. این سلولها میتوانند باکتری ها، سلولهای مرده، بقایای سلولی و اجسام بزرگ دیگر را پس از ظهور یک ماده خارجی در جریان خون و یا در بافت، با خاصیت بیگانهخواری به داخل خود کشیده و هضم نمایند. عمدهترین فعالیت نوتروفیلها نیز انجام عمل فاگوسیتوز است. اما فعالیت بیگانهخواری در این سلولها به صورت فعال انجام می شود یعنی این سلولها خود را به محل التهاب یا آلودگی میرسانند و عمل بیگاهخواری را انجام می دهند. همچنین ائوزینوفیلها نیز دارای فعالیت فاگوسیتی هستند، ولی قدرت بیگانهخواری آنها در مقایسه با یاختههای نوتروفیلی کمتر است. به علاوه نقش این یاختههای سفید خون در از بین بردن انگلهای بافتی بسیار قابل توجه است [۴].
اندازه گیری انواع مختلف گلبولهای سفید معمولاً برای ارزیابی پاسخهای فیزیولوژیک به تنشهای محیطی انجام می شود. انواع مختلف EDCها می تواند منجر به افزایش یا کاهش تعداد کل لکوسیتها و همچنین انواع مختلف آنها شوند. مثلا در بسیاری از گونهها از قبیل H. fossilis حضور این ترکیبات منجر به کاهش تعداد کل گلبولهای سفید و انواع آن می شود [۹۴].
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول ۴-۵) میانگین ± انحراف معیار درصد گلبولهای سفید مشاهد شده در عروسماهی زایندهرود P. esfahani در ایستگاههای مختلف.
نام ایستگاه
لنفوسیت
نوتروفیل
مونوسیت
ائوزینوفیل
بیشینه-کمینه
بیشینه-کمینه
بیشینه-کمینه
بیشینه-کمینه
چشمهدیمه
۵۱/۰ ±۵۶/۸۸a
۴۱/۰ ± ۲۴/۸b
۱۹/۰ ±۴۹/۱b
۱۱/۰ ± ۲۹/۱b
۹۴-۸۱