در طی جلسه نکات زیر تشریح شد.
حل مسئله روش ساده ای است که ممکن است آن را بیش از اندازه پیچیده ارزیابی کنیم به همین دلیل اصلاَ کنارش بگذاریم . در حالی که روش حل مسئله مانند کلید کوچکی است که درب بسیار بزرگ و سنگینی را می تواند باز کند.
برخی مسائل حل نشدنی هستند و نباید وقت صرف حل آنها کرد. مانند بیماریهای لاعلاج در این مورد باید بپذیریم که حل مسئله، پذیرفتن مشکل فعلی است و کنار آمدن با آن.
به جای تغییر دادن دیگران ، روی تغییر دادن خودتان حساب کنید.
در هر زمان روی حل یک مسئله و مشکل تمرکز کنید. اگر به طور هم زمان به چند مسئله رسیدگی کنیم هیچ مسئله ای را نمی توانید به طور مؤثر از میان بردارید.
روش حل مسئله در ضمن سادگی ، بسیار قدرتمند است ولی گاهی ممکن است لازم باشد تا از دیگران هم کمک بگیرید .
در ادامه بحث ، هشت مهارت حل مسئله که معمولاَ در حل مسائل اجتماعی خود به کار می روند معرفی گردید و مورد بحث قرار گرفت:
توجه به علائم حسی و عاطفی ( یعنی احساس ، راهنمای من برای حل مشکل است.)
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
تعیین مسئله و مشکل ( مشکل من چیست ؟)
تعیین و انتخاب هدف ( اهداف ، مرا راهنمایی می کنند.)
تفکر در مورد راه حل های ممکن ( اندیشیدن در مورد تمام کارهای قابل انجام.)
پیش بینی مراتب و مراحل احتمالی ( پیش بینی نتایج پایانی و پیامدهای هر راه حل .)
انتخاب بهترین راه حل ( انتخاب یک راه حل از میان راه حل های احتمالی.)
طراحی و وارسی نهایی موانع ( طراحی روند و پیش بینی موانع ، انجام عمل و پیگیری و پشتکار در انجام آن .)
توجه به رویدادها و استفاده از تجربیات و اطلاعات برای تصمیم گیری در آینده و حل مشکل ( توجه به تجارب و رویدادهای قبلی و توجه به فعالیتی که باید انجام شود. )
در پایان جلسه از زنان خواسته شد تا جلسه آینده این روش را در موقعیت های عملی زندگی تمرین کرده و به کار گیرند تا در دیدار بعدی هر یک در تجارب خود ، دیگران را سهیم سازند .
موضوع جلسه آینده با عنوان « ابراز وجود یا رفتار قاطع » معرفی گردید .
جلسه ششم
موضوع : ابراز وجود یا رفتار قاطع
هدف : آشنا کردن زنان با مهارت ابراز وجود که یکی از مؤلفه های هوش هیجانی است و ارائه راهکارهایی جهت ارتقاء آن.
روش اجرا : در شروع جلسه ، از ابراز وجود یا رفتار قاطع تعریف های متعددی ارائه شد . به عنوان مثال : ابراز وجود ، یعنی گرفتن حق خود ، ابراز افکار ، احساسات و اعتقادات خود ، به نحوی مناسب ، مستقیم و صادقانه به گونه ای که حقوق دیگران را زیر پا نگذاریم.
در ادامه بحث ، نحوه عمل هر فرد در رابطه با دیگران از بعد خود ابرازی معرفی گردید و عنوان شد که افراد در تعامل با دیگران ممکن است سه جور عمل کنند : یا توانایی ابراز وجود دارند یا توانایی ابراز وجود ندارند و منفعل عمل می کنند و یا پرخاشگرند. سپس خصوصیات هر یک از این گروه ها تشریح شد به عنوان مثال : افراد خود ابراز گر به راحتی توانایی ابراز وجود دارند و حق خود را بدون زیر پا گذاشتن حقوق دیگران می گیرند. افراد منفعل سبکی خاضعانه داشته ظاهری آرام و باطنی بی قرار دارند و بدون در نظر گرفتن خواست و حقوق خود با دیگران موافقت می کنند و دسته سوم یعنی افراد پرخاشگر ، حقوق دیگران را نادیده می گیرند و حقوق خود را هم نمی توانند به درستی مطالبه کنند.
پس از بحث و گفتگو در مورد خصوصیات و ویژگی های این سه گروه ، به فواید برخورداری از مهارت خود ابرازی اشاره شد: از جمله اینکه با رشد مهارت خود ابرازی در خود می توان :
جلوی پایمال شدن حقوق خود را گرفت.
تقاضاهای نامعقول دیگران را نپذیرفت.