معادلهی ۴-۹ نشان میدهد که ضریب تورم انتظاری در مدل بازده سهام مثبت، معنیدار و قابل توجه بوده و نشان میدهد که بازده سهام، در مقابل تورم انتظاری نیز پوشش مناسب و کاملی ارائه میدهد. بازده مسکن و سکه طلا همانند مدل قبل به عنوان یک دارایی جانشین اثر معکوس بر بازده سهام دارد. از طرفی بازده دلار اثر مستقیم و بیمعنی بر بازده سهام دارد. درآمدهای نفتی، تولید و نقدینگی طبق انتظار اثر مثبت و معنیدار بر بازده سهام داشته است. مقدار ضریب ۶۰/۰ درصد است و قدرت توضیح دهندگی نسبتاً متوسط متغیرهای مدل را نشان میدهد. مقدار آماره نیز معنیداری کلی رگرسیون را میرساند.
۴-۱۰ |
نتایج رابطهی بلندمدت بین بازده مسکن و تورم انتظاری حکایت از قابلیت پوشش کامل بازده مسکن در مقابل تورم انتظاری دارد، چراکه ضریب نرخ تورم انتظاری در مدل بازده مسکن مثبت و معنی و بزرگتر از یک است، بنابراین میتوان گفت که بازده مسکن و تورم انتظاری حرکت یک به یکی دارند. تولید، نقدینگی و درآمدهای نفتی در این مدل دارای اثر مثبت و معنیدار بر بازده مسکن است، بدین معنی که رشد تولید، نقدینگی و درآمدهای نفتی با افزایش درآمد، تقاضا برای انواع دارایی از جمله مسکن را افزایش داده و به تبع آن افزایش در قیمت و بازده آن دارایی مشاهده میشود. مقدار در مدل بازده مسکن و تورم انتظاری مبین آن است که ۷۳/۰ از تغییرات بازده مسکن توسط متغیرهای مدل توضیح داده میشود. مقدار آماره نیز معنیداری کل رگرسیون را نشان میدهد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۱۱ |
ضریب نرخ تورم انتظاری در مدل بازده سکه طلا نیز مثبت و معنیدار است و فرض پوشش تورم بودن سکه طلا در مقابل تورم انتظاری در این دارایی تأیید میشود. بازده سهام و مسکن علامت مثبت و معنیدار و بازده دلار علامت منفی و معنیدار در بردار همگرایی بلندمدت سکه طلا دارد. تولید، نقدینگی و درآمدهای نفتی نیز به صورت مستقیم و معنیدار بر بازده طلا اثرگذار بوده است. میزان توضیح دهندگی بازده سکه توسط متغیرهای مدل نیز برابر با ۵۶/۰ به دست آمد که نشان میدهد عوامل دیگری همچون قیمت جهانی طلا وجود دارد که بر این بازار مؤثر است. معنیداری کل رگرسیون نیز از مقدار آماره در سطح اطمینان ۹۵% مشخص شده است.
۴-۱۲ |
بازده دلار همانند مدل با تورم کل به عنوان پوشش در مقابل تورم انتظاری عمل نمیکند و آن به دلیل ضریب منفی متغیر تورم انتظاری در مدل بازده دلار است، بدین ترتیب افزایش نرخ تورم باعث کاهش در بازده دلار خواهد شد. داراییهای سهام، مسکن و طلا همچنان دارای اثر مستقیم بر بازده دلار هستند، بدین معنی که بازده و قیمت این داراییها به موازات هم افزایش یا کاهش مییابد. قدرت توضیح دهندگی متغیرهای مدل ۵۸/۰ و آمارهی نیز با مقدار ۶/۲ معنیداری کل رگرسیون را تأمین میکند.
بر طبق جدول ۴-۱۵و ۴-۱۶ که مربوط به بررسی آزمونهای تشخیصی مدل بازده داراییها و تورم انتظاری است، فروض اساس کلاسیک در ارتباط با جملههای پسماند مدلها، یعنی فرض وجود واریانس همسان و عدم خودهمبستگی رد نمیشود و مدل دارای اعتبار است.
جدول ۴-۱۵: آزمون واریانس همسانی پسماندها
آماره کای دو | درجه آزادی | مقدار احتمال |
۳۲/۱۹۵۵ | ۱۹۰۸ | ۲۲/۰ |
مأخذ: یافتههای تحقیق
جدول ۴-۱۶: آزمون نبود خودهمبستگی