۰٫۶۷۳۱
۲۴
درآمد حاصل از اعطای لیسانس
A10
۰٫۶۴۸۱
۲۵
تعداد لیسانس های دانشگاه
A9
۰٫۵۳۴۶
۲۶
تعداد انتشارات دانشگاه
A21
۴-۳ اولویت بندی عوامل موثر بر تجاری سازی یافته های پژوهشی در حوزه فنی و مهندسی با بهره گرفتن از تکنیک TOPSIS
برای استفاده از این تکنیک جهت اولویت بندی عوامل تاثیرگذار مبنای ارزیابی همان ماتریس اولیه تصمیم گیری می باشد که جهت حل تکنیک SAW مورد استفاده قرار گرفت(جدول۴-۶).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جهت حل این تکنیک ابتدا ماتریس اولیه تصمیم D با بهره گرفتن از نرم اقلیدوسی به ماتریس بی مقیاس تبدیل گردید که این ماتریس در جدول ۴-۱۰ آورده شده است.
(۴-۲)
سپس می بایست بر طبق ماتریس بی مقیاس ، ماتریس بی مقیاس وزین (V) تشکیل گردد که همان طور که در هنگام پیاده سازی روش SAW نیز گفته شد در این تحقیق اوزان معیارها برابر فرض شده است در نتیجه ماتریس بی مقیاس وزین همان ماتریس بی مقیاس می باشد.
همان طور که گفته شد در این روش معیار ارزیابی گزینه ها نزدیکی نسبی گزینه ها به راه حل ایده آل می باشد پس در مرحله بعد به شناسایی راه حل ایده آل مثبت (بهترین حالت ممکن) و همچنین راه حل ایده آل منفی پرداخته شد که طبق روابط زیر این دو راه حل مشخص گردید که نتیجه آن در جدول ۴-۱۱ و ۴-۱۲ آورده شده است.
(۴-۳)
(۴-۴)
در مرحله بعد اندازه فاصله گزینه های از راه حل ایده آل مثبت و راه حل ایده آل منفی محاسبه گردید که در جدول ۴-۱۳ آورده شده است.در این روش گزینه برتر گزینهای است که کمترین فاصله را از راهحل ایدهآل مثبت و بیشترین فاصله را از راهحل ایدهآل منفی داشته باشد
(۴-۵)
(۴-۶)
که در این پژوهش m برابر ۲۶ نمایانگر تعداد گزینه ها (عوامل) می باشد.
پس از آنکه فاصله گزینه های از راه حل ایده آل مثبت و منفی محاسبه شد نوبت به محاسبه نزدیکی نسبی گزینه ها به راه حل ایده آل می باشد که بدین منظور از رابطه زیر که به نام شاخص نزدیکی نسبی معروف است استفاده گردید و نتایج در جدول ۴-۱۴ آورده شد. شایان ذکر است که شاخص نزدیکی نسبی یک شاخص افزاینده می باشد که مقادیری بین صفر و یک را اختیار می کند. معیار ارزیابی گزینه ها بر اساس شاخص نزدیکی نسبی بزرگی این شاخص است بدین صورت که گزینه ای که آن بزرگتر باشد از اولویت بالاتری برخوردار است در نتیجه ترتیب نزولی ها نشان دهنده رتبه بندی گزینه ها می باشد که در جدول ۴-۱۵ آورده شده است.
(۴-۷)
جدول۴- ۱۰ : ماتریس بی مقیاس TOPSIS
C1
C2
C3
C4
C5
C6