Z: مقدار متغیر نرمال واحد، متناظر با سطح اطمینان ۹۵ درصد، ( )
مقدار اشتباه مجاز، (۰۶/۰ = )
N : حجم جامعه محدود
در یک نمونه پیش آزمون، واریانس نمونه برابر با ۰٫۱۶ بدست آمده است
بنابراین حجم نمونه مورد نیاز پژوهش عبارت است از :
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۶-۶- روش های نمونه گیری
برای نمونه گیری می توان از روش های متفاوتی استفاده کرد.از جمله:
۱-نمونه گیری تصادفی ساده
۲-نمونه گیری منظم(سیستماتیک)
۳-نمونه گیری لایه ای(قشری)
۴-نمونه گیری خوشه ای(خاکی،۱۳۷۹: ۲۵۱)
روش نمونه گیری مورد استفاده در این تحقیق ، بصورت روش نمونه گیری تصادفی ساده از بین کلیه مدیران بوده است.
۳- ۷- تجزیه و تحلیل داده ها
پژوهشگر برای پاسخگوئی به مساله تدوین شده و یا تصمیم گیری در مورد رد یا تائید فرضیه ای که صورت بندی کرده است ، از روش های مختلف تجزیه و تحلیل می تواند استفاده کند.روش های مختلف تجزیه و تحلیل را می توان به ۳ نوع کلی که هر یک دارای روش های خاص خود هستند،تقسیم کرد.استفاده از هریک از این انواع مشروط به شرایطی است که محقق باید انها را با تحقیق خود مورد توجه قرار دهد.
این ۳نوع عبارتند از:
۱-تجزیه و تحلیل توصیفی
۲-تجزیه و تحلیل مقایسه ای
۳-تجزیه و تحلیل علی (خاکی،۱۳۷۹: ۳۲۶)
بطور کلی روش های تجزیه و تحلیل مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از :
۳- ۷- ۱- رگرسیون خطی
واژه «رگرسیون» به معنای «بازگشت» است و نشان دهنده آن است که مقدار یک متغیر به متغیر دیگری بر میگردد. این واژه را اولین بار فرانسیس گالتون در سال ۱۸۷۷ میلادی در تبیین روابط بین متغیرها بکار برد. در رگرسیون به دنبال برآورد رابطه ای ریاضی و تحلیل آن هستیم، به طوری که با آن بتوان کمیت متغیری مجهول را با بهره گرفتن از متغیر(ها)ی معلوم تعیین کرد.
اگر پژوهشگر بخواهد متغیر وابسته را با بهره گرفتن از یک یا چند متغیر مستقل پیش بینی کند، برای این منظور میتواند از یک مدل خطی استفاده کند. این مدل به صورت معادلهزیر نشان داده میشود که در این معادله a عرض از مبدأ و bi ضریب رگرسیون و e خطای پیش بینی نامیده میشود. محاسبه a وb چنان انجام میشود که حداقل شود.
Y= a + b1x1 + b2x2 +… + bkxk + e
در واقع b ضریب رگرسیون نمونه است که برای برآورد ضریب رگرسیون جامعه مورد مطالعه یعنی بتا( ) مورد استفاده قرار میگیرد. مراحل آزمون معنی داری به شرح زیر میباشد:
۳- ۷- ۲- تعیین فرضیات آزمون
در این آزمونH0 نشان دهنده آن است که شیب خط رگرسیون جامعه صفر است یعنی رابطه خطی بین دو متغیر نمیتوان یافت و مقادیر y تابعی از x نیست و H1 بیانگر وجود رابطه خطی بین دو متغیر در جامعه است یعنی بیانگر فرضیه پژوهشی است.
۳- ۷- ۳- محاسبه آماره آزمون
آماره آزمون که دارای توزیع t استیودنت با ۲- n درجه آزادی است بر اساس فرمول زیر محاسبه میشود:
که در رابطه فوق Sb خطای معیار b (ضریب رگرسیون حاصل از نمونه) از طریق رابطه زیر به دست میآید:
در رابطه فوق Se خطای معیار برآورد است که از طریق فرمول زیر محاسبه میشود:
۳- ۷- ۴- تعیین مقادیر بحرانی
در این مرحله مقادیر بحرانی با توجه به n و و یک دنباله یا دو دنباله بودن آزمون تعیین میشوند.
۳- ۷- ۵- تصمیم گیری
اگر آماره آزمون با توجه به مقادیر بحرانی در ناحیه پذیرش H0 واقع باشد، فرض H0 در سطح اطمینان ( - ۱ ) ۱۰۰ درصد پذیرفته میشود. به عبارت دیگر رابطه خطی معنی داری بین متغیر مستقل و متغیر وابسته وجود ندارد. در غیر این صورت داده های نمونه دلیل محکمیبر تایید H0 ارائه نداده و به بیان دیگر H1 تایید می شود یعنی رابطه خطی معنی داری بین متغیر وابسته و مستقل وجود دارد(آذر، مومنی، ۱۳۷۷، ۱۷۵- ۱۶۳).
در هنگامیکه این آزمون از طریق نرم افزار آماری SPSS صورت گیرد، اگر سطح معنی داری جدول ستاده کمتراز ۰۵/۰ باشد یعنی فرض H0 در سطح معنای ۹۵/۰ تایید نشده و رابطه خطی معنی داری بین دو متغیر وجود دارد.