شهرستان لنگرود در طول دوران انقلاب اسلامی نیز به سهم خود حضور زیبایی از خود به یادگار گذاشت ، شهید محمد بابایی پور به عنوان اولین شهید این شهرستان در تاریخ ۱۰/۱۰/۵۷ می تواند سند گویایی برای نسل آتی باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شهید عزیز رحیمی چاکدل یکی از شهدای انقلاب اسلامی لنگرود است، شهید عزیز رحیمی چاکدل در سال ۱۳۴۰ در روستای خالیکاسر از توابع شهرستان لنگرود دیده به جهان گشود نام پدر بزگوار ایشان اسماعیل می باشد .شهید والا مقام همزمان با اوجگیری انقلاب در تظاهرات علیه رژیم فعالانه شرکت داشت و در همه راهپیماییها و مراسمهای سیاسی ـ مذهبی حضور داشت و کاملاً خود را وقف انقلاب کرد .سرانجام در روز دهم دی ۱۳۵۷ درحالی که در تظاهرات شرکت کرده بود، بر اثر تیراندازی مأموران رژیم منحوس پهلوی به شهادت رسید.مدفن این شهید بزرگوار درگلزار شهدای لنگرود واقع است.
از دیگر شهدای انقلاب شهرستان لنگرود می توان شهید سیدباقر حسینی دهبنه را نام برد که در سال ۱۳۲۲ در شهرستان لنگرود به دنیا آمد و در ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ در خرم آباد لرستان به شرف شهادت نائل آمد.
شهید همت وطندورجلیسه در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۷ در شهرستان لنگرود به دنیا آمد و در سنگر تحکیم و تثبیت انقلاب در ۲۸ اسفند ۱۳۵۷ در شهرستان سنندج به شرف شهادت نائل آمد.
شهید محمودرضا باباییپور در سال ۱۳۳۳ در شهرستان لنگرود به دنیا آمد و سرانجام در روز دهم دی ۱۳۵۷ در راهپیمایی عظیم مردم لنگرود علیه حکومت ستمشاهی بر اثر اصابت تیر به فیض شهادت نائل آمد.
شهیده بزرگوار شهیده طیبه پیراسته از شهدای انقلاب اسلامی لنگرود است.نام پدربزرگوارشان غلام است. این شهیده بزرگوار متولدسال۱۳۳۸ است در راهپیمایی علیه رژیم طاغوت جانباز شدند و پس از سالها رنج به درجه رفیع شهادت رسیدند.. مدفن این شهیده بزرگوار در گلزار شهدای انقلاب واقع است
شهیده بانو نرژا فرزند محبعلی در سال ۱۳۲۲ در شهرستان لنگرود متولد شد. تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم ادامه داد؛سپس شغل کمک بهیاری را انتخاب کرد و در بیمارستان شهدای تجریش مشغول به کار شد. پس از ازدواج،صاحب سه فرزند (دو دختر و یک پسر) شد.در روز ۲۱ بهمن ۱۳۵۷ که اوج انقلاب بود و هرلحظه بر تعداد شهدا و مجروحین افزوده می شد، این شهیدهبزرگوار به همراه عده ای از پزشکان و پرستارانتعدادی از مجروحین را از خیابان دماوند به بیمارستانتجریش انتقال دادند و در مرحله دوم در همین خیابان،آمبولانس آنها مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در پی آن، پیوند با حضرت دوست را برگزید. این شهیده عزیز که در حال کمک به مجروحان حادثه نیروی هوایی به شهادترسید، در هنگام شهادت با داشتن دو فرزند، سرپرستی دو برادر و یک خواهر یتیم خود را نیز برعهده داشت.
۳-۵-۲- مشارکت مردم شهرستان لنگرود در هشت سال دفاع مقدس
مقاومت هشت سالهی ملت ایران در جنگ تحمیلی، توانمندی ایدئولوژی اسلام را به عنوان مقولهای فرهنگی و سیاسی در عصر حاضر بار دیگر به اثبات رسانده است و جوهر مقاومت و پایداری را در برابر مطامع استکبار و تئوریهای تحمیلی به عنوان سمبل بازیافت هویت دینی و اقتدار فرهنگی وارد زندگی مردم کرده است. فراتر از این، امام راحل قدس سره و امام خامنه ای (مدظله)، روح مبارزه و حفظ انگیزه دفاعی را تبلور دین و دینداری میدانند.[۳۱]
در طول هشت سال دفاع مقدس از شهرستان لنگرود بالغ بر ۴۸۵۰ نفر در مقاطع و مراحل مختلف به جبهه های نبرد حق علیه باطل اعزام شدند و رقم شهدای جنگ تحمیلی این شهرستان ۶۱۰ نفر است که از این تعداد ۶۵ نفر از شهدای شهر چاف و چمخاله ، ۵۷ نفر از شهر اطاقور ، ۱۱۵ نفر از شهر کومله ، ۷۲ نفر از دهستان گل سفید می باشند و قریب به ۱۷۰۰ نفر از رزمندگان ، مجروحین جنگی بودند که از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر از جانبازان بالای ۲۵ درصد بودند. همچنین این شهرستان ۱۵۶ نفر آزاده سرافراز نیز داشته است. آزادگانی که در طول دوران اسارت در قلب دشمن حماسه آفریدند و چون کوهی استوار حامل پیام مکتب اسلامی و ایرانی خویش بودند ، اولین شهید دفاع مقدس لنگرود رضا حسن نیا گل سفیدی در جبهه کرخه به تاریخ ۷/۱۵/ ۵۹ و اولین شهید در درگیری کردستان با گروحک های نفاق و کفر به تاریخ ۴/۲/۵۹ شهید رحیم رجبعلی پور بوده است. اولین بسیجی شهید دفاع مقدس از شهرستان نیز ، شهید رضا ساکت پور از شهر چاف و چمخاله است که تاریخ شهادت وی ۱۵/۱/۶۰ در منطقه مریوان بوده است که با اولین کاروان شهرستان لنگرود در مهر ماه ۵۹ به جبهه اعزام شد. نقش نیرو های طلبه و روحانیت منطقه در تداوم انقلاب اسلامی و حضور در هشت سال دفاع مقدس را نمی توان نادیده گرفت. شهادت ۱۴ تن از شهدای روحانی چون : سید عیسی نور محمدی ، محمد حسن زاده ، فرهاد صیادی ، ، حسین شهدی ، صادق مطهری ، جمال خواستار ، حسین رمضانی ، شهرام حسین زاده ، صادق انگوتین (صائمی) ، علیرضا اسکویی ، علی اکبری ، جعفر احمدی ، حمید احمدی و حسن مهدی زاده شهیدانی بودند که در رسیدن به قله رفیع شهادت پیشتاز شده اند.
جالب توجه است که رزمندگان لنگرودی هر یک بیش از چند سال در جبهه ها حضور داشتند از جمله : علی رمضانی گل سفیدی که به طور داوطلبانه بیش از ۵۷ ماه در جبهه بوده است. آمار تقریبی نیروهای بسیجی از حدود ۹۵ پایگاه فعال محلات روستایی ، اداری و کارگری به تعداد ۱۷۵۰۰ نفر بوده و این در حالی است که تعداد ۷۸۴۰ نفر در ۸۰ پایگاه بسیج دانش آموزی شهرستان و یک پایگاه بسیج دانشجویی شهرستان لنگرود حضور دارند از جمله : پایگاه های مطرح این شهرستان که در طول دفاع مقدس و پس از آن با حضور تعداد کثیری از نیروهای بسیجی نقش بسزایی در اعزام نیروها در طول هشت سال دفاع مقدس و نیز جمع آوری کمکهای نقدی و جنسی در پایگاه های امدادی و کار تهیه و تدارک پشتیبانی از نیروهای بسیجی را داشته اند میتوان پایگاه های مقاومت بسیج کوشالشا – آنسرمحله - چالکیاسر - کاسگرمحله - نالکیاشر - کومله - اطاقور - شلمان - چاف - خالکیاسر - پاپکیاده و … را نام برد.
از میان بیش از ۷۵ تن از شهدای دانش آموز ، شهیدانی همچون: اسماعیل رجبی خالکیاسری، محمود ، عیسی و یوسف نیک پی ، ابوالقاسم و عباس عسکری ، غلامرضا سعیدی ، علی تراب نژاد ، قنبرعلی زین العابدین پور ، ایرج توحیدی ، سید شهاب منفرد ، سید ابوطالب منفرد ، تقی نادم ، هادی ثنایی مقدم ، علی حسین سهیلی نژاد ، محمود رحمتی ، ترابی ، رضا فروتن ، رضا رحیمی ، حسین و اسماعیل جمالی ، هادی و حمید رجبی پور و بسیاری از شهدای والامقام بسیجی دیگر ، همه این شهیدان که درس عشق و شهادت را از معلم آزاده خود حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) فرا گرفته بودند. گویای حضور سبز معلمین لنگرودی در عرصه های مختلف جامعه خصوصاً در هشت سال دفاع مقدس بوده اند. معلمین شهیدی چون: محرمعلی کامیاب ، ولی الله حیدر پور ، حاج محمد علی امینی ، علوی و …
و جهاد گران مخلص ، این سنگر سازان بی سنگر ، مردان بی ادعایی که بی ادعایی شان از مظلومیتشان بود همچون مهندس علی یعقوبی ، در باره آزادگان سلحشور لنگرودی باید گفت که برادران آزاده علی شعبانی گل سفیدی و سید محمد حسین گل سفیدی با قریب به ۹ سال اسارت یعنی از تاریخ ۱۱/۶/۶۰ تا ۲۶/۵/۶۹ بیشترین مدت اسارت را به خود اختصاص داده اند و جالب این است که بدانیم تعدادی از آزادگان لنگرودی در ابتداء ، همرزمان و خانواده شان به خیال اینکه به شهادت رسیده اند مزاری را در گلزار شهدا ی لنگرود برایشان تهیه دیدند و مراسم ختم ، هفت ، اربعین و سالگردهای پی در پی برایشان برگزار کردند تا اینکه پس از سالها اسارت این دلاور مردان به میهن اسلامی ایران باز گشتند. از جمله این افراد: آزاده جانباز حاج اسماعیل یکتایی (شاعر ، نویسنده ، مداح) ، محمد رضا حسندوست ، عباس ابراهیم پور و عظیم حقی بودند.
گفتنی است شهرستان لنگرود با توجه به بافت جمعیت شهری نسبت به اعزام نیرو به جبهه رتبه اول استان را داشته است. حماسه پیروزمندانه بسیجیان لنگرودی در عملیات(کربلای ۲ و ۵) ، (نصر۴ و ۸) ، (بیت المقدس ۲) ، (والفجر ۹ و۱۰) ، قادر و مرصاد و … سندی است بر حضور سردارانی همچون: سردار شهید محمدتقی احمدی سلوشی ( اولین فرمانده منطقه ۳ گیلان و مازندران در غرب کشور- تاریخ شهادت ۲۵/۹/۶۰ ) سردار سرافراز شهید حسین املاکی ( جانشین لشکر سپاه قدس گیلان)همچنین حضور قریب به ۲۰ شاعر و نویسنده لنگرودی ، شاعرانی همچون: رحیم زریان ، کریم رجب زاده ، مرتضی نوربخش و…
و شاعران و نویسندگان دیگر از دهه دوم و سوم همچون: حجت الاسلام والمسلمین محسن حسن زاده لیله کوهی ، زین العابدین آذر ارجمند ، صادق قربانعلی زاده ، سید محمد صادق عابدینی گیلانی ، احمدی و … ، باید گفت که حرکت فرهنگی شاعران ، نویسندگان ، هنرمندان در قالب های گوناگون می تواند فرهنگ جهاد و تفکر دفاع و همت و ایثار را در ملت مان زنده نگه دارد و این همان پشتوانه ملی بوده که ضامن امنیت ملی در جهان می باشد.
اسامی جانبازان ۷۰% شهرستان لنگرود:
رضا ارج - رحمت صداقت - محمد جواد عشوری - علی یگانه - محسن بذرافشان - اسماعیل یکتایی - فریدون گیلانی - حسن رجبی - یوسف حسن زاده - حسن فدائی - احمد رمضانی -حجت الله سن شناس - نادر رضا خانی - تقی نور میرزا - فریدون شریفی - عباس ابراهیم پور - فتح علی نخستین
۳-۵-۳- شهدای ترور شهرستان لنگرود
مردان سلحشور لنگرودی در عرصه های مختلف کشور نیز سهم بسزایی داشته اند ، شهادت دکتر سیف الله عبدالکریمی(نماینده مردم لنگرود در دوره اول مجلس شورای ا سلامی) به دست منافقین کوردل در ساختمان حزب جمهوری اسلامی تهران به همراه ۷۲ شهید سرافراز خصوصا دکتر شهید بهشتی و همچنین ترور ناجوانمردانه منافقین کوردل در شهرستان رشت که در آن شهید مهندس علیرضا نورانی( معاون عمرانی استانداری گیلان) به همراه مهندس علی انصاری استاندار گیلان به شهادت رسیدند ، درگیریهای خیابانی و ترور منافقین در لنگرود نیز گلهای زیبایی را از بوستان انقلاب پرپر نمود
۳-۶- نمایندگان دوره های مختلف مجلس شورای اسلامی لنگرود
دوره اول (۷خرداد ۱۳۵۹)
سیف اله عبدالکریمی کومله
متولد ۱۳۲۱ در لنگرودبود
میزان تحصیلات حوزوی ،سطح و میزان تحصیلات جدید فوق لیسانس در رشته فلسفه و حکمت.
مشاغل قبل از انقلاب :تدریس در دبیرستان و مدارس عالی .
مشاغل بعد از انقلاب : تدریس در دانشسرای تربیت معلم ،عضو هیت علمی دانشگاه مشهد ،عضو کمیته انقلاب اسلامی لنگرود. وی در فاجعه انفجار ۷تیر سال ۱۳۶۰ در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی شهید شد
محمد جعفری
متولد سال ۱۳۱۸در رودسر میزان تحصیلات خارج فقه و اصول.
مشاغل بعد از انقلاب :یکی از مسئولین دفتر تبلیغاتی اسلامی قم .(عضو کمیسیون ارشاد و هنر اسلامی و وسائل ارتباط جمعی )نامبرده در انتخابات میان دوره ای سال ۱۳۶۱ به نمایندگی انتخاب شد .
دوره دوم (۷ خرداد ۱۳۶۳)
میر علی نقی سید خاوری لنگرودی
متولد سال ۱۳۲۷ در لنگرود .
میزان تحصیلات : کفایتین و مکاسب ،ششم ابتدایی
مشاغل قبل از نمایندگی : سرپرست بنیاد مستضعفان استان گیلان(عضو کمیسیون نهادهای انقلاب )
دوره سوم و دوره چهارم (۷خرداد۱۳۶۷ و ۷ خرداد۱۳۷۱)
پرویز صیقلی کومله
تاریخ و محل تولد: ۱۳۳۶-کومله لنگرود
میزان تحصیلات : فوق دیپلم ریاضی
مشاغل قبل از نمایندگی : شهردار کومله و لنگرود-دبیر(عضو کمیسیون آموزش و پرورش )
دوره پنجم(۱۲خرداد۱۳۷۵)
حسن دهگان
تاریخ و محل تولد : ۱۳۳۷- لنگرود
میزان تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت دولتی –سطح (علوم حوزه )
مشاغل قبل ازنمایندگی : عضو هیئت مدیره ،قائم مقام مدیر عامل و معاون فنی و اجرایی سازمان توسعه راه های ایران ،فرماندار بندر انزلی ،معاون عمرانی استانداری گیلان ،مدیر عامل شرکت سهامی شیلات ایران ،معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور اجرایی استانداری گیلان ،مشاوره وزیر راه و ترابری و مدیر کل بازرسی ،معاون راهداری و هماهنگی امور استانها ی وزرات راه و ترابری .(عضو کمیسیون مسکن و شهرسازی و راه وترابری)
دوره ششم (۷خرداد ۱۳۷۹)
محمود اخوان بازارده
تاریخ و محل تولد : ۱۳۳۰- قم
میزان تحصیلات : معادل فوق لیسانس - علوم حوزه سطح ۳
مشاغل بعد از انقلاب : فرمانده سپاه پاسدران ،مدیر برنامه های صدا و سیما ی مرکز رشت ،دبیر آموزش وپرورش ،مدرس دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان ،مشاوره استاندار گیلان (عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی )
دوره هفتم (۷خرداد ۱۳۸۳)
محمد علی حیدری شلمانی