(میزان
۱۱-تا چه اندازه شما به دیدار دوستانتان در داخل شهر میروید؟
دوستان
تماسها و
۱۲-دوستانتان در خارج شهر به دیدار شما میآیند
دیدارها)
۱۳-تا چه اندازه شما به دیدار دوستانتان در خارج شهر میروید؟
۱۴-چقدر غیرحضوری(از طریق تلفن، نامه و…) با دوستانتان در ارتباط هستید؟
۳-۱-۷-۲-۳-۱-۳.طرد از مشارکت در فعالیتهای اجتماعی
تعریف نظری:
در تعریف مشارکت در دایرهالمعارف علوم اجتماعی آورده شده است که: «مشارکت کردن به معنای سهمی در چیزی داشتن، از آن سود بردن، در گروهی شرکت جستن و با همکاری داشتن است»(پناهی و دهقانی، ۱۳۹۱: ۹). در دیدگاه جامعهشناختی باید بین مشارکت به عنوان وضع یا حالت تمیز قائل شد. مشارکت در معنای اول، از تعلق به گروهی خاص و داشتن سهمی در هستی آن خبر میدهد و در معنای دوم داشتن شرکتی فعالانه در گروه را میرساند و به فعالیت اجتماعی انجام شده نظر دارد(بیرو،۱۳۷۰: ۲۵۷ به نقل از همان: ۱۰). ساندرزو همکاران[۱۹۰] (۲۰۰۷) معتقد هستند که یکی از شاخص های طرد اجتماعی، عدم درگیری یا جدایی است؛ که با فقدان مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و اجتماع محلی فهم می شود. این جدایی یا کنارهگیری، اشاره به فقدان مشارکت در انواع فعالیتهای و رویدادهای اجتماعی دارد که به طور معمول از سوی اعضاء اجتماع صورت میگیرد(فیروزآبادی، ۱۳۹۲: ۸۵). با الهام از تقسمبندی” اسکولین و هیلیارد[۱۹۱] "(۲۰۰۵) مشارکت اجتماعی به دو گونه پیوندهای انجمنی و فعالیتهای غیر انجمنی تقسیم می شود( همان ).
تعریف عملیاتی:
برای سنجش مشارکت اجتماعی در پژوهش حاضر از دو بعد رسمی و غیررسمی استفاده شده است .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۱-۷-۲-۳-۱-۳-۱.پیوند انجمنی(رسمی)
برای سنجش مشارکت انجمنی یا رسمی از دو شاخص عضویت مشارکتی و موقعیت مشارکتی استفاده می شود.
الف) عضویت مشارکتی
آیا شما عضو گروه ها، سازمانها، تشکلها و مؤسسات(تشکلهای شهرداری، انجمن اولیاء و مربیان، انجمن اسلامی، بسیج، صندق قرض الحسنه، تیم ورزشی، کلاس هنری، هیأت مذهبی …) میباشید؟
ب)موقعیت مشارکتی
در صورت عضویت، نحوه مشاکتتان در این گروه ها چگونه است؟ عادی{} فعال{} دارای مسئولیت{}.
جدول شماره(۳-۶): شاخص های متغیر مشارکت اجتماعی رسمی
مفهوم
ابعاد
شاخص
گویه
عضویت
تشکلهای شهرداری، انجمن اولیاء و