شکل ۴-۶: میزان تضعیف در الگوریتمهای وفقی بر حسب فرکانس داپلر
شکل ۴-۷: مقاسیه میزان تضغیف تداخل بر حسب فرکانس داپلر در دو الگوریتم RLS و FT-RLS
با مباحث ارائه شده در این قسمت نتیجه میگیریم که روش LMS و حالت نرمالیزه آن با وجود آنکه پیچیدگی محاسباتی کمتری نسبت به الگوریتم RLS دارند اما عملکرد مناسبی از نقطهنظر تضعیف تداخل و آشکارسازی هدف ندارند. در روش LMS و NLMS با انتخاب مناسب پارامترها نه تنها بیشترین مقدار تضعیف سیگنالهای تداخلی از مقدار متناظر در الگوریتم RLS بسیار کمتر است، بلکه میزان تغییر تضعیف تداخل بر حسب فرکانس هم سیر نزولی نداشته و این امر از نقطهنظر آشکارسازی اهداف مطلوب نخواهد بود. در این میان الگوریتم VSLMS و حالت نرمالیزه آن عملکردی بهتر نسبت به الگوریتمهای LMS و NLMS دارد، اما تضعیف تداخل بر حسب تغییر فرکانس داپلر کلاتر در این دو الگوریتم نیز با انتخاب پارامتر مناسب سیر نزولی قابل توجهی ندارد. در کل الگوریتم RLS و FTF-RLS در زمینه حذف سیگنالهای تداخلی و آشکارسازی اهداف رفتار بهتری نسبت به الگوریتمهای خانواده LMS دارند ولی در کاربردهای عملی بحث پیادهسازی یک الگوریتم نیز بسیار مهم بوده و این عامل استفاده از الگوریتم RLS در رادار پسیو مبتنی بر سیگنال DVB-T در بردهای زیاد کلاتر را با مشکل مواجه می کند. بنابراین پیشنهاد ما برای پیادهسازی یک الگوریتم وفقی با عملکرد مناسب و پیچیدگی محاسباتی کم جهت حذف سیگنالهای تداخلی، در بردهای زیاد مورد توجه در رادار پسیو مبتنی بر سیگنال DVB-T، الگوریتم FTF-RLS میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
همان طور که در قسمت قبل بیان شد در این پایان نامه شبیهسازیها با دو سیگنال به طولهای ۲۰ و ۶۰ میلیثانیه انجام شده است. از نظر سرعت همگرایی الگوریتمهای مذکور، تفاوتی بین دو حالت استفاده از سیگنال با طول ۲۰ و ۶۰ میلیثانیه وجود ندارد اما از نظر توانایی حدف تداخل با بهره گرفتن از سیگنالی با طول ۶۰ میلیثانیه چند dB بهبود حاصل می شود. در شکل ۴-۸ مانند آنچه در شکل ۴-۶ نشان داده شد، میزان تضعیف الگوریتمهای وفقی مذکور بر حسب فرکانس داپلر کلاتر از صفر تا ۱۰ هرتز برای داده به طول ۲۰ میلیثانیه نشان داده شده است. همان طور که از مقایسه دو شکل ۴-۶ و ۴-۸ مشخص است روند عملکرد فیلترهای وفقی از جهت حذف تداخل برای داده با طول ۶۰ و ۲۰ میلیثانیه تفاوتی با یکدیگر ندارد تنها در حالت استفاده از داده با طول ۲۰ میلیثانیه میزان تضغیف تا حدی کمتر میباشد. نکته دیگری که در اینجا لازم به ذکر است این است که گرچه افزایش زمان انتگرالگیری (طول سیگنال تولیدی) از ۲۰ میلیثانیه به ۶۰ میلیثانیه بهبود نزدیک به dB3 در میزان تضعیف را ایجاد می کند اما افزایش زمان انتگرالگیری تا حدی بهبودبخش میزان تضعیف است برای مثال اگر برای الگوریتم RLS یا VSNLMS طول سیگنال را به ۳۰۰ میلیثانیه افزایش دهیم نزدیک به dB5/2 بهبود در میزان حذف تداخل خواهیم داشت یعنی ماکزیمم میزان تضعیف برای الگوریتمهای RLS و VSNLMS به ترتیب از dB45 و dB47 به dB5/47 و dB5/49 خواهد رسید که این میزان افزایش از آنچه انتظار میرود کمتر است.