ارائه راهحل برای حل تعارضات
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
اهتمام به مسائل جهانی بین المللی از جمله محیطزیست و حقوق بشر
حمایت و پشتیبانی از جنبشهای جهانی آنلاین در زمینه فعالیتهای بشردوستانه
رفع تبعیض، مبارزه با ظلم و خشونت، فقرزدایی
حسن تفاهم و دستیابی به دیدگاه ها و ارزشهای مشترک
ایجاد رابطه دوستانه توام با احترام متقابل و درک شهروندان سایر کشورها
شناخت دیدگاه ها و نظرات شهروندان سایر کشورها
آشنایی با فرهنگ و روشهای مختلف زندگی در سایر کشورها
معرفی فرهنگ ایرانی به شهروندان سایر کشورها
تبادل و سهیم اطلاعات
استفاده از دوره های آموزش آنلاین
استفاده از اطلاعات ارائه شده بر روی وب (در قالب متن، عکس و یا فیلم)
به اشتراکگذاری اطلاعات (در قالب متن، عکس،و فیلم)
مشارکت در گفتگوهای آنلاین و ارائه دیدگاه ها و نظرات راجع به مسائل مختلف
۳-۱– ۵ جامعه آماری پژوهش
منظور از جامعه آماری، جمعیت آماری، جمعیت بزرگتر و جمعیت کل، جامعهای است که موضوع مورد تحقیق در ارتباط با آن انجام می شود. این جامعه می تواند متشکل از یک گروه، تعدادی از افراد، مفاهیم و یا پدیده ها (واحدهای آماری) باشد که اطلاعات موردنیاز محقق از طریق آنها یا درباره آنها جمعآوری میگردد. واحدهای آماری در یک جامعه آماری باید حداقل در یک صفت یا ویژگی مشترک باشند. پس لازم است که محقق از قبل ویژگیها یا صفات موردنظر خود را در جامعه آماری مشخص کند. (ساده، ۱۳۷۵، ص ۱۶۰)
بر همین اساس در این تحقیق، جامعه آماری مورد نظر عبارت است از دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و همچنین دانشآموختگان مجتمعهای آموزشی در تهران است. جامعه آماری مذکور، بخشی از شهروندان تهرانی است که به منظور اطمینان از صحت پاسخگویی و تسریع در یافتن افرادی که بتوانند به سوالات پرسشنامه پاسخ دهند، انتخاب شده است.
۳-۱– ۶ برآورد حجم نمونه
در این پژوهش حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران محاسبه شد که طبق فرمول با ۵ درصد خطا و ۹۵ درصد اطمینان، حجم نمونه نباید از ۳۸۳ نفر کمتر باشد.
t2pq 1.962×۰.۰۵×۰.۰۵
d2 ۰.۰۵۲
n= = = 383
۱+۱ t2pq 1 1.962×۰.۰۵×۰.۰۵
+ ۱+ - ۱
N d2 ۱۰۰۰۰ ۰.۰۵۲
۳-۱-۷ روش نمونه گیری
هدف پژوهش علمی، توصیف ماهیت یک جمعیت، یعنی یک گروه، دستهای از افراد مورد بررسی، متغیرها، مفاهیم و یا پدیدههاست. در برخی موارد، اینکار از طریق تحقیق درباره تمامی یک دسته یا گروه انجام میگیرد اما در بسیاری از موقعیتها، کل یک جمعیت را نمی توان به علت محدودیت زمانی و مالی بررسی کرد. راهکار معمول در این موارد آن است که نمونه ای از جمعیت گرفته شود. (ویمر و دومینیک، ۱۳۸۴، ص ۱۱۹)
بنابراین، نمونه حاصل جمعآوری اطلاعات فقط درباره تعدادی از اعضای جمعیت است. نمونه می تواند با درجات مختلفی از دقت بازتاب جمعیتی باشد که از آن برگرفته شده است. نمونه ای که دقیقاً بازتاب جمعیت خود باشد، نمونه معرف خوانده می شود. (دواس، ۱۳۸۶، ص ۶۷)
در این پژوهش برای انتخاب نمونه، از روش نمونه گیری تلفیقی یا ترکیبی با تکنیک نمونه گیری تصادفی ساده و نمونه گیری هدفمند استفاده شده است. ابتدا با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد ۱۰ دانشگاه و مرکز آموزشی از مجموع دانشگاههای دولتی و آزاد و مجتمعهای آموزشی تهران انتخاب گردید. این دانشگاهها عبارتند از: دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه تهران (پردیس کشاورزی)، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه سوره، دانشگاه برق شهید عباسپور، دانشگاه رجایی، دانشگاه علوم و تحقیقات، دانشگاه تهران مرکز (مجتمع ولیعصر)، و مراکز آموزشی شامل مجتمع فنی تهران و خانه شهرسازان ایران. در مرحله دوم، از نمونه گیری تعمدی یا قضاوتی استفاده گردید. این نوع نمونه گیری، یکی از اشکال نمونه گیری غیراحتمالی است که در آن انتخاب موارد به عنوان مصداق طبقه یا مقولهای از موارد که مورد علاقه محقق است، صورت میگیرد. بر همین اساس، آندسته از دانشجویانی که عضو شبکه های اجتماعی و یا فرومهای تخصصی هستند، وبلاگ و یا سایت دارند و به طور مستمر، مطالبی را تهیه، تولید و یا با دیگران به اشتراک میگذارند، به صورت هدفمند از میان سایر دانشجویان انتخاب شده و مورد سوال قرار گرفتهاند.
۳-۱– ۸ رویه گردآوری اطلاعات
برای جمعآوری اطلاعات در بخش کمی، از تکنیک پرسشنامه به صورت حضوری استفاده شد. همچنین برای جمعآوری اطلاعات مورد نیاز در تدوین ادبیات و چهارچوب نظری، از روش بررسی اسناد و مدارک علمی یا کتابخانهای استفاده شده است.