شکل ۵-۲ ) نمودار مستطیلی وضعیت شغلی
بررسی ویژگی جامعه از لحاظ وضعیت انجام دورکاری
طبق پرسشنامه های جمع آوری شده در حدوده ۴۵ نفر افراد دورکار بوده اند که ۲۲٫۵ درصد از جامعه آماری را تشکیل می دهند.
تحلیل عاملی اکتشافی به منظور شناخت متغیرهای مکنون
تحلیل عاملی[۲۹] اساساً برای کاهش داده ها یا شناسایی ساختار به کار می رود هدف از کاهش داده ها[۳۰] حذف متغیرهای اضافی از فایل داده ها می باشد و هدف از شناسایی ساختار[۳۱] بررسی روابط پنهان بین متغیرها می باشد. تحلیل عاملی نامی است عمومی برای برخی از روش های چند متغیره که هدف اصلی آن خلاصه کردن داده هاست. این روش به بررسی همبستگی درونی تعداد زیادی از متغیرها می پردازد و در نهایت آنها را در قالب عاملهای عمومی محدودی دسته بندی کرده تبیین می کند. همانطور که در اکثر کتب آماری قابل مشاهده است، تحلیل عاملی به دو صورت تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تأییدی قابل اجرا است. در این تحقیق، به منظور شناسائی متغیرهای مکنون و اطمینان از صحت مدل های اندازه گیری از تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی استفاده شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در تحلیل عاملی اکتشافی محقق درصدد کشف ساختار زیربنایی مجموعه نسبتاً بزرگی از متغیرها می باشد و پیش فرض اولیه تحقیق آن است که هر متغیری ممکن است با هر عاملی ارتباط داشته باشد. در این تحقیق از تحلیل عاملی اکتشافی در جهت سنجش روایی از نوع واگرا[۳۲] استفاده گردیده است . بعبارتی تحلیل عاملی اکتشافی علاوه بر آنکه ارزش پیشنهاد دارد می تواند ساختار ساز و مدل ساز باشد. همچنین جهت آزمودن مدل های اندازه گیری واطمینان از صحت آنها از تحلیل عاملی تائیدی ( روایی همگرا[۳۳] ) استفاده شده است. در تحلیل عاملی تأییدی پژوهشگر به دنبال تهیه مدلی است که فرض می شود داده های تجربی را بر پایه چند پارامتر بسیار اندک، توصیف، تبیین یا توجیه می کند. تحلیل عاملی (آزمون فرضیه) تعیین می کند که داده ها با یک ساختار عاملی معین (که در فرضیه آمده) هماهنگ اند یا نه.
تحلیل عاملی، از طریق دو نرم افزار SPSS و LISREL قابل محاسبه است که کمی با یکدیگر تفاوت دارند. در این تحقیق ۶ گویه برای سنجش درک از راحتی استفاده، ۵ گویه برای سنجش درک از مفید بودن، ۶ گویه برای سنجش درک از منافع شخصی، ۲ گویه برای سنجش سازگاری، ۲ گویه برای سنجش درک از درستی، ۵ گویه برای سنجش ساختار فرهنگ، ۲ گویه برای سنجش درجه کارائی شخصی، ۳ گویه برای سنجش در دسترس بودن منابع و ۲ گویه برای سنجش شرایط تسهیل فناوری طراحی شده است که توسط تحلیل عاملی اکتشافی مکنون های متغیرها را تائید، سپس صحت و برزاش مدل های آنها توسط تحلیل عاملی تائیدی مورد بحث قرار گرفته اند .
نتایج تحلیل عاملی اکتشافی حاصل از نرمافزار SPSS و تائیدی حاصل از نرم افزار LISREL ارائه شده است. لازم به ذکر است که به منظور کاهش متغیرها و در نظر گرفتن آنها به عنوان یک متغیر مکنون، بار عاملی به دست آمده باید بیشتر از ۳/۰ باشد (مؤمنی و فعال قیوم، ۱۳۸۶).
به طور کلی برای پرسشنامه تحقیق حاضر ماتریس چرخش یافته با بهره گرفتن از روش چرخش واریماکس[۳۴] حاصل شده که برای تفسیر و شناسایی عاملها به کار میرود . همچنین روش استخراج در تمامی تحلیل های اکتشافی روش تجزیه و تحلیل اصلی[۳۵] می باشد.
آزمون کولموگروف – اسمیرنوف
برای تعیین همگونی اطلاعات تجربی با توزیع های آماری موردنظر از آزمون آزمون کولموگروف - اسمیرنوف استفاده می کنیم:
جدول ۵-۳) وضعیت نرمال بودن نمونه
INTENTION
N
۲۰۱
Normal Parameters(a,b)
Mean
۳٫۷۱۵۶
Std. Deviation
.۳۳۳۲۹
Most Extreme Differences
Absolute
.۰۵۶
Positive
.۰۲۹
Negative
-.۰۵۶
Kolmogorov-Smirnov Z