احتمال آماره F
۰٫۰۰۰۰۰۰
آماره دوربین واتسون
۱٫۷۴۸۷۷۸
نتایج تخمین الگوی رگرسیون مدل پژوهش حاضر به روش حداقل مربعات مقطعی (پانلی) با اثرات ثابت در جدول فوق نمایش داده شده است. با توجه به آماره F به دست آمده و همچنین سطح معناداری آن میتوان بیان کرد که الگو در کل از معناداری خوبی برخوردار است. ضریب تعیین تعدیلشده الگو بیانگر این است که متغیرهای توضیحی مدل، ۶۵ درصد تغییرات متغیر وابسته (پیش بینی سود آتی) را توضیح میدهند. یکی از فرضهای مدل کلاسیک رگرسیون خطی بیان میدارد که بین جملات خطاهای رگرسیون همبستگی وجود ندارد (مستقل هستند). برای بررسی وجود خود همبستگی بین جملات خطاهای مدل، راههای زیادی وجود دارد؛ یکی از این راهها بررسی آماره دوربین واتسون است. مقدار این آماره بین صفر تا ۴ متغیر است و بهترین حالت آن دوربین واتسون برابر با عدد ۲ است. آماره دوربین واتسون به دست آمده در مدل فوق، برابر ۱٫۷۴ و نشاندهنده عدم وجود خود همبستگی در مدل است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
همان طور که در جدول فوق مشخص است متغیر مورد نظر مدل از لحاظ آماری معنادار شده است؛ بدین ترتیب فرضیه سوم تحقیق تأیید میشود. رابطه مثبت و معنادار اندازه شرکت و پیش بینی سود شرکت ها بیانگر این است که هر چه اندازه شرکت بزرگتر باشد پیش بینی سود آتی بیشتر خواهد بود.
۴-۶ بررسی وجود هم خطی[۱۲۳]
در اقتصادسنجی همخطی زمانی اتفاق میافتد که دو یا بیش از دو متغیر توضیحدهنده (مستقل) در یک رگرسیون چند متغیره نسبت به یکدیگر از همبستگی بالایی برخوردار باشند. منظور از همبستگی در اینجا وجود یک ارتباط خطی بین متغیرهای مستقل است. بسته به شدت همبستگی بین متغیرهای مستقل، میزان و نوع همخطی متفاوت خواهد بود. همخطی کمابیش در همه مدلهای رگرسیون موجود است؛ آنچه که مهم است شدت همخطی بین متغیرهای مستقل است. وجود «همخطی کامل» موجب نقض فرضهای کلاسیک مدل رگرسیون میشود.
۴-۶-۱ راه های تشخیص هم خطی
- ضرایب برآوردی نسبت به کم یا اضافه کردن متغیر در مدل از خود حساسیت نشان می دهند .
- در حالت همخطی رگرسیون بطور کلی معنادار بوده و دارای بالا میباشد اما ضرایب به تنهایی بی معنی هستند.
- اگر تک تک متغیرهای مستقل را روی بقیه متغیرهای توضیحدهنده رگرسیون کرده و R^2 آنها را با R^2 رگرسیون اصلی مقایسه کنیم. چنانچه های محاسبه شده بزرگتر از رگرسیون اصلی باشد در آن صورت احتمال وجود همخطی ناقص شدید است.
- اگر با خارج کردن یک متغیر از مدل یا اضافه کردن یک متغیر به آن ، تغییر قابل ملاحظهای نداشته باشد، در آن صورت متغیر مذکور مستعد ایجاد هم خطی است .
- استفاده از معیارهای TOLERANCE و VIFدر نرم افزار SPSS
- استفاده از آزمون VarinacE Inflation factor در نرم افزار Eviews 8
- در این تحقیق از روش ششم و با کمک از نرم افزار Eviews 8 وجود یا عدم وجود همخطی بررسی میشود که نتایج درجدول ۴-۱۰ نشان داده شده است:
جدول ۴-۱۰: آزمون هم خطی متغیرهای تحقیق
متغیرهای تحقیق
عامل متمرکز تورم واریانس(VIF)
SFCF
۲٫۴۱۲۵۷۰
BDIND
۴٫۹۴۴۴۷۶
BDSIZE
۳٫۸۲۴۴۱۸
CHIND
۱٫۱۲۹۷۴۱