(۳-۱۱)
که در آن نشاندهنده احتمال خرابی واحد تولیدی، ناشی از تجهیز میباشد که مطابق رابطه (۳-۱۲) محاسبه می شود.
(۳-۱۲)
که در آن نشاندهنده تعداد زمانهای خرابی واحد منسوب به شکست تجهیز میباشد و میتوان آن را از اطلاعات خرابی گذشته واحدهای تولیدی بدست آورد [۱۹ و ۲۴].
۳-۲-۲- ارزیابی بازههای خروج براساس سود مولدها
به علت خرابیهای غیرمنتظره، سود بالقوه شرکتهای تولیدی در افق مورد مطالعه، به طور چشمگیری از بازههای خروج برنامه ریزیشده متاثر خواهد بود. بنابراین در نظر گرفتن خرابی غیرمنتظرهی واحدهای تولیدی می تواند منجر به دستیابی به ارزیابی بهتری از سود بالقوه واحد تولیدی شود. قابل ذکر است که در مدل ارائه شده، یک بازار برق مبتنی بر حوضچهی برق با تولیدکنندگان قیمتپذیر[۸۷] در نظر گرفته شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
زمانی که واحد مورد نظر دارای خروج برنامه ریزیشده در بازه میباشد، سود بالقوهاش در کل افق زمانی مورد مطالعه، مطابق رابطه (۳-۱۳) بدست می آید [۱۹ و ۲۴]:
(۳-۱۳)
که در آن، و بهترتیب نشاندهنده توان تولیدی واحد و قیمت انرژی الکتریکی در بازه زمانی میباشند. ، و بهترتیب نشاندهنده سود انتظاری، قابلیت اطمینان و نرخ خرابی در بازه زمانی میباشند، به ازای اینکه واحد تولیدی در بازه زمانی از مدار خارج شود. ، و بهترتیب نشاندهنده حداکثر ظرفیت، هزینه تولید و هزینه تعمیر و نگهداری واحد تولیدی میباشند. تعداد کل بازههای زمانی، تعداد ساعات یک بازهی زمانی (از آنجایی که بازه زمانی مدنظر نظر یک هفته میباشد، بنابراین ۱۶۸ ساعت) میباشد. شاخص وضعیت تعمیر و نگهداری واحد تولیدی در بازه زمانی میباشد، در صورتی که واحد تولیدی برای تعمیر و نگهداری از مدار خارج شده باشد مقدار آن ۱ و در غیر اینصورت ۰ میباشد.
رابطه (۳-۱۳) بیان می کند که سود واحد از تفاضل بین درآمد ناشی از فروش انرژی در بازار برق و هزینه مرتبط با آن بدست می آید. قسمت اول رابطه (۳-۱۳) نشاندهنده سود واحد تولیدی ناشی از فروش انرژی در بازار برق میباشد که خود از تفاضل بین درآمد واحد تولیدی و هزینه تولید انرژی الکتریکی بهدست می آید. قسمت دوم و سوم رابطه (۳-۱۳) بهترتیب نشاندهنده هزینه نوسازی انتظاری واحد تولیدی و هزینه تعمیر و نگهداری واحد تولیدی میباشند.
اگر قرار باشد که هیچ گونه خرابی غیرمنتظرهای در نظر گرفته نشود، رابطه (۳-۱۳) به صورت رابطه (۳-۱۴) ساده می شود [۱۲-۱۵ و ۲۰]:
(۳-۱۴)
رابطه های (۳-۱۳) و (۳-۱۴) محدود به قیود زیر میباشد [۱۹ و ۲۴]:
(۳-۱۵)
(۳-۱۶)