.۲۰۰
نرمال
امنیت
۶۰
.۱۳۰
.۰۷۸
نرمال
مشارکت
۶۰
.۱۰۵
.۰۹۸
نرمال
عدالت و برابری
۶۰
.۱۰۴
.۱۷۴
نرمال
مسئولیت پذیری
۶۰
.۱۹۵
.۰۵۹
نرمال
۵-۳-۴ آزمون فرضیه دوم
آزمون کولموگروف-اسمیرنوف نشان داد (جدول شماره ۵-۷) که متغیرهای پژوهش از توزیع آماری نرمال پیروی می کنند لذا برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات از آزمونهای پارامتری در صورت وجود استفاده می شود. از آزمون تی تک نمونه ای با ارزش آزمون ۳ (میانگین مورد انتظار) جهت تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیات پژوهش استفاده می شود. نتایج آزمون تی تک نمونه ای برای گویه های پرسشنامه ساکنین مجتمع مسکونی منطقه ۲۲ تهران در جدول شماره(۵-۸) آمده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای آزمون تی تک نمونه ای گویه هایی که در جهت مثبت میباشند و آماره تی منفی و معنی دار میباشد (۰۵/۰P-value=sig<) به این معنی است که میانگین گویه از مقدار مورد انتظار میانگین کمتر است و در حد مطلوبی قرار ندارد و در صورتی آماره تی مثبت و معنی دار باشد به این معنی است که میانگین گویه از مقدار مورد انتظار میانگین بیشتر است و در حد مطلوبی قرار دارد. در صورتی که گویه در جهت منفی باشد و آماره تی منفی و معنی دار میباشد (۰۵/۰P-value=sig<) به این معنی است که میانگین گویه از مقدار مورد انتظار میانگین کمتر است و در حد مطلوبی قرار دارد و در صورتی آماره تی مثبت و معنی دار باشد (۰۵/۰P-value=sig<) به این معنی است که میانگین گویه از مقدار مورد انتظار میانگین بیشتر است و در حد مطلوبی قرار ندارد.
فرضیه دوم : سکونت در مجتمع های مسکونی ضمن افزایش امنیت، کاهش هزینه های زندگی و غیره… موجب بروز مشکلاتی چون کاهش حس تعلق به مکان، انزوا و بیگانگی و غیره… گردیده است.
دسترسی به مراکز خدماتی: با توجه به نتایج آزمون تی تک نمونه ای که در جدول شماره(۵-۵) آمده است مشاهده می شود که سکونت در مجتمعهای مسکونی منطقه ۲۲ تهران آثار نامطلوبی بر برخی مؤلفه های دسترسی به مراکز خدماتی دارد. برای شاخص دسترسی به مراکز خدماتی سکونت در مجتمع مسکونی از ۱۳ مؤلفه بر ۵ مؤلفه تاثیر منفی و نامطلوبی دارد چون آماره ی تی برای این ۵ مؤلفه منفی و میانگین مؤلفه ها از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ کمتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کمتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<) بر دیگر مؤلفه های شاخص دسترسی به مراکز خدماتی سکونت در مجتمع مسکونی منطقه ۲۲ تهران تاثیر مثبت و مطلوبی دارد چون آماره مثبت و میانگین مؤلفه ها از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ بیشتر است و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کمتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<) در کل با توجه نتایج آزمون تی تک نمونه ای که برای شاخص ها در جدول شماره (۵-۶) آمده است مشاهده می شود که آماره تی مثبت و میانگین شاخص از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ بزرگتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کوچکتر میباشد(۰۵/۰P-value=sig<) نتیجه می شود که در کل شاخص دسترسی به مراکز خدماتی در حد مطلوبی قرار دارد.
حس تعلق به مکان: سکونت در مجتمع مسکونی بر تمام مؤلفه های شاخص حس تعلق به مکان تأثیر منفی و نامطلوبی دارد چون آماره ی تی برای تمام مؤلفه ها منفی و میانگین مؤلفه ها از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ کمتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کمتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<). با توجه نتایج آزمون تی تک نمونه ای که برای شاخص ها در جدول شماره (۵-۶) آمده است مشاهده می شود که آماره تی مثبت و میانگین شاخص حس تعلق به مکان از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ کوچکتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کوچکتر میباشد(۰۵/۰P-value=sig<) نتیجه می شود که در کل شاخص حس تعلق به مکان در حد مطلوبی قرار ندارد و شاخص حس تعلق در مجتمع مسکونی منطقه ۲۲ تهران کاهش پیدا کرده است.
امنیت: سکونت در مجتمع مسکونی بر تمام مؤلفه های شاخص امنیت تأثیر مثبت و مطلوبی دارد چون آماره تی مثبت و میانگین مؤلفه ها از مقدار مورد انتظار بیشتر است و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کمتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<). با توجه نتایج آزمون تی تک نمونه ای که برای شاخص ها در جدول شماره (۴-۲۰) آمده است مشاهده می شود که آماره تی مثبت و میانگین شاخص امنیت از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ بزرگتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کوچکتر میباشد(۰۵/۰P-value=sig<) نتیجه می شود که شاخص امنیت در حد مطلوبی قرار دارد و سکونت در مجتمع مسکونی منطقه ۲۲ تهران باعث افزایش امنیت ساکنین شده است.
مشارکت: سکونت در مجتمع مسکونی بر تمام مؤلفه های شاخص مشارکت تأثیر مثبت و مطلوبی دارد چون آماره تی مثبت و میانگین مؤلفه ها از مقدار مورد انتظار بیشتر است و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کمتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<). در کل با توجه نتایج آزمون تی تک نمونه ای که برای شاخص ها در جدول شماره (۵-۶) آمده است مشاهده می شود که آماره تی مثبت و میانگین شاخص امنیت از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ بزرگتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰کوچکتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<) نتیجه می شود که شاخص مشارکت در حد مطلوبی قرار دارد و سکونت در مجتمع مسکونی منطقه ۲۲ تهران باعث افزایش مشارکت ساکنین شده است.
عدالت و برابری: سکونت در مجتمع مسکونی بر تمام مؤلفه های شاخص عدالت و برابری تأثیر مثبت و مطلوبی دارد چون آماره تی مثبت و میانگین مؤلفه ها از مقدار مورد انتظار بیشتر است و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کمتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<). در کل با توجه نتایج آزمون تی تک نمونه ای که برای شاخص ها در جدول شماره (۵-۶) آمده است مشاهده می شود که آماره تی مثبت و میانگین شاخص عدالت و برابری از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ بزرگتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کوچکتر میباشد(۰۵/۰P-value=sig<) نتیجه می شود که شاخص عدالت و برابری در حد مطلوبی قرار دارد و سکونت در مجتمع مسکونی منطقه ۲۲ تهران باعث افزایش عدالت و برابری شده است.
مسئولیت پذیری: سکونت در مجتمع مسکونی بر تمام مؤلفه های مسئولیت پذیری تأثیر مثبت و مطلوبی دارد چون آماره تی مثبت و میانگین مؤلفه ها از مقدار مورد انتظار بیشتر است و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کمتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<). در کل با توجه نتایج آزمون تی تک نمونه ای که برای شاخص ها در جدول شماره (۵-۶) آمده است مشاهده می شود که آماره تی مثبت و میانگین شاخص مسئولیت پذیری از مقدار مورد انتظار یعنی ۳ بزرگتر میباشد و سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کوچکتر میباشد (۰۵/۰P-value=sig<) نتیجه می شود که شاخص مسئولیت پذیری در حد مطلوبی قرار دارد و سکونت در مجتمع مسکونی منطقه ۲۲ تهران باعث افزایش مسئولیت پذیری شده است.
هزینه های عمومی زندگی (بخش اقتصادی خانوار): برای مقایسه هزینه های عمومی زندگی مجتمع مسکونی و خانههای ویلای از آزمونی تی تک نمونه ای با ارزش آزمون ۵/۱ استفاده می شود در صورتی که مقدار آمارهی تی منفی و میانگین از ارزش آزمون (میانگین مورد انتظار) کمتر باشد و سطح معنی داری از ۰۵/۰ کوچکتر باشد (۰۵/۰P-value=sig<)، هزینه های عمومی زندگی مجتمع مسکونی نسبت به خانههای خصوصی کمتر است. نتایج آزمون تی تک نمونه ای در جدول شماره (۵-۷) آمده است. مشاهده می شود که سطح معنی داری آزمون از ۰۵/۰ کوچکتر، مقدار آماره تی منفی و میانگین از ارزش آزمون یعنی ۵/۱ کمتر میباشد نتیجه می شود که با اطمینان ۹۵ درصد میزان هزینه های عمومی مجتمع مسکونی نسبت به خانه خصوصی کمتر میباشد.
در نتیجه مشاهده شد که سکونت در مجتمعهای مسکونی باعث افزایش امنیت، کاهش هزینه های زندگی، کاهش حس تعلق به مکان، انزوا و بیگانگی گردیده است و فرضیه دوم پژوهش با اطمینان ۹۵ درصد تأیید میگردد.
جدول شماره(۵-۸): شاخص های آماری هریک از گویه های پرسشنامه های توزیع شده در بین ساکنین مجتمعهای مسکونی منطقه ۲۲ تهران