نتایج بررسی فرضیه ۶
با توجه به آزمون های انجام شده از طریق نرم افزار SPSS،و مقدارهای داده شده در جدول،متغیر مستقل زمان حمل با مقدار T=8/36 دارای رابطه مثبت و ازنوع مستقیم و معناداری با زنجیره تأمین در شرکت لبنیات مانیزان بوده و دارای جایگاه اول از لحاظ تأثیرگذاری می باشد.
نتایج بررسی فرضیه۷
با توجه به آزمون های انجام شده از طریق نرم افزار SPSS ، و مقدارهای داده شده در جدول،متغیر مستقل بسته بندی با مقدار T=7/19 دارای رابطه مثبت و ازنوع مستقیم و معناداری با زنجیره تأمین در شرکت لبنیات مانیزان بوده و دارای جایگاه سوم از لحاظ تأثیرگذاری می باشد.
بنابراین بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش که تمامی متغیرها بر روی زنجیره تأمین تأثیر گذار هستند و با برنامه ریزی برای کاهش زمان حمل کالا که دارای بیشترین تأثیر بر روی زنجیره است می توان زمان رسیدن محصول به دست مشتری نهایی را نیز کاهش داده که نه تنها از فساد پذیری محصولات جلوگیری می شود بلکه باعث کاهش برخی از هزینه ها از جمله هزینه های تولید و حمل و نقل نیز می شود که به طورکلی می توان گفت روی عملکرد شرکت چه عملکرد مالی و چه عملکرد بازار تأثیر می گذارد که این خود می تواند به عنوان عاملی تأثیر گذار بر روی کیفیت محصول تولید شده باشد که رضایت مشتری و همچنین تقاضای محصول از طرف مشتریان را در پی خواهد داشت.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۵-۳- پیشنهادات
۵-۳-۱- پشنهاداتی برای شرکت مورد مطالعه
۱٫با توجه به تأیید وجود رابطه مستقیم و معنا دار بین تدارکات و زنجیره تأمین و اینکه اگر مواد اولیه به موقع به خط تولید نرسد باعث تأخیر در ساخت محصول و دیر رسیدن محصول نهایی به مشتری می شود پیشنهاد می شود که شرکت از چندین منبع برای تأمین مواد اولیه استفاده کند.
-
- در فرضیه دوم نیز که رابطه بین انبارداری و زنجیره تأمین مثبت است و با توجه به اینکه محصولات شرکت مانیزان به استان های دیگر و حتی کشورهمسایه صادر می شود پیشنهاد می شود تا شرایطی فراهم آید تا شرکت بر تعداد انبارهای خوددر این مناطق بیفزاید تا همیشه بتواند در کوتاه ترین زمان محصولات را در اختیار مشتری قرار دهد.
۳٫با وجود رابطه مثبت بین انتقال و زنجیره تأمین پیشنهاد می شود که به تعداد وسایط نقلیه ای که حمل کالا را چه از محل تأمین به کارخانه و چه از کارخانه به مراکز توزیع بر عهده دارند اضافه شود و آن ها را به وسایل سردخانه ای برای حمل در فواصل طولانی مجهز گرداند.
۴٫در فرضیه چهارم نیز رابطه بین مثبت بین پردازش سفارشات و زنجیره تأمین تأیید شده بنابراین به منظور بالا بردن اعتماد مشتریان به شرکت پیشنهاد می شود صورت حساب نویسی و دادن اعتبار به مشتریان قبل از حمل محصولات انجام شود و در اختیار افراد ذی ربط قرار داده شود.
-
- از آنجایی که زمانبندی تولید است که مشخص می کند چه محصولی،کی، کجا و چگونه تولید و به دست مشتری برسد و در این پژوهش نیز رابطه مثبت بین زمانبندی تولید و زنجیره تأمین تأیید گردیده پیشنهاد می شود که این زمان به یک بازه زمانی کوتاه تبدیل شود.
۶٫با توجه به اینکه در این پژوهش رابطه مثبت بین زمان حمل کالا و زنجیره تأمین تأیید گردید و اینکه این متغیر بیش ترین تأثیر را در بین سایر عوامل ذکر شده بر زنجیره تأمین دارد لذا پیشنهاد می شود که برنامه ریزی های مناسبی برای اینکه چه زمانی محصول به مراکز توزیع منتقل شود تا از آنجا در کمترین زمان به مشتری برسد انجام شود.
-
- با توجه به نتیجه فرضیه هفتم که وجود رابطه مثبت بین بسته بندی و زنجیره تأمین است پیشنهاد می شود که محصولات بعد از بسته بندی در جعبه های بزرگتری که حاوی چند عدد از محصول است قرار داده شوند تا در حین جابه جایی نه تنها به محصول آسیب وارد نشود بلکه حمل و نقل آن نیز تسهیل گردد
-
- با توجه به رشد سریع فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک در عصر حاضر پیشنهاد می شود که روی مبادله الکترونیکی بین اعضای زنجیره و تأثیر این ارتباط روی زنجیره تمرکز شود و به ارائه مدلی برای این رابطه اقدام شود.
-
- برای تسریع روند همکاری بین اعضای زنجیره پیشنهاد می شود اطلاعات لازم در مورد محصول و نیاز مصرف کننده به محصول به موقع در اختیار اعضای زنجیره قرار گیرد تا محصول در زمان مناسب تولید و در اختیار مشتری قرار گیرد.
-
- برای پرسنل و کارکنان شرکت با توجه به تشخیص هیئت مدیره دوره های آموزشی به تناوب برگزارشود.
۵-۳-۲- پیشنهاد برای محققین آتی
-
- از آنجایی که زنجیره تأمین یکی از عوامل تأثیر گذار بر روی عملکرد شرکت ها بخصوص شرکت های تولیدی است پیشنهاد می شود به شناسایی عوامل تأثیر گذار بر روی زنجیره تأمین در سایر صنایع که تأثیر بیشتری بر زندگی روزمره افراد می گذارند تحقیقاتی به عمل آید و این بررسی را فقط به صنایعی که محصولی را تولید و در اختیار مصرف کننده می گذارند محدود نکرده و بلکه روی خدمات نیز انجام شود.
-
- رفتار خرید مصرف کننده و تأثیر آن بر روی زنجیره تأمین در صنایع غذایی مورد بررسی قرار گیرد.
-
- تأثیر وفاداری و اعتماد بین اعضا زنجیره و مشتریان در زنجیره تأمین بررسی شود.
-
- به ارزیابی عملکردسایر مولفه های زنجیره تأمین در صنایع غذایی و سایر صنایع اقدام شود.
-
- به بررسی همین پژوهش با بهره گرفتن از سایر روش های تحلیل آماری اقدام شود.
۶٫پژوهش هایی بر روی زمان حمل کالا و زمان توزیع کالا که از عوامل تأثیر گذار بر روی زنجیره تأمین هستند انجام شود.
-
- پژوهش هایی بر روی تأثیر انبارداری بر قابلیت انعطاف زنجیره تأمین انجام شود.
۵-۳-۳- پیشنهاد کاربردی
پیشنهاد می شود که شرکت مانیزان در شهرها و مناطقی که محصولات خود را به آنجا صادر می کند در نقاط مختلف آن شهرها دفتر مرکزی فروش و انبار توزیع مرکزی دایر نماید.
۵-۴- محدودیت های پژوهش
-
- همانند سایر پژوهش های انجام گرفته در این پژوهش نیز عامل زمان از مهمترین محدودیت ها می باشد.
-
- عدم آشنایی برخی از اعضای نمونه با واژه زنجیره تأمین .
-
- وجود برخی موانع (از جمله مشکلاتی از طرف مسئوولین شرکت برای ورود پژوهشگر به شرکت، و عدم اختصاص وقت کافی از طرف اعضای نمونه برای پاسخ به پرسشنامه) برای همکاری اعضای نمونه با پژوهشگر.
فهرست منابع و مأخذ
منابع فارسی
-
- ازقندی، لیلا وصفری، حسین(۱۳۸۹). نقشRFID در زنجیره تأمین.
-
- انواری رستمی، علی اصغر(۱۳۸۲).سیستم های خرید، انبارداری و توزیع، انتشارات دانشگاه پیام نور، چاپ اول.
- الفت،لعیا، خاتمی فیروز آبادی،علی، خداوردی،روح الله(۱۳۹۰).مقتضیات تحقق مدیریت زنجیره ی تأمین سبز در صنعت خودروسازی ایران، فصلنامه علوم مدیریت ایران، سال ششم شماره ۲٫