m.p. Found:224-226 ̊C
۱HNMR(400 MHZ, CDCl3) δ= ۸٫۳۳(t, J=6.2 HZ, 2H), 8-8.04(m, 3H, Ar), 7.91(s, 1H),
۷٫۷۷(t, J=7.2 Hz, 2H ), 7.52(d, J=8.4 Hz, 1H), 2.6(s, 3H).
۱۳CNMR (100 MHz, CDCl3): δ=۱۵۳٫۹۶, ۱۵۳٫۲۵, ۱۴۱٫۱۶, ۱۳۹٫۷۲, ۱۳۹٫۰۵, ۱۳۶٫۱۸, ۱۳۱٫۸۵,
۱۳۱٫۳۱, ۱۲۹٫۹۳, ۱۲۹٫۳۹, ۱۲۹٫۲۴, ۱۲۸٫۹۸, ۱۲۸٫۶۳, ۱۲۸٫۶۰, ۱۲۱٫۷۳, ۱۲۱٫۵۷, ۳۰٫۸۱٫
۲-۵-۵- روش کار تهیه ۶،۷- دی متیل- فنانترو [۹،۱۰-b] کوئینوکسالین - ۱۱- اون
مخلوطی از ۴،۳- دی متیل-۲،۱- فنیلن دی آمین (۱میلی مول، g 136/0)، فنانترن کوئینون (۱میلی مول، g 208/0)، MNPS@EDA-SO3H (032/0گرم) و ۳ میلی لیتر اتانول تهیه شد. پس از ۱۳ دقیقه واکنش متوقف شده سپس با روش مشابه ذکر شده در بخش ۲-۴-۲ محصول واکنش جداسازی شد. محصول واکنش به مقدار ۲۸۹/۰گرم با بازده ۹۴ درصد به دست آمد. و به وسیله طیف سنجی های HNMR1 ،CNMR ۱۳ و نقطه ذوب شناسایی گردید. جدول (۳-۴) (طیف شماره ۵)
m.p. Found: 262-264 ̊C;
۱HNMR(400 MHZ, CDCl3) δ= ۹٫۳۸(d, J=7.2 Hz, 2H, Ar), 8.57(d, J=7.2 Hz, 2H, Ar), 8.06(s, 2H, Ar), 7.75-7.79(m, 4H, Ar), 2.58(s, 6H, CH3).
۱۳CNMR (100 MHz, CDCl3): δ= ۱۴۱٫۶۳, ۱۴۱٫۳۲, ۱۴۰٫۶۴, ۱۳۵٫۹۷, ۱۳۱٫۷۶, ۱۳۰٫۵۶, ۱۳۰٫۵۰, ۱۲۹٫۸۵, ۱۲۹٫۵۴, ۱۲۸٫۲۲, ۱۲۷٫۷۸, ۱۲۵٫۹۷, ۱۲۳٫۹۲, ۱۲۲٫۸۵, ۲۰٫۵۴٫
۲-۵-۶- روش کار تهیه فنانترو [۹،۱۰-b] کوئینوکسالین ۱۱- اون
مخلوطی از۱،۲- فنیلندیآمین (۱میلی مول، g 108/0)، فنانترن کوئینون (۱میلی مول، g 208/0)، MNPS@EDA-SO3H (032/0گرم) و ۳ میلی لیتر اتانول تهیه شد. پس از ۵ دقیقه واکنش متوقف شده سپس با روش مشابه ذکر شده در بخش ۲-۴-۲ محصول واکنش جداسازی شد. محصول واکنش به مقدار ۲۰۳/۰گرم با بازده ۹۸ درصد به دست آمد. و به وسیله طیف سنجی های HNMR1 ،CNMR ۱۳و نقطه ذوب شناسایی گردید. جدول (۳-۴) ( طیف شماره ۶)
m.p. Found: 216-221 ̊C; Reported [107]: 224 ̊C.
۱HNMR(400 MHZ, CDCl3) δ= ۹٫۴۱(d, J=7.6 HZ, 2H), 8.57(d, J=8 Hz, 2H), 8.33-8.34
(m, 2H, Ar), 7.82-7.87(m, 2H, Ar), 7.74-7.81(m, 2H, Ar).
۱۳ CNMR (100 MHz, CDCl3): δ= ۱۴۲٫۴۴, ۱۴۲٫۱۸, ۱۳۲٫۰۵, ۱۳۰٫۳۰, ۱۲۹٫۷۵, ۱۲۹٫۴۵,
۱۲۷٫۹۳, ۱۲۶٫۲۶, ۱۲۲٫۹۱٫
۲-۵-۷- روش کار تهیه ۶- متیل- فنانترو [۹،۱۰-b] کوئینوکسالین - ۱۱- اون
مخلوطی از ۴-متیل-۲،۱-فنیلن دی آمین (۱میلی مول، g 122/0)، فنانترن کوئینون (۱میلی مول، g 208/0)، MNPS@EDA-SO3H (032/0گرم) و ۳ میلی لیتر اتانول تهیه شد. پس از ۱۵دقیقه واکنش متوقف شده سپس با روش مشابه ذکر شده در بخش ۲-۴-۲ محصول واکنش جداسازی شد. محصول واکنش به مقدار ۲۸۲/۰گرم با بازده ۹۶ درصد به دست آمد. و به وسیله طیف سنجی های HNMR1، CNMR ۱۳و نقطه ذوب شناسایی شد. جدول (۳-۴) (طیف شماره ۷)
m.p. Found: 212-217 ̊C; Reported [107]: 218-220 ̊C.
۱HNMR(400 MHZ, CDCl3) δ= ۹٫۳۸-۹٫۴۰(m, 2H, Ar), 8.57(d, J=7.6 Hz, 2H), 8.21
(d, J=8.4 Hz, 1H), 8.09(s, 1H), 7.68-7.79(m, 5H, Ar), 2.69(s, 3H).
۱۳CNMR (100 MHz, CDCl3): δ=۱۴۲٫۲۹, ۱۴۱٫۶۸, ۱۴۰٫۷۸, ۱۴۰٫۳۵, ۱۳۲٫۴۰, ۱۳۱٫۹۹, ۱۳۱٫۸۰,
۱۳۰٫۴۱, ۱۳۰٫۱۳, ۱۳۰, ۱۲۸٫۹۳, ۱۲۸٫۰۲, ۱۲۷٫۸۷, ۱۲۷٫۸۴, ۱۲۶٫۱۶, ۱۲۶٫۰۳, ۱۲۲٫۸۸, ۲۲٫۰۸٫
۲-۶- سنتز بنزوتیازولها با بهره گرفتن از ۲-آمینوتیوفنول و آلدهیدها
برای انجام این واکنش ابتدا باید شرایط بهینه را بدست آورد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
این واکنش شامل ۵ متغیر است که بایستی بهینه شوند، این متغیرها عبارتند از:
انتخاب بهترین حلال
۲- انتخاب کاتالیزگر مناسب برای انجام واکنش
۳- انتخاب نسبت مولی مناسب کاتالیزگر
۴- انتخاب دمای مناسب
۵- انتخاب نسبت مولی مناسب ۲-آمینوتیوفنولها به آلدهیدها
۲-۶-۱- بهینه کردن شرایط واکنش سنتز مشتقات بنزوتیازول در مجاورت کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H
به منظور فراهم آوردن شرایط مناسب واکنش، واکنشگرهای ۲- آمینوتیوفنوول (۱ میلی مول، ۱۰۷/۰ گرم) و بنزآلدهید (۱ میلی مول، ۱۰۶/۰ گرم)در مجاورت کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H(032/0گرم) به عنوان واکنش نمونه انتخاب شد. (شمای۲-۲)
شمای۲-۲- واکنش بنزآلدهید با ۲-آمینو تیوفنول آمین در مجاورت کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H
۲-۶-۲- انتخاب حلال مناسب برای انجام واکنش
در جهت انتخاب بهترین حلال، آزمایش هایی مختلف را با حلالهای متفاوت انجام گردید. به این منظور مخلوطی از واکنش گرهای ۲- آمینوتیوفنول (۱ میلی مول، ۱۰۷/۰ گرم) و بنزآلدهید (۱ میلی مول، ۱۰۶/۰ گرم) را در مجاورت MNPS@EDA-SO3Hدر داخل یک بالن ۲۵ میلی لیتری مجهز به همزن مغناطیسی اضافه شد و ۳ میلی لیتر از حلالهای ۴،۱- دی اکسان،آب، اتانول، آب/اتانول در واکنش هایی مستقل به مواد موجود در بالن افزوده شد. مخلوط حاصل در دمای رفلاکس هم زده شدند و پیشرفت واکنش ها به کمک کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) مورد بررسی قرارگرفت. بعد از جدا کردن کاتالیزگر توسط آهنربای خارجی با اضافه کردن آب به مخلوط واکنش، محصول به صورت رسوب ظاهر شد، مخلوط صاف شد. رسوب با اتانول شستشو داده و خشک شد. محصول واکنش به وسیله طیف سنجی HNMR1، CNMR13 و نقطه ذوب شناسایی شد. با توجه به نتایج این واکنش ها که در جدول (۳-۵) جمع آوری شده است، از بین حلالهای استفاده شده آب/اتانول باعث انجام کامل واکنش در کوتاه ترین زمان شده است. نتایج در جدول(۳-۵)، بخش۳-۲-۱-۲ آمده است.
۲-۶-۳- انتخاب کاتالیزگر مناسب برای انجام واکنش
آزمایش های مختلفی را با پنج کاتالیزگر متفاوت MNPS@EDA-SO3H ، کلرو سولفونیک اسید، MNPS@EDA، MNPS و MNPS@SiO2 برای انتخاب بهترین آن ها انجام دادیم. به این منظور مخلوطی از واکنش گرهای ۲- آمینوتیوفنول(۱ میلی مول، ۱۰۷/۰ گرم) و بنزآلدهید (۱ میلی مول، ۱۰۶/۰ گرم) به همراه ۳ میلی لیتر آب/اتانول به عنوان حلال در داخل یک بالن ۲۵ میلی لیتری مجهز به همزن مغناطیسی اضافه شد و کاتالیزگرهای MNPS@EDA-SO3H، کلرو سولفونیک اسید ، MNPS@EDA ، MNPSو MNPS@SiO2 را در واکنش هایی مستقل به مواد موجود در بالن افزوده شد. مخلوط های حاصل در دمای رفلاکس هم زده شدند. مشابه با روش ذکر شده در بخش ۲-۶-۲ واکنش ها بعد از کامل شدن متوقف شده، محصول جداسازی شد. نتایج در جدول (۳-۶)، بخش ۳-۳-۱-۳ گزارش شده است.
۲-۶-۴- انتخاب نسبت مولی مناسب برای کاتالیزگر
به منظور انتخاب مقدار مناسب کاتالیزگر انتخاب شده در طی واکنش ها، آزمایش های مختلفی با مقادیر مختلفی انجام شد. به این منظور مخلوطی از واکنش گرهای ۲- آمینوتیوفنول(۱ میلی مول، ۱۰۷/۰ گرم) و بنزآلدهید (۱ میلی مول، ۱۰۶/۰ گرم) به همراه ۳ میلی لیتر مخلوط آب/اتانول در داخل یک بالن ۲۵ میلی لیتری مجهز به همزن مغناطیسی اضافه گردید. و مقادیر (۰۲/۰،۰۳۲/۰،۰۴/۰گرم) از کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H در واکنش هایی مستقل به مواد موجود در بالن افزوده شد. مخلوط های حاصل در دمای رفلاکس هم زده شدند. مشابه با روش ذکر شده در بخش۲-۶-۲ واکنش ها بعد از کامل شدن متوقف شده، محصول جداسازی شد. نتایج در جدول (۳-۷)، بخش ۳-۳-۱-۴، گزارش شده است.
۲-۶-۵- انتخاب نسبت مولی مناسب ۲-آمینوتیوفنول به آلدهیدها
در سه بالن ته گرد (۲۵ میلیلیتری) مجهز به همزن مغناطیسی مخلوطی از بنزآلدهید و ۲-آمینوتیوفنول به ترتیب با نسبتهای مولی ۱ به ۱، ۱ به ۱/۱ و ۱ به ۲/۱ در ۳ میلی لیتر حلال آب/اتانول تهیه شدند و به هر یک از محلولهای فوق کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H (032/0گرم) اضافه شد و مخلوط های حاصل در دمای رفلاکس هم زده شدند. پیشرفت واکنش ها با کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) مورد بررسی قرار گرفت. مشابه با روش ذکر شده در بخش ۲-۶-۲واکنش ها بعد از کامل شدن متوقف شده، محصول جداسازی شد. بازده واکنش ها برای نسبت مولی مختلف واکنش دهنده در جدول(۳-۷)، بخش۳-۳-۱-۵ گزارش شده است.
۲-۶-۶- روش عمومی سنتز مشتقات بنزوتیازول از ترکیبات ۲- آمینوتیوفنول ها و بنزآلدهیدها
در یک بالن ته گرد (۲۵ میلی لیتری) مجهز به همزن مغناطیسی ۱ میلی مول (g 106/0) بنزآلدهید در مجاورت MNPS@EDA-SO3H (032/ گرم) به عنوان کاتالیزگر، با ۱میلی مول (g 108/0) 2- آمینوتیوفنول و ۳ میلی لیتر حلال آب/اتانول مخلوط شده و مخلوط حاصل در دمای رفلاکس هم زده شدند. پیشرفت واکنش ها به وسیله کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) دنبال شده است. بعد از اتمام واکنش کاتالیزگر با یک آهنربای خارجی جدا گردید و با اضافه کردن آب به مخلوط واکنش محصول به صورت رسوب ظاهر شد، مخلوط صاف گردید. بعد با اتانول شستشو داده و خشک نموده، محصول واکنش به وسیله طیف سنجی های HNMR1 ،CNMR ۱۳و نقطه ذوب شناسایی شد. نتایج در جدول (۳-۸)، بخش ۳-۳-۱-۶ جمع آورری شده است.
۲-۶-۷- روش کار تهیه ۲- فنیل- بنزوتیازول