۵
با توجه به جدول، دو دلیل مهم استفاده از پی ال اس حجم نمونه اندک و داده غیر نرمال می باشد که روش های نسل اول مدل سازی معادلات ساختاری که با نرم افزار هایی مثل لیزرر و ای کیو اس و آموس اجرا می شدند به آن حساس هستند، می باشد(داوری،۱۳۹۲). در این پژوهش از آن جایی که حجم نمونه کم بوده است برای تحلیل مدل از نرم افزار پی ال اس استفاده شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای تحلیل مدلها در روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جرئی( PLS-SEM) مراحلی وجود دارد که دو مرحله اصلی بررسی برازش مدل و سپس آزمودن فرضیه های پژوهش می باشد.
۳-۱۱-۱-برازش مدل
۳-۱۱-۱-۱-برازش مدل اندازگیری
برازش مدل اندازگیری از طریق سه روش پایایی و روایی همگرا و روایی واگرا سنجیده می شود.
پایایی
خود از سه طریق ضرایب بارهای عاملی که باید بالاتر از۰٫۴، ضرایب آلفای کرونباخ که ضرایب آن باید بالاتر از ۰٫۷، پایایی ترکیبی که ضرایب آن بالاتر ۰٫۷ باشد، سنجیده می شود.(داوری و رضازاده،۱۳۹۲)
روایی همگرا
روایی اندازه گیری در روش Pls به کار برده می شود. معیار AVE نشان دهنده میانگین واریانس به اشتراک گذاشته شده بین هر سازه با شاخص های خود است.به بیان ساده تر AVE میزان همبستگی یک سازه با شاخص های خود را نشان می دهد که هرچه این همبستگی بیشتر باشد، برازش نیز بیشتر است مقدار مناسب آن برای هر متغیر بالاتر از ۰٫۵ می باشد.فورنل و لارکر (۱۹۸۱) معیارAVE(میانگین واریانس استخراج شده) را برای سنجش روایی همگرا معرفی کرده و اظهار داشتند که در مورد AVE، مقدار بحرانی عدد۰٫۵ است بدین معنی که مقدار AVE بالای ۰٫۵ روایی همگرای قابل قبول را نشان می دهند.
(فورنل و لارکر[۷۰]،۱۹۸۱)
روایی واگرا
روایی واگرا سومین معیار بررسی برازش مدل های اندازگیری در روش PLS است که از طریق روش فورنل و لارکر سنجیده می شود:
روش فورنل و لارکر
معیار مهم دیگری که با آن روایی واگرا مشخص می گردد، میزان رابطه یک سازه با شاخص هایش در مقایسه رابطه آن سازه با سایر سازه ها است. به طوری که روایی واگرای قابل قبول یک مدل حاکی از آن است که یک سازه در مدل تعامل بیشتری با شاخص های خود دارد تا با سازه های دیگر. فورنل و لارکر(۱۹۸۱) بیان می کنند: روایی واگرا وقتی در سطح قابل قبول است که میزان AVE برای هر سازه بیشتر از واریانس اشتراکی بین آن سازه و سازه های دیگر در مدل باشد. درPLS ، بررسی این امر به وسیله یک ماتریس صورت می پذیرد که خانه های این ماتریس حاوی مقادیر ضرایب همبستگی بین سازه ها و جذر مقادیر AVE مربوط به هر سازه است. این مدل در صورتی روایی واگرای قابل قبولی دارد که اعداد مندرج در قطر اصلی از مقادیر زیرین خود بیشتر باشد.
برای تعیین هم گرایی واگرا از یکی از این دو روش می توان استفاده کرد:
۳-۱۱-۱-۲-معیارهای ارزیابی برازش بخش ساختاری
اعداد معناداری t (T-values)
ابتدایی ترین معیار برای سنجش رابطه بین سازه ها در مدل( بخش ساختاری)، اعداد معناداری t است. در صورتی که مقدار این اعداد از ۱٫۹۶ بیشتر شود، نشان از صحت رابطه بین سازه ها و در نتیجه تأیید فرضیه های پژوهش در سطح اطمینان ۹۵ درصد است. البته باید توجه داشت که اعداد t فقط صحت رابطه را نشان می دهد و شدت رابطه بین سازه ها را نمی توان با آن ها سنجید (داوری و رضازاده،۱۳۹۲)
معیار R Squares یا R2
R2 معیاری است که برای متصل کردن بخش اندازگیری و بخش ساختاری مدل سازی معادلات ساختاری به کار می رود و نشان از تأثیری دارد که یک متغیر برون زا بر یک متغیر درون زا می گذارد. یکی از مزیت های اصلی روشPLS این است که این روش، قابلیت کاهش خطاها در مدل های اندازگیری و یا افزایش واریانس بین سازه و شاخصها را دارد. محقق می تواند با اطلاعاتی که در خروجی نرم افزار Smart PLS می آید، این موضوع را کنترل نماید. نکته ضروری در این جا این است که مقدار R2 تنها برای سازه های درون زا(وابسته) مدل محاسبه می گردد و در مورد سازه های برون زا مقدار این معیار صفر است. محققینی که از روش PLS برای پژوهش خود استفاده می کنند، حتماٌ باید مقادیر R2 را در مورد تمام متغیرهای درون زای مدل گزارش دهند. هرچه مقدار R2 مربوط به سازه های درون زای یک مدل بیشتر باشد، نشان از برازش بهتر مدل است. چین(۱۹۹۸)، سه مقدار ۰٫۱۹ ،۰٫۳۳ و۰٫۶۷ را به عنوان مقدار ملاک برای مقادیر ضعیف، متوسط و قوی R2 معرفی می کند.
معیار Q2
این معیار که توسط استون و گیزر[۷۱](۱۹۷۵) معرفی شد، قدرت پیش بینی مدل را مشخص می سازد. به اعتقاد آنها مدل هایی که دارای برازش بخش ساختاری قابل قبول هستند، باید قابلیت پیش بینی شاخص های مربوط به ساز ه های درون زای مدل را داشته باشند. بدین معنی که اگر در یک مدل، روابط بین سازه ها به درستی تعریف شده باشند، سازه ها قادر خواهند بود تا تأثیر کافی بر شاخص های یکدیگر گذاشته و این فرضیه ها به درستی تأیید شوند . مقدار Q2باید در مورد تمامی سازه های درون زای مدل محاسبه شود. هنسلر و همکاران(۲۰۰۹) در صورتی که مقدار Q2 در مورد یک سازه ی درون زا سه مقدار ۰٫۰۲ ، ۰
٫۱۵ و ۰٫۳۵ را کسب نماید، به ترتیب نشان از قدرت پیش بینی ضعیف، متوسط و قوی سازه یا سازه های برون زای مربوط به آن را دارد.
۳-۱۱-۱-۳-معیار های ارزیابی برازش کلی مدل
معیار [۷۲]GOF
معیار GOF مربوط به بخش کلی مدل های معادلات ساختاری است. بدین معنی که توسط این معیار، محقق می تواند پس از بررسی برازش بخش اندازگیری و بخش ساختاری مدل کلی پژوهش خود، برازش بخش کلی را نیز کنترل نماید. معیار GOF توسط تننهاو و همکاران(۲۰۰۴) ابداع گردید و طبق فرمول زیر محاسبه می گردد:
GOF=
به طوری که نشانه میانگین مقادیر اشتراکی هر سازه می باشد و نیز مقدار میانگین مقادیر R Squares سازه های درون زای مدل است . وتزلس و همکاران (۲۰۰۹) سه مقدار ۰٫۰۱ ، ۰٫۲۵ و ۰٫۳۶ را به عنوان مقادیر ضعیف ، متوسط و قوی برای GOF معرفی نموده اند.
۳-۱۲- خلاصه فصل
در این فصل به بیان جامعهآماری و ابزار جمعآوری داده ها پرداخته شد. همچنین روایی و پایایی پرسشنامه مورد تحلیل و تایید قرار گرفت و در نهایت روش تجزیه و تحلیل اطلاعات پژوهش مورد بررسی قرار گرفت.پژوهش حاضر مطالعه ای کمی، توصیفی و کاربردی با بهره گرفتن از منابع کتابخانه ای می باشد. داده های تحقیق به وسیله پرسشنامه استخراج شده است و جامعه آماری این پژوهش شرکت های دانش بنیان واقع در پارک علم و فناوری ساری می باشد. داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار Pls تجزیه و تحلیل شدند.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱-مقدمه
اصولاً سازوکار آمار استنباطی، نشان دادن این نکته است که آیا الگوی توصیف شده در نمونه کاربردی در مورد جمعیتی که از آن انتخاب شده و همچنین الگوها و فرایند کشف شده در نمونه، در جمعیت نیز کاربرد دارد یا خیر. همچنین آمار استنباطی قادر به استنباط ویژگیهای جمعیت از روی ویژگیهای نمونه میباشد(داوس،۱۳۷۶). در این فصل با بهره گرفتن از روش های آماری، سعی شده داده های تحقیق به منظور میل به اهداف و آزمون فرضیه های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. بنابراین، در ابتدا تحلیل توصیفی داده ها، سپس تحلیل استنباطی و آزمون فرضیه های پژوهش بیان می شود.
۴-۲-ویژگیهای جمعیت شناختی پاسخ دهندگان و جامعهآماری
جامعه آماری پژوهش حاضر، شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری ساری می باشند لذا در پرسشنامه طراحی شده، در ۱۰سوال برای شرکت ها و ۸ سوال برای مشتریان، به بررسی ویژگی های جمعیت شناختی پاسخ دهندگان اختصاص یافته است. به این ترتیب که بخشی از پرسشنامه توسط مدیران شرکت ها و بخشی دیگر توسط مشتریان شرکت ها پر شدند. سن، جنس، تحصیلات، درآمد، مدت زمان فعالیت و … از جمله از این سوالات بوده است . در این بخش، به بررسی توصیفی داده های مربوط به این سوالات پرداخته می شود.
۴-۲-۱-ویژگیهای جمعیت شناختی شرکت ها
۴-۲-۱-۱-توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب جنسیت
پاسخ دهندگان براساس جنسیت به دو دسته تقسیم شده اند که توزیع فراوانی هریک از دستهها در جدول(۴-۱) نشان داده شده است.
جدول۴-۱-فراوانی و درصد جنسیت پاسخگویان
جنسیت
فراوانی
درصد