میزان آلاینده ها( پوند در سال)
HCHO آلوئیدها
۲/۱۸۳
Co منواکسید کربن
۳۶۶۴
HC هیدروکربن ها
جزئی
NOX اکسید نیتروژن
۶/۱۹۶۰۲
SO2 اکسیدهای گوگرد
۳۶۶۴
SS مواد جامد معلق
۸/۱۶۴
ترکیبات آلی
۴۵۸
بنا براین از مجموع مصرف سوختها و تبخیر مواد آلوده کننده در حدود ۹۲۵٫۴ تن در سال انواع آلاینده ها همچون انیدرید سو لفوره ،انیدرید کر بنیک و ذرات معلق در هوا منتشر می شود و با عث آلودگی هوا ،خاک و آب می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
کارخانجات و صنایع متوسط: مجموع کارخانجات و صنایع متوسط سالانه در حدود ۱۵۰ هزار تن انواع آلاینده ها را در هوا منتشر می کنند که نهایتاً باعث آلودگی خاکها می گردد. با توجه به میزان آلودگی کل آلودگیها در این دشت رقمی در حدود ۳۵۰ هزار تن سالانه انواع آلاینده ها در فضای این منطقه منتشر می شود که آثار مخرب آنها در محیط زیست عواقب وخیم و غیر قابل جبران را با تأثیرات نامطلوب بر شهرهای این منطقه و حتی بر شهر اصفهان می گذارد.
۳-۱۶ مشکلات زیست محیطی
«استقرار صنایع نفت و پتروشیمی در اطراف برخوار و مسائل زیست محیطی آن» استقرار صنایع بزرگی همچون نیروگاه شهید منتظری، پالایشگاه اصفهان، مجتمع پتروشیمی و سایرصنایع کارخانه ای در شمال غرب و غرب اصفهان و مصرف مواد سوختی، از قبیل مازوت، گازوئیل، گاز هزاران تن گازهای خطرناک و سمی مانند منواکسید کربن (CO)، هیدروکربنهای نسوخته (HC)، ایندرید سولفور (SOZ) واکسیدهای ازت (NOX) و ذرات معلق سرب را به محیط وارد می گرداند.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته، در سال ۱۳۷۷ نیروگاه شهید منتظری ۵/۲۷۹۵۱، و صنایع شیمیایی ۱۸/۱۲۸۸ پتروشیمی اصفهان ۴/۹۲۵، پالایشگاه اصفهان ۷/۶۶۲۵۹ و سایر کارخانجات ۴۸/۲۸۳، تن، در سال مواد آلاینده را وارد منطقه برخوار و میمه می نمایند که منجر به آثار زیانباری در محیط طبیعی و از جمله آلودگی هوای شهرها گردیده است. (خوزانی، ۱۳۸۳، ص ۲۵۱)
اکثر صنایع بزرگ و کوچک بدون تجهیزات مناسب کنترل آلودگی از قبیل فیلترها و سیستمهای مختلف تصفیه گازها مضر بوده و زمانیکه میزان گازهای منتشره بیش از اندازه استاندارد باشد، آثار زیانباری بر روی سلامت جسم و روان ساکنین داشته که از جمله آثار آن می توان به سردرد، خستگی، اختلاف تنفسی، بی هوشی، تشنج، التهاب ریه ها، برونشیت مزمن، کم خونی، تحریکات چشمی و کاهش بینایی و مشکلات رفتاری و گفتاری اشاره نمود. همچنین مواد آلاینده برروی گیاهان شهر تأثیرات زیانباری داشته، باعث رنگ رفتگی، کاهش سبزینه، پوسیدگی برگها، ایجاد خالهای سفید و سیاه و قهوه ای و نهایتاً باعث پژمردگی و خشکی گیاهان این منطقه گردیده است.
آلودگی هوا دشتها و مزارع را تهدید می نماید و علاوه بر تخریب جو زمین، از طریق ریزش بارانهای ا سیدی و نفوذ در خاک به آلودگی و تخریب آن منجر گردیده و با افزایش فلزات سنگین، سرب، کرم، کادمیوم، باعث کاهش حاصلخیزی خاکهای منطقه و مشکلات زیست محیطی گردیده است.
همچنین مواد آلاینده سبب آسیب رساندن به زندگی جانوری و ایجاد خوردندگی در فلزات و فرسودگی ساختمانها و آثار هنری گردیده است.
پسابها و فاضلاب کارخانه های صنعتی منطقه باعث آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی منطقه گردیده است. مواد زائد کارخانه ها شامل ، مواد شیمیایی مثل نمکهای آهن، روی، کرم، سولفور، نمک آمونیاک دار، قیر، هیروکربن، مواد رنگی، چربیها و مواد لعابی و مواد زائدی که از کارخانه های اطراف منطقه خارج می شود، محیط مناسبی برای رشد انواع میکروبها و نهایتاً آلودگی خاک را فراهم می آورد.
با توجه به کمبود آب در منطقه برخوار و میمه واستفاده از آبهای تصفیه شده فاضلاب جهت مصارف کشاورزی سبب آثار زیانباری در خاکها و گیاهان و جانوران گردیده است. همچنین پرورش ماهی در استخرهای پساب تصفیه خانه شاهین شهر با توجه به کرم موجود در فاضلاب و احتمال وجود سایر فلزات سنگین، در آن عواقب خطرناکی را برای مصرف کنندگان بدنبال داشته است. لذا استقرار صنایع در اطراف این منطقه موجب آلودگی محیط زیست گردیده است.
فصل چهارم
تجزیه وتحلیل داده ها
۴-۱ مواد وروش ها